Reimatologi

Aizsāka mille mille 

Reimatologi
13.11.2015 20:36
Lūdzu, mūsu medicīnas sistēmā daudz pieredzējušie - padalieties pieredzē, kā tikt pie un vai vispār var tikt pie reimatologa Stradiņos. Mana reimatoloģiskā kaite sākās pirms gada, un laikam biju superveiksmīga, jo tiku pie diagnozes jau pēc pusgada un zālēm (privātā medicīnas iestādē). Agrāk neslimoju ne ar ko, tāpēc medicīnas sistēma man liekas gluži nezināms lauks - jūtos samulsusi un droši vien galīgi naiva šai jomā. Bet ir skaidrs, ka tagad ar šo visu būs jādzīvo, tāpēc cenšos saprast.
Tagad man ir nosūtījums uz plānveida reimatoloģisku izmeklējumu (teikts - dienas stacionāru), ko varot veikt Stradiņos - tas nozīmējot kādas nedēļas laikā visu sistemātiski pārbaudīt. Pēc ļoti daudzu numuru apzvanīšanas Stradiņos (mani sūtīja no viena numura uz citu, nākamais - atkal uz citu utt.) sapratu, ka esmu gan vientiese, domājot, ka tā arī tikšu kaut kur ar savu ārsta nozīmējumu. Papriekšu jātiek pie reimatologa Stradiņos, bet tas laikam nav sevišķi cerīgi tuvākā pusgada laikā. Un tad droši vien vēl varbūt tikpat ilgi jāgaida uz plānveida izmeklējumu iespēju.
Varbūt mans jautājums ir muļķīgs, jo ar savu gada slimošanas pieredzi vēl arvien esmu iesācēja - bet vai šo sistemātisko pārbaudi var veikt kaut kādā citā veidā citur, ne Stradiņos, par to maksājot? Un ko dara cilvēks, kuram reimatiskās kaites dēļ sāp un sāp katru dienu, bet jāgaida rindā 4-5 mēnešus un zāles beigušās? paliek, protams, ģimenes ārsts, kurš gan negrib ielaisties ar tik sarežģītu un retu kaiti. Kāda ir jūsu pieredze ar šo visu?
Man ir sajūta, ka laikam labi nebūs un daudz lasu par alternatīvām iespējām un šo to mēģinu darīt lietas labā pati, kas palīdz. Bet gluži uz to vien paļauties arī pagaidām bail.
Re: Reimatologi
14.11.2015 01:11
Par iespējām stradiņos maz ko varu pateikt, bet reimatoloģija principā ir tāda nozare kurā ļoti prasās pēc alternatīviem risinājumiem. Jo konvencionālā medicīna šajā jomā ir praktiski bezspēcīga un formāla.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Reimatologi
14.11.2015 19:41
Nesen bik pastrādāju pie pacientu pieraksta Gaiļos- tur jāpriecājas, ja pie reimatologa tiek par pilnu maksu tuvāko 3 mēnešu laikā. Par valsts naudām tikt- gandrīz neiespējamā misija! Vai- kā iespēja vinnēt loterijā.
Domāju, ka Stradiņos ir līdzīgi. Diemžēl, reimatologs Latvijā ir ļoti grūti dabūjams ārsts :(

Man paveicās- samaksāju citas specialitātes ārstam par pieņemšanu pilno maksu un viņš mani caur savām slimnīcas iespējām pierakstīja pie reimatologa par 4.27. Tiku mēneša laikā. Domāju, ka savā gadījumā no tālāka kontakta ar reimatologu centīšos izvairīties. Rehabilitologs un fizioterapeits ir optimistiskāki mediķi :) Tomēr, daktere teica, ka viņa mani varot iedabūt Gaiļu dienas stacionārā jau nākošajā mēnesī. (Par stacionāra izmaksām gan mēs nerunājām).

Varbūt interesē: dr. Anda Kadiša atbild uz pacientu zvaniem no rītiem, starp 8 un 9. Jāzvana viņai Gaiļos uz kabinetu 67042517. Domāju, ka tā var sarunāt maksas konsultāciju diezgan ātri.

Vai tad Stradiņos arī par pilnu maksu nevar tikt uz dienas stacionāru? Stradiņi ir klīniskā slimnīca- viņi skata organismu kopumā. Izmeklējot Tavas locītavas, viņi "pa ceļam" paskatīsies arī Tavu sirdi un kuņģi, un visu, ko atzīs par vajadzīgu. Ja iesi pie 10 individuāliem ārstiem- nebūs, kas beigās visu sakoordinē un saliek puzli kopā. Ejot visus izmeklējumus atsevišķi par maksu- tāpat būs gan dārgi, gan ilgi.

Ja man būtu jāizvēlas reimatoloģijai stacionārs- Strados ir speciāla reimatoloģijas nodaļa un strādā ~10 ārsti, kamēr Gaiļos tikai 2 reimatologi- dr. Kadiša un dr. Dimdiņa.



Edited 2 time(s). Last edit at 14.11.2015 19:46 by kachenite.
Re: Reimatologi
15.11.2015 00:46
Ja sāp un beigušās zāles, ar visām iepriekšējām analīzēm uz rokas pašreiz var aptuveni nedēļas laikā tikt pie dr. Mihailovas ORTO klīnikā. Jā, par maksu, bet ja ļoti sāp, varbūt var atrast līdzekļus. Daļu analīžu var uztaisīt turpat uz vietas (USG arī), pārējām var dabūt rekomendāciju, ar kuru iet pie ĢĀ un viņš savukārt raksta norīkojumu, kas ir svarīgs tādai būtiskai valsts programmas analīzei kā scintigrāfija (vislabāk ARSā - rindas nav, tikai pacienta līdzmaksājums 4,27). EMR gan vai nu būs ilgi jāgaida vai jātaisa par naudu. Ja taisi par naudu, ĢĀ norīkojums nav vajadzīgs - pietiks ar reimatologu.
Principā, ja labi saplāno, visas analīzes var veikt dažu dienu laikā.
Turklāt, kamēr vāksi analīzes, dr Mihailova noteikti kaut ko sāks izrakstīt sāpēm un tu jau būsi procesā.
Un labāk neklausies, ko tev saka par alternatīvajām metodēm - lai arī reimatoloģiskās saslimšanas ir sarežģītas un medikamenti nav jauki, atrodot pareizos medikamentus, vairumā gadījumu tiek panākta remisija uz ilgu laiku. Svarīgi ir ārstei noprasīt, kas jālieto papildus medikamentiem, jo ir tādas zāles, kam paralēli būs jālieto folskābe, D vitamīns, kā arī jātaisa asins analīzes, lai monitorētu aknas utt.
Re: Reimatologi
15.11.2015 16:31
Ā, vēl varu ieteikt - FB ir slēgtā grupa "Dzīve ar artrītu. Artrīts Latvijā". Piesakies grupai, tavi ātri apstiprinās. Šajā grupā pulcējas cilvēki ar reimatoloģiskām saslimšanām un mainās ar informāciju. To skaitā arī ar šāda veida padomiem un šad un tad, ja kāds netiek uz ilgi gaidīto vizīti, viņš pasaka to pārējiem - ka ir atbrīvojusies vieta un var pieteikties. Šķiet, tikko ir uzradies viens ieraksts par Stradiņu reimatologu uz novembra beigām. Tur tev noteikti arī pastāstīs, kā nokļūt dienas/nedēļas stacionārā.
Re: Reimatologi
15.11.2015 19:47
Liels paldies! Palīdzējāt un uzmundrinājāt.
Re: Reimatologi
16.11.2015 20:23
Scintigrāfiju var uztaisīt arī Stradiņos- man bija rindā jāgaida 10 dienas. Obligāti vajadzīgs ĢĀ vai reimatologa nosūtījums, jo šim izmeklējumam izmanto radioaktīvas vielas. Maksā- 4.27
Scintigrāfijas dienā jāieplāno brīvs līdz pusdienslaikam (plkst. ~12-14), un, lai todien tuvumā nebūtu mazu bērnu, jo Tu "starosi".
Re: Reimatologi
26.11.2015 14:27
Sveika!
Ļoti labi Tevi saprotu - bet tieši Stradiņos man iesiesa skaidribu par reimatoloģisko slimibu - vismaz noklut uz pareiza ceļa.
Man slimiba sakas strauji un pus gadu vazajos pa privatajiem lidz sagaidiju viziti pie Dr.Zepas. Uzreiz mani novirzija uz dienas stacionara - lika uzrakstit gimenes artsam nosutijumu dienas stacionara un jau nakamaja nedela mani uznema un planveida tika veikta izmeklesana (analizes, datortomografijas, rezonanse, sonografijas u.c.). Ļoti stingra un korekta reimataloge, tacu zina ko dara. Tiesi vakar zvaniju lai pierakstitos uz nakamo viziti - tiku janvari, pienem tikai par maksu 25 eiro (kas nav daudz, ieprieks gaju - vizite 40 eiro privatajos). Iesaku zvanit uz stradiniem pec 18:00 vakaras jo pa dienu nav reali sazvanit.
Reimatologisko slimibu gadijuma pec personiskas pieredzes rekomendeju Stradinus, jo tiesi tur mani atgrieza dzīvē, jo zinu kādas sāpes ir jāparcieš reimatologisko slimibu slimniekiem.
Re: Reimatologi
16.10.2017 20:02
Sveiki,man sievai ir reimatoloģiska problēma,pie kura reimatologa, ieteiktu pierakstīties stradiņos?
Re: Reimatologi
17.10.2017 07:15
Pie jebkura. Ja ir īpašas prasības-pie prof. Andersones:)
Re: Reimatologi
15.08.2023 14:29
ProFlexen - https://nplink.net/ezg59wf3
Kopumā esmu apmierināta ar šo produktu un iesaku to lietot arī citiem.
Ej strādāt!
Re: Reimatologi
15.08.2023 21:58
letteee Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> ProFlexen - https://nplink.net/ezg59wf3
> Kopumā esmu apmierināta ar šo produktu un
> iesaku to lietot arī citiem.


Nemelo, neko tās tabletes neuzlabo, izņemot tavu maciņu. Beidz spamot savu linku.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 23?
Ziņa: