Sagatavosanas kompjutertomografijai ar kontrastvielu!

Aizsāka Gimenes dakteris 

Sagatavosanas kompjutertomografijai ar kontrastvielu!
15.03.2016 11:34
1) Pirms izmeklejuma veiksanas obligati informejiet arstu par:

* ieprieksejam organisma reakcijam uz jodu saturosas kontrastvielas pielietosanu.

*Jebkada veida alergiskam reakcijam,it ipasi uz medikamentiem.

*Par bronhialo satmu,ja tada ir.

*Hroniskam vai akutam nieru vai aknu slimibam,cukura diabetu,podagru,hipertoniju (paaugstinats asinsspiediens),vairogdziedzera saslimsanam,
nopietnam sirds - asinsvadu slimibam, sievietem - par iespejamo vai esoso grutniecibu.

* Par medikamentiem,kurus Jus lietojat vai esat lietojusi pedeja menesa laika.

2) Dzert daudz udens:
* Ieteicams idzert vismaz 0,5 l udens pirms izmeklejuma un vismaz 2,5 l diennakts laika pec izmeklejuma veiksanas. Karsta laika skidruma paterins ir japalielina. Nav ieteicams dzert kofeina saturosus ( kafija) dzerienus un alkoholu pirms un pec izmeklejuma.
4) Jebkura medicinas manipulacija ietver zinamu risku:
*Medz but tulitejie blakusefekti pec kontrastvielas ievadisanas,kas izpauzas ar vispareju siltuma vai aukstuma sajutu,nereti rodas periferas sapes,loti reti - slikta dusa,vemsana vai citas alergiska tipa reakcijas.Ir iespejamas ari velinas reakcijas,kuras parasti ir vieglas un atri parejosas.Tas visbiezak izpauzas ka aizdusa,apsartums,natrene,nieze vai vaskulara tuska. Jebkura gadijuma,ja Jus satrauc passajuta pec veikta izmeklejuma,pielietojot kontrastvielu,sazinieties ar savu arstu un zinojiet par radusam sliktam pasajutam!!!!

LUDZIET LAI GIMENES ARSTS INFORME JUS PAR PAREIZU SAGATAVOSANOS ATTIECIGAI IZMEKLESANAI,BIEZI PACIENTI IERODAS UZ IZMEKLEJUMIEM NESAGATAVOTI UN NEINFORMETI!!!!!
Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.