Dzirde; uzturēšanās lielā troksnī.

Aizsāka Kkkkkrrr 

Šeit man interesētu kāda Lora viedoklis. Man katru nedēļas nogali sanāk muzicēt dažādos klubos un uzturēties ļoti lielā troksnī. Līdz šim es lietoju ausu aizbāžņus, kas paredzēti mūziķiem. Jo man svarīgi ir lai ne tikai viss ir klusāks, bet lai arī saprotama ir skaņa, līdz ar to aptiekās piedāvātie aizbāžņi nepilda savu funkciju, jo apslāpējot skaņu, rada ļoti lielu mutuli. Šobrīd izmantoju šos aizbāžņus, kas gan ir budžeta variants un nav pro.
https://www.earpeace.com/products/earplugs?variant=34437333508 stiprākais filtrs spēj apslāpēt -20db, tomēr ausis tik un tā mēdz džinkstēt nākamajā dienā. Pieļaju, ka pa cik katram ausu forma ir savādāka, tad varbūt pa kaut kurieni paliek brīva vieta, kur netiek apslāpēta skaņa.
Esmu apsvēris domu par ausu monitoriem, kas individuāli tiek veidoti katram cilvēkam atsevišķi. Piemēram šie https://www.inearz.com/pro450/ garantē - 26dB . Tomēr jautājums, ja pa tiešo ausīs (caur monitoriem) tiek atskaņota mūzika, vai tas nav kaitīgāk kā parastie ausu aizbāžņi?
Esmu dzirdējis un lasījis, ka šāda tipa ausu monitori esot draudzīgāki un veselībai labāki nekā ausu aizbāžņi, tomēr gribētos zināt ko par to saka Lors, jo šajā gadījumā koncerta laikā mūzikas instrumenti neskan kau kur no skauves bet tieši ausīs.

Paldies.
Re: Dzirde; uzturēšanās lielā troksnī.
11.03.2017 20:08
Man nav zināms, ka šeit būtu kāds LORs.

Turklāt Tev ir vajadzīgs specs, kas strādā ar mūziķiem, piem., dr. Dins Sumerags. Viņš pats pirms medicīnas studijām ir beidzis Mūzikas Akadēmiju, nodarbojas ar balss saišu problēmām (foniatrs). Gan jau zina arī par dzirdes saudzēšanu. Šaubos, vai forumā kāds šīs lietas zina tādās niansēs.
Re: Dzirde; uzturēšanās lielā troksnī.
12.03.2017 10:41
Pievienojos Runcenei.
Ausu aizbāžņi nospiež mīkstos audus un tos var turēt ausī ne ilgāk par divām stundām.Ausu aizbāžņiem jābūt mīkstiem un tādiem, kas nevarētu nejauši traumēt aus bungādiņu. Ausu džinkstēšana ir pirmā pazīme, kas liecina par dzirdes nerva pārkairinātību (traumatizācija) . Tai lietai ir jāpieiet ļoti nopietni. Jo savlaicīgi neārstējot var iestāties daļējs vai vispārējs kurlums. Tāpēc vienmēr līdzi jānēsā vairāki auzu aizbāžņu komplekti. Pārtraukumos tie jāizņem.Jānomaina.Jākopj.
Par materiālu un veidu ir jārunā ar speciālistiem.
Lai saprāts.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 1?
Ziņa: