RIGVIR un vīroterapija

Aizsāka kachenite 

RIGVIR un vīroterapija
13.02.2017 16:18
Ko domājat par RIGVIR un šo: http://www.virotherapyclinic.eu/#global-virotherapy-cancer-clinic ?
Rakstus googlē palasīju- ir gan pozitīvi, gan negatīvi viedokļi. Nezinu, vai viņi pārdot tikai plikas cerības, vai kaut ko vairāk arī?
Man piedāvā tur darbu.



Edited 1 time(s). Last edit at 13.02.2017 16:20 by kachenite.
Re: RIGVIR un vīroterapija
13.02.2017 17:49
Profesore Aina Muceniece strādāja ļoti individuāli ar katru cilvēku. Ja šie pēcteči dara tāpat, tad tam ir vieta medicīnā.

Daktere Dace Baltiņa, onkoloģe ar lielu pieredzi, manuprāt, nevarētu iesaistīties avantūrā. Nav tas cilvēks.

Onkoloģija arī ir izmēģinājumu lauciņš, tas nav nekas neparasts.

Viņiem pārmet pētījumu trūkumu, bet prof. Muceniecei nebija pētījumu tādā līmenī, kā tagad grib, -- viņai, kā jau teicu, bija darbs ar katru pacientu, rezultāti un vērojumi.

Protams, mūsdienās svētais vārds ir "pētījums" un "pierādījumi".

Tur arī rodas domstarpības, bet pieredzējuši mediķi, kas strādā ar individuālu pieeju, zinās, kā tas īsti ir.

Domāju, ka nav slikta vieta, rullē vaļā. :)
Re: RIGVIR un vīroterapija
13.02.2017 21:05
Runcen, vai Tu pazini prof. Mucenieci un prof. Baltiņu?
Man miera nedod jautājums: ja Latvijā nebūtu valsts un varas maiņas, tad droši vien, būtu veikti plašāki klīniskie pētījumi. Ko tad? To plašo pētījumu šobrīd nav... Pretinieki var teikt, ka RIGVIR iedarbība nav pierādīta.

Pēc jau veiktajiem pētījumiem, ar šo vīrusu varot ārstēt tikai melanomu, bet viņi piedāvā ārstēšanu arī citiem vēžu veidiem un pat 4 stadijā?!?
Lasīju, ka daži ārsti- onkologi neesot pārliecināti, vai tas, ko tagad ražo kā RIGVIR, tiešām ir tas pats sastāvs, kas bija prof. Muceniecei?

Zinot, cik miljardus ar pašreizējiem ķīmijterapijas līdzekļiem ik gadus nopelna farmācijas kompānijas- par to naudu pat velnu var nopirkt! (Šī mēneša žurnālā "Ko ārsti tev nestāsta" ir raksts par ķīmijterapiju.)
Saprotu, ka daži Latvijā ir neapmierināti un ir zināma trīšanās profesionāļu vidū. Varu tikai zīlēt, kāpēc berzējas...? Tam ir varianti, tā teikt...
Man negribas būt par to, kas pārdod smiltis tuksnesī.



Edited 2 time(s). Last edit at 13.02.2017 21:20 by kachenite.
Re: RIGVIR un vīroterapija
13.02.2017 21:08
Līdz šim RIGVIR esot bijis valsts kompensējamo medikamentu sarakstā melanomas ārstēšanai, bet tagad to gribot ņemt ārā no sarakstiem...
Re: RIGVIR un vīroterapija
14.02.2017 17:03
Tagad katrs domā, kā nopelnīt. Ja Rigvir būtu tik efektīvs, tad :
- viņiem pārdodot patentu būtu nopelnīti miljoni.Strādāt nevajadzētu;
- Nobeļa prēmija un pasaules slava jau būtu kabatā. Arī akadēmiķa grāds piešķirts.
Kaut kā neesmu dzirdējis.
Re: RIGVIR un vīroterapija
14.02.2017 18:33
Mazdakteri, vai Tu esi ko vairāk lasījis par RIGVIR? Pētījumi ar vīrusiem onkoloģijā ir sākti jau ap 1980.gadiem. Mainoties valstīm un varai, līdz masveida klīniskiem pētījumiem nav paspēts tikt. Tur ir vajadzīgi miljoni, ja ne miljardi naudiņu.

Kad strādāju Gaiļezerā, Rigvir bija valsts kompensējamo zāļu sarakstā melanomas ārstēšanai. Gaiļezera onkocentrā bija speciāli ārsti, tieši pie kuriem bija jāiet, lai dabūtu RIGVIR nozīmējumu. Tagad pēkšņi ir parādījusies onkologu prasība un oficiāla vēstule Veselības ministrijai, ka RIGVIR esot jāizņem no zāļu saraksta! Kāpēc?

Bioloģijas zinātņu doktore Aina Muceniece, kas šos pētījumus iesāka, ir jau gadus 10 viņā saulē- par akadēmiķi viņa vairs nekļūs. Patents ir ticis mantojumā viņas meitai- arī bioloģijas zinātņu doktorei un mazdēlam- juristam. Ainas Mucenieces testamentā ir minēts, ka Latvijas iedzīvotājiem šīs zāles pienākas bez maksas.



Edited 1 time(s). Last edit at 14.02.2017 18:34 by kachenite.
mana
Re: RIGVIR un vīroterapija
14.02.2017 21:23
Tur jau tā lieta, ka, pārdodot patentu, Nobela prēmiju neviens nedabūtu, jo tās zāles vnk pazustu no aprites, jo izdevīgāk ir tirgot līdzšinējās metodes un zāles, nevis kko jaunu, efektīvu un lētu ...
Tas ir tas pats variants, kādēļ mēs joprojām nebraucam ar ūdeņraža auto, bet smacējam ar naftas motoriem... jo kādam ir izdevīgi to tirgot.
Re: RIGVIR un vīroterapija
15.02.2017 21:45
Un kāpēc patents par zeķēm, kas nekad nenodilst, ir nobāzts seifa tālākajā atvilknē :(
Bet zeķes ir mazāk traģiska lieta, kā vēzis vai atmosfēras piesārņojums no auto.
Gvido
Re: RIGVIR un vīroterapija
15.02.2017 22:16
Ja nav neviena kvalitatīva pētījuma par zālēm, kāpēc lai ārsti ar tām kādu ārstētu? Tas, cik man zināms, mūsdienās ir pretlikumīgi.
Re: RIGVIR un vīroterapija
16.02.2017 00:02
Gvido, tas ir pamatojums neiekļaut Rigviru valsts kompens.zāļu sarakstā.
Re: RIGVIR un vīroterapija
16.02.2017 14:57
Mēs forumā zinām, ka Gvido patīk visu pamatot ar kvalitatīviem pētījumiem. Dažreiz tas ir ļoti labi. Bet Gvido arī tīk neņemt vērā pētījuma autoru un finansētājus. Jo visiem pētījumiem ir arī pasūtītāji- naudas turētāji, kas pasūta "mūziku". Dažreiz pētījumu rezultāti aiziet dīvainus ceļus, tieši pateicoties pasūtītāju naudai...

Kas bija tas pamatojums, kāpēc Rigvir līdz šim BIJA iekļauts valsts kompensējamo zāļu sarakstā?



Edited 2 time(s). Last edit at 16.02.2017 15:02 by kachenite.
Re: RIGVIR un vīroterapija
16.02.2017 21:15
Man ir aizdomas, ka tie ir onkologu kasiņi. Valsts praktiķiem varbūt nepatīk tie, kas veido privātprakses.

Parasti šādos gadījumos nekas nav objektīvs, ir tikai kaut kas personisks (vai nauda), ko mēs ne vienmēr uzzinām. Tāpat kā ar zāļu pētījumiem.



Edited 1 time(s). Last edit at 16.02.2017 21:15 by Runcene.
Re: RIGVIR un vīroterapija
17.02.2017 10:38
Man arī liekas, ka tie ir kasiņi.

Jomā, kurā es strādāju 15 gadus, kāds ir dabūjis "jumtu" Rīgas domē. Rezultātā vairākiem simtiem- tūkstotim cilvēku turpmāk ik 3 gadus būs jāiziet viņiem nevajadzīgi maksas kursi, lai vispār varētu turpināt strādāt. Profesionāļiem no tā nav nekāda labuma, jo šajā profesijā tāpat nemitīgi ir jāpapildina zināšanas.
Toties dažiem, kas strādā pie kursu organizēšanas, ienāks pamatīgs $$$
RD ieviesusi profesionāļiem ikgadējo sertifikācijas maksu, bet infrastruktūras problēmas, klejojošu ārzemnieku strādāšanu bez jebkādām atļaujām, nerisina. Redz, Eiropas liekumi neaizliedzot strādāt ārzemēs ;D Tikmēr ārzemnieki tāādus brīnumuus Rīgā gāž!
Arī tagad iet vaļā profesionāļu kasiņš iekš FB.



Edited 3 time(s). Last edit at 17.02.2017 10:46 by kachenite.
Re: RIGVIR un vīroterapija
17.02.2017 11:23
Būšana par "jumtu" mūsdienās notiek rafinētāk.

Tam var kalpot "pētījumi", "sertifikācijas" un tamlīdzīgas lietas.

Tas pats ir psihologiem un psihoterapeitiem. Skatos, ka vairāki zināmi un jau tautā izsenis vērtēti kā labi speci sāk vairīties no sertifikātiem, biedrībām utt. instancēm.
Re: RIGVIR un vīroterapija
18.02.2017 08:56
Sarunāju citur darbu- tur nav jādomā par kaulainiem vēža slimniekiem.
Paldies par viedokļiem!
KAULAINS vēža slimnieks ir tāds pats cilvēks kā mēs visi,tikai viņu piemeklējusi milzīga nelaime,no kuras neesam pasargāti ne es ,ne Jūs un neviens cits...tāpēc aicinu plašākai publikai pieejamā forumā ,cilvēkus,kas slimo ar vēzi ,saukt vienkārši par vēža slimniekiem...
Re: RIGVIR un vīroterapija
19.02.2017 12:47
Sorry, filija! Tās ir manas atmiņas par manas mātes slimošanu ar vēzi. Ir diezgan stresaini strādāt vietā, kur katra diena atgādina tādas atmiņas.
Tas, kāpēc es tomēr apsvēru iespēju tur strādāt, bija iespēja iemācīties dažas lietas, kuras es nezinu, un kuras man pietrūkst darba tirgū. Un, man steidzami vajag darbu. Šis darba piedāvājums man "pats atnāca pretī" Feisbūkā.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.02.2017 12:50 by kachenite.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 2?
Ziņa: