Pacientu zināšanai

Aizsāka Mazdakteris1 

Pacientu zināšanai
02.02.2015 10:26
Dr.lv ir sabiedriski atklāts medicīniski orientēts portāls. Tā nav valsts intitūcija. Šeit atbildes dod gan mediķi,gan brīvprātīgie uz medicīnu orientētie cilvēki. Dalās savā pieredzē arī pārslimojušie.Tas tā, manā izpratnē.
Es atbildes, daudz pilnīgākas un atrākas varu sniegt tikai tad ja pacients uzrāda savu dzimumu, augumu un svaru. Noteikti savu vecumu.
Jo tiek ārstēta nevis slimība bet cilvēks (organisms). Man bieži pārmet par šīs prasības pieprasīšanu. To var kritizēt tikai cilvēki bez medicīniskās, dzīves pieredzes un analītiskās domāšanas.
Šo prasību ievērošanu prasa visiem,kas saistīti ar medicīnu. Sanitāriem,paramediķiem ,medmāsām, ārstu palīgiem, ārstiem, stomatologiem,fizioterapeitiem.
Slimību veidi, smagums, biežums ir atkarīgs no svara, auguma vecuma, dzimuma.
To ārstniecības persona redz, kad pacients ienāk kabinetā. Kad viņš paņem ambulatoro grāmatiņu vai slimības vēsturi.
Aiz zilā ekrāna tas nav redzams.Man atvieglo diagnozes noteikšanu pat dabiskais ādas tips (bālais, brūnganais, tumšais, iekaisīgs, ar vai bez dzimumzīmēm...) Arī acu krāsa. Apmatojuma veids un intensitāte.Protams ,arī citi faktori. Miegs, urinācija,vēdera izeja, stresi. Tomer es to neuzstādu kā obligātu prasību.
Šo datu sniegšana liek arī pacientam dziļāk analizēt sevi, savu rīcību un apkārtējos faktorus.
Lai veselība un saprāts.



Edited 1 time(s). Last edit at 12.03.2015 00:21 by ku!.
Re: Pacientu zināšanai
22.02.2016 10:41
Svarīga piebilde! Ja Jūs forumā gribat saņemt atbildi, tad jautājiet to kā priekš sevis. Ja jautāsiet ka priekš citas personas, atbildi varat nesaņemt. Jo šeit ir komentētāji kas principiāli neapspriež trešās personas veselību.
Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.