niez un niez...kas tas ir?

Aizsāka kasîkle 

kasîkle
niez un niez...kas tas ir?
18.10.2004 18:55
gribeeju uzzinaat kaadi ir simptomi ja ir aadas eerciite? siikas pumpinjas kas paraadaas peec kassiishanaas?un man niez viss kjermenis.
Jaapiebilst ka man ir ljooti sausa aada un esmu alergjiska?varbuut ka no apkures sausaa gaisa arii vareetu buut nieze?
X
Re: niez un niez...kas tas ir?
23.07.2005 23:34
Simptomi liecina par aizkunjgja dziedzera iekaisumu...
Vai atkal hormonaalie trauceejumi...
Re: niez un niez...kas tas ir?
24.07.2005 05:42
Sakumam griezaties pie ta pasa gimenes arsta. Ja ne, tad kaut vai pie dermatologa.

Skaidrosanai.

Kaskim (lat. scabies) klinika tada. Paradas (biezak starp roku pirkstiem bat nav fakts ka tur) nieze, pec tam "pumpinas", izskatas ka divi mazini "pumpinas" vien atrai ciesi blakus. Ir linijas pec kasisanas. Kasisana ir pec principa: Pakasijos, bet vel gribas. Pakasijos vel un vel un vel.... atkal gribas )) Parasti kur atrodas tie elementi pasa sakuma - rokas, viriesiem ap dzimumorganim (jo ar rokam kranu pietur biezi, rokas izmazga bet..u.t.t.). Ari sievietem var but sakuma ap dzimumorganiem - SEX ))) Bet sas zonas nebut neliecina ka bus pirmas. Biezi uz dibena. Pectam izplatas uz citam vietam.

Kaskis (izsauc adas ercite, kura barojas ar adu, tie sliktie ir matites - vini taisa tunelus) ir diezgan izteikti lipiga slimiba, parnesajas ar tiesu vai netiesu fizisko kontaktu. Nearstejoties pariet smagakas formas. Bistamiba no vinas ir kad kasot ievaza sekundaro infekciju, cilveks dabuj adas strutainas slimibas. Saslimstiba Latvijas teritorija cik zinams diezgan liela. Saslimst var jebkura soc. slana parstavis. Protams tie kuri grozas zemaja limeni slimo biezak. Saprotamu iemeslu delj. Ipasi liels risks (izplatisanas) ir lielos kolektivos - rupnicas, armija.

Profilakse - biezak mazgat rokas, pirms un pec tualetes lietosanas. Ejot sabiedriskas pirtis, baseinos vienmer nemt savu dvieliti (lai sedet), cibinas (ari senites profilakse). Ja gimene saslima kads radinieks tad labak profilaktiski jaarstejas visiem vienlaikus, protams ka terapija saslimusajam ir izteiktaka.

Arstesana - parsvara ziedes. Nozime dermatologs. 2-3 dienas. Ta ka ziedes ir kairinosas un pat toksiskas lietot uz pasu galvu lieko reizi nevajadzetu (tapec neminu nosaukumus). Janozies pilnigi viss kermenis iznemot glotadas. Var paradities ka komplikacijas dermatiti. Nozime ari niezes mazinosos lidzeklus - antihistamini. Ja ir strutosan, vai citas adas problemas arste ari tos.

http://www.dpd.cdc.gov/dpdx/HTML/Scabies.asp?body=Frames/S-Z/Scabies/body_Scabies_page1.htm

http://web.ukonline.co.uk/ruth.livingstone/little/scabies2.htm

Vispar adas nieze ka simptoms patti par sevi ie diezgan neskaidra. Jaskatas ari citu simptomatiku. Labak nejautat bet griesties pie sava arsta.

Lai jums veicaas...

Oi cik gari. Man kaut ka tie garie raksti vienmer sanak...beee



Ziòojums rediìçts (24-07-2005 06:15)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 13?
Ziņa: