magnetiska rezonanse

Aizsāka Raitis31 

magnetiska rezonanse
17.02.2017 19:11
Sanemu sodien magnetiskas rezonanses rezultatus un tiesi ta ir piektdiena,tagad jagaida lidz otrdienai,lai isti saprastu kas par lietu,kamer tiks pie traumatologa!Cik saprotu mugurkauls visa garuma skibs greizs mazas trucites kas var paraugt par lielam,bet vai kads varetu izskaidrot tiesi so,tas uztraukums ir tiesi par so teikumu vai nebus vajadziga operacija!!!Mugurkaulāja kanālā paramediāni pa labi nevar izslēgt nelielu diska fragmentu - sekvestru apm. 5 mm apjomā, kas ietekmē labā nerva saknīti. Foraminālu stenozi šajā līmenī nekonstatē.
Re: magnetiska rezonanse
17.02.2017 20:59
Pliks apraksts bez lietas būtības neko nedos. Lūdzu sīkāk. Dzimums,vecums,augums,svars. MR iemesls. Trauma? Sūdzības? Funkcionālie traucējumi?
Lai sapratne un veselība.
Re: magnetiska rezonanse
17.02.2017 21:27
Virietis,31 178cm uz 95 kg.Iemesls sapes muguras krustos,kas krit uz labo kaju....Pie slodzes apmeram ka 4as stundas uz kajam nevar nostavet loti specigas sapes,gulot un nedaudz staigajot,sezot ok,ka ilgak sezh duras ka ar nazi!!!Briziem vajums kajas,rokas ar vairs nav tik specigas ka bija!!!Vienkarsi tas ka jagaida lidz otrdienai del taa gribetos vismaz kautko zinat kas un kaa....Jau tiku sabaidits ka diski noslidejusi un sadrupusi,gribetos dzirdet lidz otrdienai kadu kas varetu kautcik apskaidrot kas un kaa...SEit butu pilns apraksts...

MR MUGURKAULĀJA JOSTAS - KRUSTU RAJONAM ( no TH10 līdz S4 apakšējai malai)
Protokols: T1 sag, T2 sag, cor, ax ( L1-S2 l.), STIR sag

Jostas daļas lordoze praktiski iztaisnota.
TH11 līdz L2 skriemeļu ķermeņu virsmās sīkas Šmorļa trūces.
Difūza, maz izteikta deformējoša spondiloze, spondiloartroze.
L3-4 līm. diska anulāra protrūzija ar iespiedumu mugk. kanālā apm. par 3-3,5 mm - minimālu ietekmi uz durālo maisu. Nedaudz āurākas abpusēji neirālās atveres protruzētā diska, sīku foraminālu spondilofītu dēļ.
L4-5 līm. diska protrūzija ar iespiedumu mugk. kanālā dorsāli un nedaudz paramediāni pa labi līdz 4-4,5 mm - nedaudz to sašaurina AP virzienā, komprimē durālo maisu no priekšpuses. Nedaudz laterāli šaurāks mugk. kanāls un durālais maiss ietekmēts dorsāli un no sāniem spondiloartrozes un sabiezētu dzelteno saišu dēļ. Nedaudz sašaurinātas neirālās atveres sīku foraminālu spondilofītu, spondiloartrozes dēļ.
L4 un L5 skriemeļu ķermeņos subhondrāli taukainā deģenerācija - pārmaiņas pēc MODIC II.
L5-S1 līm. diska dorsāla un paramediāna pa labi velvēšanās mugk. kanālā līdz 6-6,5 mm - nelielu ietekmi uz durālo maisu, labā nerva saknīti. Laterāli nedaudz šaurāks mugk. kanāls un durālais maiss ietekmēts no sāniem spondiloartrozes dēļ. Mugurkaulāja kanālā paramediāni pa labi nevar izslēgt nelielu diska fragmentu - sekvestru apm. 5 mm apjomā, kas ietekmē labā nerva saknīti. Foraminālu stenozi šajā līmenī nekonstatē.
Conus medullaris L1 skriemeļa ķermeņa līmenī.
Muguras smadzenēs izmekles zonā patoloģiskas pārmaiņas nevēro.
Re: magnetiska rezonanse
18.02.2017 17:37
Nekas spīdošs nav. Jāsāk domāt par svara nomešanu. Balstošās jostas nēsāšanu. Fizioterapiju. Jostas dabīgās muskuļu korsetes veidošana. Te jāpieiet ļoti atbildīgi. Uz tūlītējiem panākumiem necerēt. Labi ja izdosies procesu apstādināt un stabilizēt.Ja nelīdzēs ,būs nopietni jādomā par operāciju.
Lai spēks un veiksme.
Re: magnetiska rezonanse
18.02.2017 18:06
PAldies par informaciju,sanak ka tomer nav ka domaju,ka ir nodrupusi diski un bez operacijas seit nekadigi?
Re: magnetiska rezonanse
19.02.2017 09:57
Es to neesmu teicis. Operācijas vajadzību jālemj kopā ar operējošo vetebrologu. Viena operācija, pat sekmīga neko nedos. Pasākumu loks būs vēl plašāks. Es minēju tikai pašus visiespējamākos.
Lai spēks un gudrība.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.02.2017 09:57 by Mazdakteris1.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 5?
Ziņa: