Hipotireozes ārstēšana

Aizsāka Vairogdziedzeris 

Vairogdziedzeris
Hipotireozes ārstēšana
03.04.2017 21:59
Sieviete. 35 gadi. 1.65m augums. 75kg. Veselīga būtne. Asins spiediens 120/80. Asins aina un bioķīmija ideāla. Nesmēķēju, alkoholu pārmērīgi nelietoju. ĀAttiecībās, bērnu nav. Biroja darbs. Atbildība liela, pastāvīgs stress.
Pēc vairogdziedzera daivas operācijas pirms 3 gadiem attīstījusies hipotireoze. Šo gadu laikā būtiski palielinājusies ķermeņa masa (no 55 uz 75kg - galvenā sūdzība), vizuāli ķermenis kļuvis pretīgs - pastāvīga tūska (rokas un kājas kā stumbeņi), acu plakstiņi piepampuši, dubultzods, grūtnieces vēders. Papildus tam pastāvīgs nogurums, depresija, aizkaitināmība, pilnīgs libido trūkums. Sausa āda (izteikti uz rokām un sejas), plāni mati, nenormāli sāp muskuļi un locītavas. Esmu pat atteikusies no ierastajām aktivitātēm (riteņbraukšana, dejas), jo sāpju dēļ tās nevaru paciest.
Lietoju L-tiroksīnu 100mg dienā. Papildus arī D vitamīnu, jo tas visu laiku par zemu. Un Glucophage XR / Metformini 1000mg (nav diabets, cukurs ideāls), kas palīdzot zaudēt svaru.
Neskatoties uz subjektīvajām sūdzībām, analīzes normālas. TSH normā, T4 un T3 arī.
Regulāri paaugstināts kortizols. Ielika slimnīcā, lai pārbaudītu uz hašimoto, testā nomāca ar medikamentiem, līdz ar to neapstiprinājās. Par kortizolu aizmirstam.
Ģimenes ārsts sūta pie reimatologa, kaut reimatoīdie rādītāji asins analīzēs ir normā.
Arī endokrinologs saka, ka viss kārtībā, pat neklausās, ka es jūdzos nost, liek tikai turpināt Ltiroksīnu un Glucophage, un piedomāt pie ēdienkartes un fiziskajām aktivitātēm. To, ka ēdu jau kā cālis un no visām fiziskajām aktivitātēm atsakos sāpju dēļ, neviens nedzird.
Trakākais, ka no Ltiroksīna nekas nemainās!!! 3 gadi pagājuši un esmu norakstāma. Kļūst tikai sliktāk!

Meklēju pati kaut kādu info. Uzdūros kaut kādam natural thyroid. No cūku vairogdziedzeriem. Lietotāju stāstos atpazīstu sevi (stopthyridmadness), tāpēc, protams, cerība, ka tas varētu palīdzēt. Bet tas tiek izplatīts ASV.
Vai kādam ir zināma kārtība, kā šādus medikamentus dabūt uz Latviju? Varbūt var ieteikt mūsdienīgu endokrinologu, kas strādā arī ar medikamentiem no ārzemēm?
Vairogdziedzeris
Re: Hipotireozes ārstēšana
04.04.2017 08:49
Kaut ko esmu saputrojusu, nakts laikā rakstot - attiecībā uz kortizolu meklēja kušinga sindromu, nevis kaut kādu hašimoto (nezinu, kur tāds vārds galvā ienāca).
lol
Re: Hipotireozes ārstēšana
11.04.2017 20:03
Man parametri ir līdzīgi augmā un vecumā, Arī ir hipotireoze, bet nekādas šādas pazīmes nav, lietojot to pašu L-tiroksīna devu. Man gan mazāka deva dienā. Pareiz jau vien ir, ka pa galvu jaucas Hašimoto vārds- Hašimoto slimība ir viena no v.dz. slimību paveidiem.
Kā man teica endokrinologs- ja lieto šīs zāles un analīzes ir normā, tad jau cilv. ir praktiski vesels.
Pie reimataloga drošvien sūta dēļ sāpošām locītavām un muskuļiem.
Bet visādi citādi, jārok dziļāk, vrb pēc v.dz. operācijas jādara, kas savādāk, vēl papildus, ne tikai tiroksīnu dzert. :D

Pirms mēģināt dzert nezināmas zāles, vajag palūkoties citā virzienā.
Re: Hipotireozes ārstēšana
11.04.2017 22:11
Te var līdzēt tikai endokrinologi. Jārunā ar tiem. Jebkuriem līdzekļiem noņemt stresu.Pārbaudīties uz Laimas slimību.Tā ir viltīga un izpaužas dažādi.
Jāskatās vai organisms neražo pārāk daudz prednizolona tipa hormonus.Vai arī ir tādi lietoti. Tad ir iestājies neatgriezenisks process, kuru var tikai bremzēt.
Vai endokrinologs nav ieteicis ierobežot sāli (Nātrijs) Tas aiztur organismā ūdeni.
Turpinām runāt ar endokrinologiem un infektologiem.
Lai cerība, spēks un veiksme.
Vairogdziedzeris
Re: Hipotireozes ārstēšana
20.04.2017 06:53
Uz Laima slimibu mani jau parbaudija gimenes arste, jo ari vinai bija sadas aizdomas, kaut teicu, ka erces man nav bijusas. Neapstiprinajas.
Tur jau ta problema, ka vesels cilveks es tikai pec analizem, bet sudzibas ne pa kapeiku nav mazinajusas, tiesi preteji - nak klat arvien jaunas. Tapec gribu meginat ko citu. Dabigu. Jo esmu parbazta ar hormoniem bezjega. Jega tikai uz papira.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 15?
Ziņa: