disbioze

Aizsāka e_mocija 

disbioze
26.09.2014 09:48
Jau 4 gadus mokos ar gāzēm vēderā. Ir veikti dažādi izmeklējumi, arī izārstēta Heliobaktērija... nekas nemainās... Gastro centrā veicu elptestus un tajos noteica disbiozi - resnās zarnas baktērijas savairojušās tievajā zarnā. Ko lai daru? Profesori iesaka baigo antibiotiku kursu dzert, bet citi ārsti baida no tā un attur - smags kurss.. varot beigties ar neārstējamu caureju... Pagaidām dzeru kā vienmēr jogurtus, kefīrus, Lakto, arī Linex, Pearls u.c. kapsulas, kas satur dažādas labās baktērijas...par dārgo Enerosgel, kas zarnas tīra ... dzeru cerot, ka normalizēsies viss... Bet tā vien liekas ka līdz mūža galam nāksies mocīties ar piepūstu vēderu un nemitīgām gāzēm... Šausmīgi.. Ko Jūs ieteiktu darīt? Vai no disbiozes vispār var atbrīvoties nedzerot to briesmīgo antibiotiku kursu?
Re: disbioze
26.09.2014 12:35
Ir ar ārstiem runāts par to, ko Tu ikdienā ēd? No kādiem ēdieniem sastāv Tavs parastais uzturs?
Re: disbioze
26.09.2014 15:31
Ēdu tagad faktiski pilnīgi visu. Esmu mēģinājusi ēst ļooti pareizi - neēdot daudz 4-5 x dienā, atturoties no baltmaizes un piena, saldumiem, trekna, no rītiem ēdot putras, jogurtus - IT NEKAS no tā nemainās. Es pat teiktu, ka nepaēdot kārtīgi (bez sāta sajūtas) jūtos nākamajā dienā vēl sliktāk. Gāzes pat sāpīgi tad plēš zarnas. Kuņģis, zarnas ir izmeklētas. Vienīgais, ko konstatēja ir DISBIOZE.
Re: disbioze
26.09.2014 23:59
Es neesmu ārsts, bet ir tāda teorija par produktu ēšanu pareizā kārtībā. Teorijas jēga ir tāda, ka ir produkti, kas kuņģī pārstrādājas ļoti ātri un ir produkti, kur kuņģim jāpieliek ilgāks darbs (un jāizdala savādāka kuņģa sula), lai pārtiku pārstrādātu.

Piemēram, zemenes, tomāti, gurķi jau pēc pusstundas būs kuņģī "apstrādājušies", kartupelītis ar mērci kuņģī uzkavēsies kādu stundu, bet gaļas un skābu kāpostu "apstrādei" kuņģim vajag pat vairākas sundas.

Ja cilvēks vispirms saēdas "otro"- piem., burkānus vai štovētus kāpostus ar gaļu, bet pēc tam "saldajā" ēd ogas vai deserta krēmiņu, kuņģis sākumā izdala skābi kā priekš gaļas- (un gaļa pavada kuņģī vairākas stundas!), bet zemene, kas ir "ieradusies" kuņģī kā pēdējā, ir "gatava" jau pēc ~30min. Zemene jau būtu gatava doties uz zarnām, bet turp viņa netiek, jo priekšā ir jau gaļa ar kāpostiem... Kuņģī veidojas sastrēgums un zemene sāk pūt- veidojas gāzes...

To esmu novērojusi arī pie sevis- ja gadās viesībās saēsties, visu, kas pagadās, jebkādā kārtībā, tad drīz manā kuņģī sāk strādāt "gāzu kambaris". Es pati ikdienā par kādiem 50% šo teoriju ņemu vērā- neriju visu, kas acu priekšā gadās. Bērnībā mums mācīja, ka vispirms ir jāapēd zupa, tad "otrais", un tikai tad drīkst ķerties pie "saldā", bet pēc šīs teorijas sanāk, ka pareizi ir darīt otrādi... Ja tādam cilvēkam, kas ēd kā bērnībā mācīts, pajautā, vai viņš ēd veselīgu pārtiku, viņš atbildēs ka ēd veselīgi. Tikai kādā kārtībā viņš to visu apēd...?
Diemžēl, šai teorijai nosaukumu neatceros. Pameklē netā informāciju par to, kāda pārtika cik ilgi kuņģī pārstrādājas- varbūt, ka tas palīdzēs?



Edited 2 time(s). Last edit at 27.09.2014 00:03 by kachenite.
egle1
Re: disbioze
27.09.2014 17:52
Nekādas zāles, piemēram, Espumisan neieteica? Kaut kādā krievu žurnālā lasīju par Espumisana lietošanu megadevās, lai vismaz atvieglotu simptomus. Ja nekas cits nelīdz. Un starp citu - par tiem jogurtiem, kefīriem. Man nav, par laimi, tādas diagnozes, bet arī pūtās vēders. Es izslēdzu pilnīgi visus piena produktus, arī tos, kas skaitās nu ļoti labi - kefīrus, jogurtus, lakto- un man palika labāk.
Re: disbioze
27.09.2014 19:10
Neiesaistos sarunā jo nav pamat datu:)
Re: disbioze
29.09.2014 16:53
kā to saprast - nav pamat datu? Kur un kādi man jāsaraksta?
Re: disbioze
29.09.2014 16:54
Espumisan un līdzīgie nu protams tak ir dzerti - bezjēgā ... nekādas atšķirības nebij
Re: disbioze
29.09.2014 16:55
Jogurtus kad ēdu daudz - nudien man ir sliktāk!
egle1
Re: disbioze
29.09.2014 19:08
neēd tos jogurtus, nekā laba tajos nav, ja tie ar cukuru klāt, vispār briesmas. Mazdakteris1 tev prasa vecumu,svaru, garumu un dzimumu.
Re: disbioze
30.09.2014 13:05
44 gadi, 74 kg, 173 cm, sieviete
Re: disbioze
30.09.2014 13:45
1. Disbiozi izārstēt nevar. Disbioze vispār nav slimība.

2. Neēd tos jogurtus. Tajos nekā laba nav. Tas vienkārši ir bizness.

3. Palasi par dalīto uzturu (ko pieminēja kachenite) un pamēģini to. Vajadzētu kļūt labāk.

p.s. Un vispār vairāk ieklausies sevī. Tas no ka ir labāk, tas ir labs priekš Tevis.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: disbioze
01.10.2014 19:50
Izslēgt visu asu,pārāk saldu, kairinošu,kūpinājumus. Noteikt vai nav piena produktu nepanesība? Es riskētu ar antibiotiku kursu un labo baktēriju tūlītēju "uzpildījumu" pēc kursa. Konsultēties ar gastroenterologiem Stradiņos. Lietot kursa laikā un kādu laiku pēc AB kursa B gr. vitamīnus. Arī termiski apstrādātus burkānus ar eļļu.
Lai veselība un saprāts.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 3?
Ziņa: