Sfenoidālā dobuma cista

Aizsāka Kristina78 

Sfenoidālā dobuma cista
12.10.2015 17:41
Labdien!
Taisīju CTAG. Netīšām atrada sfenoidālā dobuma retences cistu 1.0 cm diametrā un izliegta deguna stapsienu, 2011.gada to nesecināja. Pēc pāris dienām - glaukoma, kas manā vecumā ( vēl nav 40) ir retums. Tai pašā laikā - biežas nesaprotamas kakla kreisās puses tūskas, asiņošana no deguna un lēkajošs spiediens- parasti 120/80, brīžiem 145/100. Pēc manitola ar deksametazona sistēmām uz kādu laiku stabilizējās. Vai tas var būt no tās pašas cistas? Kā no tās izvairīties?
Re: Sfenoidālā dobuma cista
12.10.2015 18:17
Man arī ir kaut kāds līdzīgs atradums, tikai senāks. Pēdējos gados neesmu viņam sekojis. Saikne ar asinsspiedienu var būt, bet nez vai to kāds varēs apstiprināt vai noliegt.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Sfenoidālā dobuma cista
13.10.2015 10:24
Cienītā (ais).Labprāt iesaistītos sarunā. Bet nemīlu runāt ar X personām, kas iedomājas, ka no dažiem vārdiem iestāsies apskaidrība.Lai smejas liekuļi ,sociopāti un psihopāti. Lai palīzētu cilvēkam ir jāzi ar ko tu runā.
Atvainojiet man par principiem.Es pārāk cienu savus pacientus lai barotu tos ar tukšiem vārdiem .
Re: Sfenoidālā dobuma cista
13.10.2015 11:54
Mazdakteri, nu nolaidies lūdzu...
Lieldakteris
Re: Sfenoidālā dobuma cista
13.10.2015 16:20
Admini vai modi uzlieciet taču augšā, ka katrā postā jānorāda vecums, dzimums, augums, draudziņa garums, acu krāsu, matu krāsu utt., lai liekas mierā dažs labs.
Re: Sfenoidālā dobuma cista
13.10.2015 20:04
Ir jau sākumā ielikts: "Pacientu zināšanai".
Šinī gadījuma, tiešām pārāk liela putra.Cista, paaugstināts A/S, kakla pietūkums, glaukoma.
Te sarunu biedri pareizi saka,ka jāskatās viss pacients (organisms) kopumā.Nevis atsevišķi simptomi.
Kopumā - tas arī ir vismaz- svars,augums,dzimums un vecums. Neviens jau neprasa vārdu,uzvārdu,dzīves vietu un maka biezumu.
**********
- Es domāju,ka cistai nevar būt nekādas saistības ar paaugstinātu A/S. Drīzāk nieres,virsnieres un CNS.Nervu spriedze.
-Kr. puses kakla pietūkums. ...Tur jāskatās LOR speciālistam. Jāanalizē limfmezgli, vairogdziedzeris un kakla skriemeļi.
-Glaukoma nemaz nav tik reta parādība 40 gadīgajiem. Te gan var skatīties kopsakarību ar A/S.
-izliektu deguna starpsiena var radīt galvas sāpes,apasiņošanas traucējumus, iesnas. Tur atkal jārunā ar LOR speciālistu, ko viņš ieteiks.
Par to deguna asiņošanu. Te tiešām var būt vainīga deguna starpsienas izliekums,iekaisums, un paaugstināts A/S.
Lai cerība.



Edited 2 time(s). Last edit at 14.10.2015 14:47 by Mazdakteris1.
Re: Sfenoidālā dobuma cista
13.10.2015 21:33
Tur ir tāda fīča, ka tas sfenoidālais domums atrodas blakus hipofīzei, bet hipofīze kā zināms regulē organisma endokrīno un hormonālo sistēmu...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Sfenoidālā dobuma cista
15.10.2015 13:25
Skaidra un diezgan saprotama prasība :)

Sieviete, 37 gadi, 171cm, 72kg. zaļas acis, rudi (krāsoti) mati, pēc dabas - vidēli blondi mati. Dabiskais ādas tips: bālais, ar dzimumzīmēm.Nevisai mataina. Guļu labi un stipri, ar pārējām prasītām lietām problēmu nav. Sterss - jā, ir! Kur viņa nebūtu, ja jāstrādā 2 darba vietās lai var apmaksāt rēķinus un medicīniskos pakalpojumus?
Vairs neesmu X persona?



Edited 2 time(s). Last edit at 15.10.2015 13:58 by Kristina78.
Re: Sfenoidālā dobuma cista
15.10.2015 13:49
Lai tiktu skaidrībā ar visu putru, epikrīzes:
CTAG (15.09.2015)
Apraksts:
Ventrikulārā sistēma simetriska, normāla platuma. Smadzeņu rievas parasta platuma. Kreisajā sānu vēderiņā tauku densitātes ieslēgums 0.4 cm diametrā/ Citas izmaiņas galvas smadzeņu vielā ar CT neatrosu. Karotidālās artērijas bez stenozēm. Abas a.vertebralis simetriskas, normāla platuma. A.basilaris, abas a.cerebri posterior, a.cerebri media, a.cerebri anterior parasta platuma. Labajā pusē attrīstīta a.communicans posterior. Izliegta deguma starpsiena. Sfenoidālā dobuma retences cista apmēram 1.0cm diametrā. Pārējie deguma blakusdobumi un aizauss pauguri pneimatizēti. Kifotiska deformācija mugurkaula kakla daļā.

MR izmeklējuma mugurkaula kakla daļā:
Mugurkaula kakla - krūšu pārejas daļas skoliotisks liekums pa kreisi ar skriemeļu rotāciju. Fizioloģiskā lordoze taisnota, ar nelielu kifotisku tiekumu C5-6 līmenī.
Kraniospinālā pāreja bez patoloģiskām izmaiņām.
C2-3-4-5 diski bez protuzijas pazīmēm. Hipertrofētās locītavas kreisajā pusē nedaudz sašaurina C3-4 neirālo atveri.
C5-6 diska dorsālā protūzija, izteiktāka kreisā pusē mediolaterāli līdz 2mm, kopā ar spondilofītiem kompremē durālo maisu un kreisā pusē leterāli līdz 3mm ietekmē muguras smadzenes. Hipertrofētās locītavas, kas mēreni sašaurina labo neirālo atveri.
C7-Th1 diska kreisās puses laterāls-foramināls izveidojums 2mm, kas kopā ar hipertrofētām locītavām mēreni sašaurina kreiso neirālo atveri.
Muguras smadzeņu struktūra C1-Th4 līmenī bez patoloģiskām signāla izmaiņām.

Neirogrāfija:
C7-C8 nervu saknīšu hroniskais bojājums

13 gadu vecumā bija stiprs sitiens mugurā - zem kreisās lāpstiņas. Bija lauzts mugurkauls, un nebija ārstēts. Taj laikā manas sūdzības par sāpošu muguru bija diagnoscēti, kā bērnu skolioze.

Klāt pievienojās glaukoma, lēkājošs spiediens, deguma asiņošana.
Dārgie foruma dakteri, nu jau tik esmu nogurusi staigāt pa dakteriem un pa kripatiņam saņemt informāciju, kā VISMAZ var ar šo komplektu sadzīvot, jo saprotu, ka izārstēt jau nevar, un katru reizi katrs speciālists sūta mani pie cita speciālista. Jau 9 gadus eju pie rehabiliotologa, vingroju, pēc iespējas pareizi ēdu, ko vēl es varu izdarīt?
Re: Sfenoidālā dobuma cista
15.10.2015 13:52
Es domāju,ka cistai nevar būt nekādas
> saistības ar paaugstinātu A/S. Drīzāk
> nieres,virsnieres un CNS.Nervu spriedze. - pēc analīzēm viss ir kārtībā

Pie LOR speciālista drīz tikšu, esmu pierakstīta. Kā arī pie oftalmologa un OCT



Edited 1 time(s). Last edit at 15.10.2015 13:58 by Kristina78.
Re: Sfenoidālā dobuma cista
15.10.2015 16:24
Cienījamā Kristīne. Paldies par sīko aprakstu. Tas uzreiz ienes skaidrību . Diemžēl tev ir visai ievērojami traucējumi kakla skriemeļu daļā. Tie tad arī ir galvenie tavu problēmu vaininieki.Nospiesta nervu inervācija.
Tur palīdzēt var maz. Jārunā ar vetebrologu. Jānēsā vienmēr šalle. Balstošā kakla šina. Ir tādas.
Ar LOR speciālistu jārunā vai ir nepieciešams taisnot deguna starpsienu.Ņemot vērā materiālo stāvokli un stresus. Jāseko kaulu blīvumama. Tas pateiks vai vajag tur kādus preperātus. Jo vēl vairāk pieļaut deformāciju kakla daļā nedrīkst. Tikai nekad neej pie kaktu osteopātiem. Tie paņems naudu un aizsūtīs tevi uz invalidātes krēslu,labākā gadījumā.
Galējais variants ir operācija.Tas protams pie stāvokļa pasliktināšanās.
Lai veselība un cerība.
Re: Sfenoidālā dobuma cista
15.10.2015 17:58
Paldies par informāciju. Pa māju staigāju apkaklē. Konsultējos divus gadus atpakaļ ar 2 vertoborologiem - ieteica fizioterapiju. Vismaz reizi 2 mēnešos esmu pie neirologa, reizi mēnesī pie manuālā terapeita... Kaulu blīvuma izmeklējumu veicu 2013 gadā - normas robežās. Pastāvīgi lietojami preparāti - pretsāpju (pēc vajadzības, jo reti kad jūtu sāpes), Enelbins, D-vitamins, B grupas vitamīni (kursiem). Kad galīgi nevar ciest - sistēmās Manitols ar dexometazonu, nomierinošas zāles... Kur vēl var pasliktināties? Kādas varētu būt prognozes, kā Jūs to redzat?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 20?
Ziņa: