Pusaudzim strauja augšana - sāpes celī, ģībšana u.c.izpausmes

Aizsāka Ezis2009 

Pusaudzim strauja augšana - sāpes celī, ģībšana u.c.izpausmes
07.02.2017 22:39
Sāpes ceļgalos.Reimatoīdais faktors -27.4 ,(cro,aso,ana/ena IgG,Borrelia burgdorferi -negatīvs). Ko norāda šie RF cipari? Vai tam būtu jāpievērš uzmanība?
MR -Ceļa locītavas sinovīts, suprapatellārs bursīts. Mediālā meniska mugurējā raga plīsums. Morbus Osgood - Schlatteri dx.
Patstāvīgs nogurums/vājums un nu jau arī samaņas zudums.
Vecums 15g, svars 60kg, augums 1.78



Edited 3 time(s). Last edit at 17.09.2017 19:51 by Ezis2009.
Re: Sāpes celī-pusaudzim
08.02.2017 10:58
Pirmkārt,lūdzu ieliec datus par sevi.Sk.: Pacientu zināšanai.
Otrkārt, ir lūgts,ka analīzēm vienmēr jāpieliek klāt references lielums.
Ja jau ārsts nozīmēja analīzes, tad bija sūdzības, pazīmes,kuras apstiprinās vai noliegs attiecīgās analīzes. Vienmēr skatās visu kopā.
Lai sapratne un pacietība.
Re: Sāpes celī-pusaudzim
08.02.2017 19:00
Pacients mans dēls - vecums 14,dzimums-vīriešu, svars -55kg, augums -1.72m
References intervāls RF <14IU/mL , pacientam - 27.4
Nozīmējums uz kodolmagnētisko rezonansi un pie reimatologa ir. Taču valsts rindas līdz aprilim nav pieejamas. Interesejos, vai tas ir steidzami, tad iesim par naudu vai tomēr var gaidīt?ģimenes ārsts iesaka ierobežot fiziskās aktivitātes līdz brīdim, kamēr zināms kas vairāk .Tomēr puika atsakās no iespējas kavēt sporta nodarbības un treniņus.Gribas izslēgt artrīta iespējamību. Vai profilaksei noderēs D vit.?
Re: Sāpes celī-pusaudzim
08.02.2017 19:53
Lieta tāda,ka ir teikts: "Reimatisms laiza locītavas un kož sirdī".
Neesmu reimatologs.Bet ja ģimenes ārsts sūta pie reimatologa, tad viņam uz to ir aizdomas.Jāskatās vakara subfebrilitāte.Ja ir tad par slodzēm ir jāaizmirst. Jāizvairās no fiziskām pārslodzēm. Kaut vai tāpēc, ka iekaisušas locītavas slodzes nemīl.
Iemesli sāpēm un palielinātiem RT var būt dažādi.Piemēram infekciozā mononukleoze. Vēl vesela rinda citas saslimšanas.Puisim jāiestāsta, ka var sabojāt locītavas uz ilgu laiku,ja ne uz visu mūžu.
Ierobežot slodzes. Izvairīties no pārsalšanas. Labs miegs. Citroni,Kumelīšu tējas. Kalciju glukonāta tabletes vismaz 2x diena.Kādas pret sāpju ziedes celim. Paprasīt dakteris vai uz nakti varētu 1/2 tableti tavegila. Tas ir antihistamīns.
Jāatceras vai puisis slimoja ar angīnā m? Strutojoši zobi? Vidusauss strutojoši iekaisumi. Tie varētu pateikt priekšā .Jo B lītiskais streptokoks šo slimību laikā mēdz nosēsties uz skrimšļaudiem.
Cerēsim uz labāko.



Edited 1 time(s). Last edit at 10.02.2017 19:14 by Mazdakteris1.
Re: Sāpes celī-pusaudzim
10.02.2017 15:57
Cik ilgi jau ir šīs sāpes? Vai ir dzerti kādi recepšu pretsāpju- pretiekaisuma medikamenti? Cik ilgi dzerti? Nepalīdzēja vai palīdzēja?
Paaugstināts RF jeb reimatoīdais faktors analīzēs rāda, vai cilvēks nav saslimis ar hronisku locītavu iekaisuma slimību- reimatoīdo artrītu, reaktīvo artrītu, vai citiem hroniskiem artrītiem. Ja to dabū, tad slimība ir uz visu mūžu... :(

No otras puses- RF analīzēs mēdz būt paaugstināts arī dažu vīrusu infekciju slimību gadījumā, piemēram, ja ir bijis hepatīts. 1-2% no veseliem cilvēkiem RF ir vienmēr paaugstināts.

Ja grib precīzākus rādītājus, tad ir jāuztaisa arī analīzes uz HLA B27 antigēnu (bez šīm analīzēm nav vērts iet pie reimatologa!). Tas ir iedzimts rādītājs, kas norāda, vai cilvēkam ir palielināta tieksme uz locītavu iekaisumiem. HLA B27 dzīves laikā nemainās.
Ja naudiņa atļauj, pirms reimatologa konsultācijas vērts uztaisīt arī analīzes uz Anti CCP. Precīzāks rādītājs pa RF. Ja šie rādītāji būs uztaisīti, un rezonanse arī, tad reimatologs uzreiz varēs pateikt, ko ar Jums darīt. Nebūs jāiet otrreiz pa tukšo.

Ģimenes ārsts nav reimatologs- viņa par HLA B27 un Anti CCP varēja arī nezināt vai neiedomāties. Vai- nelikt pārbaudīt, ja RF būtu negatīvs.



Edited 1 time(s). Last edit at 10.02.2017 15:58 by kachenite.
Re: Sāpes celī-pusaudzim
10.02.2017 16:06
Ja puikam joprojām gribas iet uz sporta nodarbībām, tad tik slikti vēl nav. Kad man bija iekaisušas pēdas saites, man pat uz WC iet negribējās, kur nu vēl- skriet! Esmu reimatologa pacients.

D vitamīns profilaksei derēs. Tas veicina dzīšanu. Svarīgi,lai uzturā būtu pietiekoši kalcija, dzelzs. (Viņi vielmaiņā mijiedarbojas ar D vitamīnu) Varat mierīgi dubultot pieļaujamo D vit. dienas devu- nekas slikts nebūs. Zinu reimatologa pacientus, kas D vitamīna devu četrkāršo un dzer tā visu ziemu.



Edited 1 time(s). Last edit at 10.02.2017 16:06 by kachenite.
labais
Re: Sāpes celī-pusaudzim
10.02.2017 16:46
Var palasīt http://revmatoidnyartrit.ru/parazity-v-organizme-cheloveka/
labais
Re: Sāpes celī-pusaudzim
10.02.2017 16:52
Ir tikai viena lieta- ja rezultāts nav pēc mēneša tad nav pareizi domāt ka tas nav īstais iemesls... vispār rezultāti nemēdz būt mēneša laikā, gads kaut kur.. Tāpat 1000 citām slimībām.
labais
Re: Sāpes celī-pusaudzim
10.02.2017 18:13
Iekopēšu ko raksta dr. Klinghardt:

Следующий этап – это лечение лямблии, entamoeba histolytica ( амебы) и трихомонад, которых очень часто упускают из вида. Лабораторная диагностика крупных микробов в США просто безнадежна. Амебы и лямблии можно обнаружить в свежем стуле только в течение первых 20 минут. Ни одна из лабораторий не в состоянии выполнить анализ при таких условиях. Частота обнаружения этих микробов настолько низка, что опытный врач может поставить диагноз только на основании ART -тестирования, пробного назначения лекарств и пальпации живота.

Tas tā- lai nerodās diskusijas par analīžu efektivitāti novērtējot artrīta uc. slimību parazitāro izcelsmi.
Re: Sāpes celī-pusaudzim
24.08.2017 14:27
Šodien saņēmām MR rezultātus - Ceļa locītavas sinovīts, suprapatellārs bursīts. Mediālā meniska mugurējā raga plīsums. Morbus Osgood - Schlatteri dx.
Ko tālāk?
Re: Sāpes celī-pusaudzim
24.08.2017 21:13
Tas kas sūtīja arī ieteiks.Būs jāārstē.Par menisku domās vai nevajag operāciju. Tad vēl miers,pretiekaisuma preperāti.Vārdu sakot ar to nodarbojas traumatologi, ķirurgi.
Lai veiksme,miers un veselība.
Jārunā ar dietologu. Augošam puisim vjaag materiālu skrimšļiem un kauliem.Arī olbaltums( proteīni).
Re: Sāpes celī-pusaudzim
16.09.2017 18:51
Paldies. Traumatalogs un reimatalogs pieteikts. Gaidām tālākās norādes.
Mans pusaudzis šodien zaudēja samaņu.
NMP gan teica,ka viss šis saistīts ar straujo augšanu (šlateris- vai kā viņi tur sauc), līdz ar to gan kaulu problēmas,gan veģetatīvā distonija u.c.novājināta organisma pazīmes. Es gan paspēju cukurūdeni iedot pirms neatliekamās palīdzības ierašanās.Būtu zinājusi, ka ņems glikotestu,būtu nogaidījusi. Nu negribas ticēt,ka no straujas augšanas tas viss. Tādu savu bērnu nebiju redzējusi - kā "narkomānu" stiklainām acīm,bālu ķermeni,knapi izdvest skaņas un saļimst pilnīgi bez iemesla svaigu gaisu elpojot(pastaiga laukos). Nepareizi hormoni?Vielmaiņa?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 3?
Ziņa: