galvas āda

Aizsāka Saule565 

galvas āda
11.03.2017 00:21
Sveicināti. Vēršos šeit ar savu jau vairākus gadus ieilgušo problēmu. Man 22 gadi. ēdu vairāk neveselīgi nekā veselīgi.
Man ir ļoti lielas problēmas ar galvas ādu. Jau ar to mokos vismaz 4 gadus. Neatceros kā tas sākās, bet nu lieta tāda, ka man ir sausa galvas āda. No malas varbūt izskatās, ka tās ir blaugznas, bet pētot tuvāk galvas ādu, var redzēt ka tā ir ļoti sausa un plēkšņaina ( kā tuksnesī kad plaisā zeme). nejau viscaur galvas āda tāda, bet vietām. bet trakākais, ka man ļoti, ļoti niez visa galva. Un es arī kasu, citreiz pat liidz asinīm sanaak ar nagiem aizkasīt. parasti sāk niezēt otrajā dienā pēc mazgāšanas. slikti arii, ka tās plēksnes no galvas ādas atdalās un ljoti neglīti izskatās matos. bet tad kad to galvu kasu, un ja mugurā uzvilkts kaut kas melns, tad izskatās, ka blaugznas sabirušas uz apģērba nevis plēksnes, ko redzu matos.
Vēl tas, ka man mati ļoti ātri taukojas. Liekas dīvaini - sausa galvas āda, bet mati ātri sataukojas. Par pašu matu struktūru nesūdzos, mati man skaisti, vidēji biezi, bet bieži matus taisnoju.

Vērts pieminēt, ka pirms kādiem 2,5 gadiem biju pie dermatologa. viņa man to galvas ādu apskatījās ar kaut kādu lampu, kas pietuvinoši visu attēlo uz datora ekrāna. neko baigo nepamanīja. nu ieteica pamazgāt ar darvas šampūnu - to es arī darīju. uz to brīdi bija normāli, pēc tam viss pa vecam. Esmu mēģinājusi arī aptiekas produkciju - gan nizoral, gan citus šampūnus jutīgai ādai, taukainiem matiem utt. Nizoral bija vienīgais kas jaut ko līdzēja, bet tikai kamēr viņu lietoju. esmu mēģinājusi arī no tautas līdzekļiem ar ābolu etiķi risināt šo problēmu, bet nesekmīgi. Saprotu, ka jāiet pie ārsta atkal, bet laikam kaut kā padziļināti jāmeklē risinājums. analīzes utt. gribētu arī uzzināt vai vērts iet pie trihologa (matu ārsta) vai arī pietiek ar dermatologu vai varbūt ir kāds cits speciālists?
Re: galvas āda
11.03.2017 12:45
Cik saprotu ar ādu nodarbojas dermatologs.Jāskatās vai tas nav psoriāzes paveids. Jāizslēdz alerģiska reakcija uz kādu no šampūna sastāvdaļām.
Ādai palīdz E un A vitamīni (burkāni,treknas bet ne sālītas zivis...). Kumelīšu tējas un skalošanas.
Ja tas ir psoriāzes paveids, tad ar to vajadzēs cīnīties visu mūžu.Jāmaina ēšanas paradumi. Skaidrāka bilde būtu ja minētu dzimumu,augumu un svaru. Pēc teksta saprotu,ka siev. dz.?
Lai spēks un cerība.
Saule565
Re: galvas āda
11.03.2017 13:28
Sieviete, 22 gadi. augums 170. svars ap 70 kg
Re: galvas āda
12.03.2017 10:57
Paldies par info. Jā, sirds mieram ir jāiet pie pieredzējuša dermatologa lai izslēgtu psoriāzes formu.
Lai veiksme.
Re: galvas āda
26.03.2017 15:35
Manam dēlam bija līdzīgi, tādas sausas, biezas kreveles. Vietās, kur mēģinājām ņemt nost tās plēksnes, sāka asiņot. Dermatologs teica, ka psoriāze. Lietojām Ecolon pilienus (bija ar atlaidi). Labi palīdzēja, bet pēc pāris mēnešiem parādījās atkal. Atkal smērējām Ecolonu. Vairāk kā 2 gadus mocījāmies. Mēģinājām arī darvas, dūņu u.c ieteiktos šampūnus. Domājām, ka tā visu mūžu nāksies ņemties. Tad viņš bez manas ziņas kojās sāka mazgāt matus ar Had&Sholders (ar piparmētrām). Tajā periodā, kad visas tās sausās plēksnes kārtējo reizi bijām likvidējuši. Un jaunas vairs neparādās jau 3. gadu. Tā arī nesapratām vai tā vispār bija psoriāze.
Re: galvas āda
26.03.2017 17:34
Tur jāskatās uzmanīgi. Jo ir ziemas un vasaras formas.Būtu jau labi,ka tas bija kāds no sēnīšu paveidiem.
Laiks rādīs.
Jāskatās vēl elkoņi un ceļgali.Ja tur nav un nebija, tad jau labāk.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 2?
Ziņa: