elektroencefalogrāfijas skaidrojums

Aizsāka Ineta 

Lūdzu palīdziet ar skaidrojumu:
Pamatritms disritmisks, neregulārs, atbilst vecuma normai. PO dominē alfa ritms ar fr. 8-10 sv/sek.,mijas ar teta viļņu sv.virs kurām slāņojas alfa viļņi.R-ja uz slodzi simetriska. Bergera r-ja novājināta. Rirmiskas gaismas stiulācijas laikā pieaug disritmija, kas saglabājas arī pēc HV. Fokalitāti, epiaktivitāti dotajā EEG nereģistrē. vispārējas pārmaņas nelielas.
Re: elektroencefalogrāfijas skaidrojums
04.12.2014 11:19
Nekā īpaši skaidrijama te nav, EEG normas robežās, jautājums kādā sakarā taisīja EEG, aizdomas uz epilepsiju, pēc galvas traumas? EEG ir saprotama tikai kontekstā.
Labdien. vēlētos saņemt eeg slēdziena skaidrojumu
apraksts: pamatritms atbilst vecuma normai, bet izmainīts. Dominē mēreni dezorganizēta alfa aktivitāte ar augstu indeksu, nestabila frekvence vid. 10 sv/sek, amplitūda līdz 60 mkv, nepietiekoši modulēta ar normālām reģionālām īpatnībām. Difūzi ar mērenu indeksu reģistrējas teta aktivitāte, amplitūda līdz 50 mkv. Uz fotostimulācijām reakcijas novājinātas, asimetriskas, virs labā deniņu rajona reģistrējas nosmaiļoti alfa viļņi ar amplitūdu līdz 70 mkv. Pēc hpv (3min) pastiprinājas dizritmija, saglabājas asimetrijas pazīmes, virs labā deniņu rajona reģistrējas nosmaiļoti alfa viļņi līdz 110 mkv.
Slēdziens: Mērenas vispārējas izmaiņas pārsvarā ar alfa - teta dizritmiju, ar akcentu virs labā deniņu rajona, kur uz aktivācijām reģistrējas nedaudz izteikta lokāla epileptiforma aktivitāte.
Šī eeg tika veikta uzreiz pēc krampju lēkmes un neviens ārsts neskaidro kas man īsti ir.

Pēdējā eeg apraksts:Pamatritms saglabāts. Dominē viegli dezorganizēta alfa aktivitāte ar augstu indeksu, nestabila frekvence vid. 9-10 Hz, amplitūda līdz 50 mkv, nepietiekoši modulēta ar normālām reģionālām īpatnībām. Uz fotostimulācijām reakcijas labi izteiktas, simetriskas. Pēc hpv (3min) nedaudz paaugstinājās alfa indekss.
slēdziens ir šāds: nelielas vispārējas izmaiņas pārsvarā ar alfa disritmiju. EEG pierakstā epileptiforma aktivitāte nav reģistrēta.
šī eeg tika veikta pēc ģīboņa šogad. ceru ka jaundzimušais dēls nevar šo visu mantot

ar nepacietībugaidu atbildi
paldies jau iepriekš.
Re: elektroencefalogrāfijas skaidrojums atbilde steidzami vajadzīga
05.09.2017 21:09
Sveiks, redz, mēs sākumā "pielīmētajās tēmās" esam pateikuši, ka eec neskaidrojam, jo to skata ārsts kopā ar sūdzībām. citādi tam nav jēgas. Tas nav jautājums par to, vai Tev nav liekais svars.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 6?
Ziņa: