Augšējās endoskopijas atbilde.

Aizsāka AnnaEze 

Augšējās endoskopijas atbilde.
23.03.2017 23:58
Labdien!
Šodien saņēmu augšējās endoskopijas rezultātus. Pie gastroenterologa rinda jāgaida 1,5 mēn.! Gribēju pajautāt zinātājiem, cik nopietna ir mana diagnoze un vai šo visu ir iespējams izārstēt? Un varbūt ir kādi ieteikumi kā es sev varu palīdzēt, kamēr gaidu garo rindu pie ārsta. Jāpiemin, ka uz endoskopiju tiku nosūtīta iespējamā atviļņa dēļ, jo man ilgstoši ir iekaisis /sāpošs kakls un pilnuma sajūta krūtīs.

Endoskopijas slēdziens:
Hroniska ezofagita aina.
Hronisks (++), mazaktīvs gastrīts ar vieglu atrofiju. H-py.- (+).

Interesē arī, ko īsti nozīmē vārds "hronisks" šajā diagnozē?



Edited 1 time(s). Last edit at 23.03.2017 23:59 by AnnaEze.
Re: Augšējās endoskopijas atbilde.
24.03.2017 09:45
Ja kundze pateiks vecumu ,augumu un svaru,tad varam sākt domāt.
Kādas vēl ir sūdzības. Atraugas ( ar ēdienu,bojātas olas)? Aizcietējumi/caurejas?Jo ārsts arī varēs ko ieteikt,kad redzēs fibrogastroskopijas rezultātus, asins ainu un galvenais sūdzības.
Cieņā.
Re: Augšējās endoskopijas atbilde.
24.03.2017 12:27
Paldies par atsaucību.
Vecums:28 gadi, augums:1,73, svars 55kg.
Sūdzības ir tikai par kakla dedzināšanu pēc ēšanas, un jā, sajūta tāda, ka pilnuma sajūta krūtīs, šad tad nelielas sāpes arī mugurā.
Kuņģis nesāp. Atraugas jūtu, ka ir pēc ēšanas, bet ļoti neuzkrītošas un nav izteiktas garšas/smaržas.
Problēma parādījās pēc slimošanas ar angīnu (kuru ārstēju ar antibiotikām - amoxicilinu), tad parādījās pilnuma sajūta krūtīs, biju domājusi, ka iespējams sakritis uz plaušām, izgaju rentgenu, tur viss labi. Kakls taja laikā nesāpēja. Rentgens bija iziets, bet pilnuma sajūta krūtīs nemazinājās, gāju pie ģ.ā., kur viņa pēc izmeklējuma teica, ka man ir traki iekaisis kakls (pati to nejutu), ģ.ā.nosūtīja uz uztriepes analīzēm no rīkles un antibiotiku jūtību,tur bija savairojušās baktērijas. Lai šīs baktērijas izārstētu ģ.ā. Izrakstīja 15 dienu ilgu biseptola kursu. Uzsākot lietot biseptolu, sāpes kaklā pieauga un nevarēju vairs ieēst vairākus ēdienus, jo kakla sāpes kļuva nežēlīgas. Pēc 15dienu biseptola kursa atkal nodevu analīzes un atklājās jaunas baktērijas, iepriekšējās bija pazudušas. Un ģ.ā.atkal izrakstīja biseptolu, atsākot to lietot- stāvoklis pasliktinājās, teicu ģ.ā., ka, manuprāt mēs ārstējam sekas nevis cēloni un izprasījos uz augšējo endoskopiju. Pārtraucu lietot visus medikamentus un censties ieturēt diētu (tagad pārsvarā pārtieku no sojas siera, galetēm un banāniem, jo pec šo produktu lietošanas nejūtu diskomfortu kaklā- kakls ir atveseļojies, bet biede tas, ka praktiski neko nevaru ieēst. Svars strauji krīt, spēks arī pazūd, bet mājās zīdainis. :-/
Pilnā asinsaina ir normā- pie min.robežas ir dzelzs un feritīns, bija d vit deficīts, to šobrīd uzņemu. Visādi citādi, viss labi.



Edited 3 time(s). Last edit at 25.03.2017 09:46 by AnnaEze.
Re: Augšējās endoskopijas atbilde.
24.03.2017 15:45
Atvilnis parasti ir no stresa. Mazuļu mammu norma.

Teju katru dienu te jālasa, ka nejēdz laikus saprast, ka cilvim ir atvilnis. :(

Padzer omeprazolu 20 mg kādu laiku 1x dienā no rīta, lai sadzīst barības vada hroniskais (ilgstošais) iekaisums.

Bet atvilnis ir grūti uzvarams, parasti skar jūtīgus, emocionālus ļaudis.

Meklē tuvinieku, citu mammu vai psihologa emocionālo atbalstu.
Re: Augšējās endoskopijas atbilde.
25.03.2017 09:45
Tad man ir cerība, ka viss sakārtosies? Nav tā, ka tagad uz uz visiem laikiem? Tiesa, pirms šī visa piedzīvoju lielus stresus, naktīs slikti gulēju.
Par omeprazole, vai tā drīkst bez ārsta sākt lietot?



Edited 2 time(s). Last edit at 25.03.2017 09:54 by AnnaEze.
Re: Augšējās endoskopijas atbilde.
25.03.2017 12:26
Man būtu jāsaka, ka it kā nedrīkst, bet es lietoju. :)
Re: Augšējās endoskopijas atbilde.
25.03.2017 14:16
Omeprazols ir gan recepšu, gan bezrecepšu medikaments (mazie iepakojumi ir bez receptes), vari vismaz pamēģināt. Tas nevēršas pret atvilni, bet nodrošina kuņģa skābes samazināšanos. Pa to laiku zudīs iekaisums barības vadā.

Citiem palīdz ūdenī atšķaidīta soda vai boržoms, un tad jau būs pienācis laiks vizītei pie ārsta. Bet es gan neesmu dzirdējusi, ka šajos gadījumos ieteiktu kaut ko ļoti gudru un unikālu.

Atvilnis ir ļoti viltīga lieta, forumā arī agrāk ir bijušas tēmas par to, pameklē un palasi, varbūt kāda pieredze der.
Re: Augšējās endoskopijas atbilde.
25.03.2017 15:56
Nu jā,atvilnis. Neveras ciet kuņģi sfinkteris. Izsviestā skābe un žults apdedzina barības vada gļotādas. Pēc a/b kursa jāsāk zarnu mikro floras normalizācija.Zarnu mikkroflora ir viens no svarīgākiem organisma imunitātes veidotājiem. Sevišķi ja ir izoperēts apendicīts.
Biokefīri un speciālas kapsulas. Gļotādas labi ārstē A vit. Pareizāk būtu lietot burkānus termiski apstrādātus eļļā.Tikai ne olīveļļās. Tie satur skābes un cepot rada kairinošas vielas. Rafinētās eļļas.
Pati gulta jāpaceļ galvgalī vismaz par 15 *. Uz vakaru nepārēsties. Vispār ēst biežāk bet mazākās porcijās. Izslēgt visu asu,skābu,marinētu,kūpinātu.
Noteikti lietot B grupas vitamīnus. Vismaz vienu kursu.
Svētīgi būtu pakonsultēties pie gastroenterologiem Stradiņos. Tur profesora Danilāna skola vel ir,ceru.
Lai veselība un cerība.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 4?
Ziņa: