1) Nav gudri ēst tieši pirms gulētiešanas. Kuņģim būtu jāstrādā, lai pārstrādātu vakariņas, bet "saimnieks" iet gulēt un "noliek gulēt" arī pilno kuņģi. Normāli ir, ja "saimnieks" iet gulēt, arī kuņģis atpūšas.
2) Ēdot vēlu vakarā, lielākā daļa uzturvielu nevis pārvēršas par jaunām šūnām, bet tiek noglabāta "noliktavā" nebaltām dienām, - pārvēršas taukos. Regulāri ēdot naksniņas, var ātrāk uzbaroties.
3) Ja nu tomēr sanāk ēst vēlu vakarā, tad vajadzētu parūpēties, lai vakariņās nav "smaga barība", kas ilgi pārstrādājas- neēst vēlu gaļu, kāpostus, sēnes burkānus, uc. "smagas" lietas. Vakariņās labāk kādus salātiņus, putriņu, makaronus, augļus un pēc tam vēl vismaz stundu būt augšā- lai kuņģis tiek galā ar savu darbu.
4) Ja zināms, ka pa dienu būs daudz jāskrien, ir vērts paķert līdzi somā kādu ābolu, bumbieri, musli batoniņu, sauju riekstu vai žāvētu augļu. Parasti tik daudz laika, lai apēstu 1 ābolu vai sauju riekstu, vienmēr atrodas :) Kuņģis nebūs tukšs, un no šiem visiem arī kāda kalorija rodas.
Ja dzīvē gadās, ka tomēr ilgi nav ēsts un kuņģis ir tukšs, tad varbūt labāk pirms ēšanas lēnām izdzert kādu glāzi ūdens, tējas, sulas. Lai kuņģis "pamostas" un tad tikai ēst.
Kad tukšā kuņģī ir iemeties "grauzējs", man dažreiz palīdz izdzert pudeli kolas, pusstundu pagaidīt un tikai tad ēst. Ir dzirdēti tādi stāsti, ka ģimenes ārsti iesaka izdzert kolu "vēdera vainām"- caurejām, "grauzējiem".
Es neesmu ārsts- tas no manas pieredzes un lasītā.
Pirms gadiem 10 es strādāju 2 darbos, no kuriem viens bija pa nakti ar "pusdienām" 2 naktī. Otrs darbs bija 3 dienas- pa dienu nebija laika paēst, bet ap 5-9 vakarā firma uzsauca zviedru galdu. Pēc zviedru galda es parasti ar pilnu kuņģi nogurusi iekritu gultā. Pēc 3mēnešiem es vairs nesapratu, ko es varu ēst, ko- neēst, un- kad ēst... Nācās sākt domāt par visu, ko te rakstu.
Arī ar auto nevar bezgalīgi braukt, neievērojot nekādas apkopes prasības :)
Var, protams, būt arī medicīniski cēloņi Tavām vēdersāpēm- bet tas tad, ja iepriekš minētais nepalīdz.