ausis - aizkritušas vai atgājušas vaļā? kas ar mani?

Aizsāka puzzle 

Labdien! Man būtu nopietns, priekš manis, jautājums. Kādās ir sajūtas tiem, kuri saka, ka viņiem aizkritušas ausis? Jo man vienmēr gribās teikt ortādāk un sajūtas ir otrādākas. Ausis it kā pa daudz atiet vaļā, nevis aizkrīt. Nenormāli pastiprināti dzirdi pats sevi, savu elpošanu, kā pats ēd, citus dzird sliktāk, jo sevi ļoti ļoti dzird. Vai tas ir tas ko sauc par aizkritušām ausīm? Un atiet no tā es varu, piemēram - nevis aizspiežot degunu un it kā pūšot caur degunu gaisu (jo tad vēl vairāk ausis atiet vaļā un skaņa ir vēl skaļāka), bet - aizspiežot degunu un it kā ieraujot caur degunu gaisu. Vot tad es atkal jūtos komforti - ausis tākā aizverās, nedzirdu vairs savu atbalsi. Vēl komforta sajūtu varu panākt noliecot galvu uz leju. Tad es gribu vaicāt - vai tas ko aprakstīju ir tā pati ausu aizkrišana? Varbūt tas ir kas cits, varbūt man kaut kas ar spiedieniem nav kārtībā? Pie dakteriem biju, tie saka viss kārtībā. Lūdzu raksturojiet savas sajūtas kad aizkritušas ausis. Man tracina kad tā notiek, man tas kopš bērnības, bet ir jau pie 30.
Re: ausis - aizkritušas vai atgājušas vaļā? kas ar mani?
31.08.2014 13:32
Dzimums,augums,svars? Vai ir iets pie LOR ,neirologa? Tieši par šo jautājumu.
Sieviešu dzimums, augums - 1.57m, svars - 46kg. Pie Lora biju, varbūt nemācēju izstāstīt, un tanī mirklī šī ausu atiešana vaļā/aizkrišana nenotika. Pie neirologa neesmu bijusi par šo jautājumu. Ja par nerviem runā, tad bieži satraucos. Bet man šitāda it kā ausu aizkrišana ir kopš ~ 3.klases. Nu tas notiek ne katru dienu, bet notiek...
Re: ausis - aizkritušas vai atgājušas vaļā? kas ar mani?
31.08.2014 16:38
Ir jārunā ar LOR dakteri tieši par šo jautājumu. Varbūt ir kāds iekšējais auss anomālija. Brīnos,ka šis jautājums vēl līdz šim nav atrisināts.
Sevišķi ja ir slimots ar iekšējās vai vidus auss iekaisumu.Dzirdes nerva iekaisums . Vai tiek lietoti lielās devās B grupas vitamīni. Vai otrādi. Diētas dēļ ir B grupas vitamīnu deficīts. Jārunā ar ģimenes ārstu, LOR speciālistu un neirologu.
Lai veselība un normāla dzirde.
Jūs mani nedaudz sabiedējāt. Jau sāku domāt, varbūt nepareizi stāstu...atceros pavisam bērnībā bij man kaut kāda procedūra ausīm, bet tur bija daudz bērnu, likās to visiem dara (varbūt tas tikai tika tā pasniegts), atceros bija sāpīgi, pēc tam ar kaut kādu aparātiņu bija masāžas. B vitamīnus nelietoju. Šī ausu aizkrišana/atiešana vaļā man vienmēr likusies normāla parādība, jo visi runā ka tā notiekot...tik kaut kā man viss ir atdžgārni, jūtos labi kad ausis ciet, bet nekomforti kad atiet vaļā. Būtībā paanalizējot, man tas aktivizējās pie satraukumiem, lielākas slodzes, šajā vecumā, kā bija skolas laikā - īsti pie tā nepiedomāju toreiz.
Paldies, ka atbildējāt, diskusija uzreiz rosina aizdomāties dziļāk.
Re: ausis - aizkritušas vai atgājušas vaļā? kas ar mani?
31.08.2014 18:08
Normāli jābūt tā, ka ausis ir "vaļā" un viss ir labi un skaidri dzirdams. Bet pierast jau var pie visa kā. Arī pie tā, ka visu laiku ir "ciet".
Pūšot degunā ar aizspiestām nāsīm un rjot siekalas ar aizspiestām nāsīm šo stāvokli var mainīt no viena uz otru. Pareizais ir tad kad viss dzirdams skaļi.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Bet sēra korķu nav? Man pašai regulāri aizkrīt ausis visu mūžu (tagad man pāri 40), citreiz liekas, ka spiediens - man tas pazems. Es tieši tā daru, ka aiztaisu ciet degunu un it kā pūšu uz āru - ausīs. Tad atkrīt vaļā. Pie ārsta gan neesmu bijusi.
Ku, varbūt man "vaļā" ausis ir manā ierastajā komforta stāvoklī, bet to nekomforta stāvokli varētu definēt kā - padaudz vaļā! Nezinu kā dzird citi cilvēki, bet nesen atkārtoti gāju med.komisiju, kur bija tie pāris testiņi ar čukstešanu no attāluma, viss kārtībā, nekādu šaubu. Bet vot uznāk man tā, ka nu baigi atiet vaļā, ka sevi sāc dzirdēt ārprātīgi pastiprināti, piem., ja pats noklepojās tādā stāvoklī, tad ir tāds mega skaļums tā kā rupori būtu pielikti pie ausīm. Elpošana ar šķiet nereāli skaļa. Sajūta tāda, ka tiek pārslēgts kloķis no ārpasaules uz cilvēka ķermeņa iekšieni, no kurienes nāk visas skaņas un vibrācijas, un tad tu esi iekšā un visu dzirdi no pirmavota pirmatnējā skaļumā, kamēr vēl skaņa nav pārveidojusies normālā cilvēka uztveres skaļumā. :) smieklīgi uzrakstīju, bet tā es varētu to aprakstīt.
Re: ausis - aizkritušas vai atgājušas vaļā? kas ar mani?
01.09.2014 15:45
Jārunā ar neirologu. Varbūt pat psihiatru. Vai nav VD? Tur jāskatās uz epilepsijas un šizofrēnijas pusi. Tikai bez sašutuma. Skaidrojums ir jāatrod.
Lai miers un veselība.
Nu man ir tā bijis, kad esmu bijis ļoti saaukstējies. Tad ir bijis tā, ka dzirdu savu elpošanu. liekas, ka elpoju caur ausīm un visu vēju dzird kas iet no plaušām.
Re: ausis - aizkritušas vai atgājušas vaļā? kas ar mani?
04.09.2014 12:35
Ieslēdzot TV gadījās, ka bija par trokšņiem ausīs. Saucas tinīts. Pameklē google - pilns, arī latviski.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 3?
Ziņa: