melanoma

Aizsāka Nezinja20 

melanoma
19.08.2014 09:59
Sveiki!
Tuvam cilvēkam noteikta diagnoze melanoma un ātri tika nozīmēta vizīte LOC uz konsīliju. gribēju zināt kā notiek melanomas ārstēšana/operēšana, saprotu, ka jāizgriež tā vieta + 1 cm rādiusā. Šajā gadījumā melanoma uz auss un nāksies to daļēji griezt un pēc tam no jauna rekonstruēt.
Lūgums kādam zinošam lielos vilcienos pastāstīt kā vispār notiek melanomas ārstēšanas, uzraudzīšanas utt process. Līdz šim mums nav bijusi nekāda saistība ar ļaundabīgām slimībām, līdz ar to reāli nav saprašanas cik ilgs laiks aptuveni varētu būt darbanespējai + vispār atveseļošanās procesam. Jāpiemin, ka nekādi traucējumi veselībā dēļ melanomas netika sajusti, tik vien kā vizuāli liela dzimumzīme.
Re: melanoma
19.08.2014 10:54
Melanoma pieder pie agresīviem un ļoti bīstamiem audzējiem. Tā ka vajag darboties bez kavēšanos un tālāk skatīties pēc apstākļiem.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: melanoma
19.08.2014 10:59
To es saprotu, vakar dr. ārpus rindas nozīmēja uz ĀKK 5dien. Reāli gribēju zināt - operēšana varētu būt jau tuvākajās dienās jeb tur atkal rindas garās. Pie dr.bijām privātpraksē un viņš teica, ja ietu parasto ceļu, tad uz ĀKK būtu jāgaida pailgs laiks.
Galvā haoss, bet man jādomā +/- racionāli, jo vīrs pagaidām reāli satriekts.
Re: melanoma
20.08.2014 23:41
Melanomai ir vairāk, kā 10 paveidi. Daži ir agresīvāki, daži- ne tik ļoti. Statistiku var atrast netā, ja pameklē. Nezinu, gan, vai tā Jūs tagad nomierinās. Gūglē jau visu ko var atrast...
Re: melanoma
21.08.2014 13:59
Googli esmu pa diagonāli izlasījusi. Šoreiz vairāk reālo pieredzi gribēju dzirdēt, lai esmu pēc iespēja gatava ārstēšanas periodam.
Re: melanoma
22.08.2014 00:12
Man pazīstams cilvēks stāstīja par sevi. Aizdomīgu dzimumzīmi izgrieza- tā bij melanoma, bet pēc kāda laika atrada bumbuļus paduses limfmezglos. Ārstējās un izārstējās. Viņai vīrs bij onkologs un pēc tam gadiem ilgi dzērumā mēdza runāt: "Brīnums, ka tu joprojām dzīva!" Tagad vīrs jau kādu laiku miris, bet viņa jau pensijas gados un dzīva. Viena lieta, kas it kā nav medicīna, bet tomēr daudz nozīmē, ir cilvēka paša godīga saruna ar sevi. Savas dzīves inventarizācija un vērtību pārvērtēšana. Kas ir izdevies labi? Kas līdz šim nav darīts pareizi?
Re: melanoma
22.08.2014 00:18
Ļoti palīdz, ja no tuvinieku puses izjūt atbalstu-cilvēkam jāsajūt, ka viņš jums ļoti daudz nozīmē un ir mīļš. Zāles,ārstu meklēšana,u.c. ir viens,bet emocijas arī ārstē.
Tas- no manas pieredzes ar vēža slimniekiem.
Re: melanoma
25.08.2014 10:37
4dien nozīmēja operāciju. Protams, visādā ziņā atbalstu, bet tajā pašā laikā redzu, ka naktīs bieži neguļ.
Pagaidām visvairāk moka neziņa - kā būs pēc tam. Jo ar šo operāciju griezīs un saprotu noteiks cik / kas tur bijis audzis. Kas pēc tam - nozīmē viroterapiju visiem, starošanu, ķīmiju?
Un kad vispār nosaka ļaunuma izplatību - uzreiz operācijas laikā jeb vēlāk?
Re: melanoma
25.08.2014 11:00
Ar to privātprakses dakteri arī runā. Viss ir ļoti individuāli.

Ir onkoloģijas pacientu atbalsta organizācija "Dzīvības koks", kontaktējies ar viņiem, tur ir cilvēki, kas tam jau gājuši cauri. Būs emocionāls atbalsts un iedrošinās, ja zudīs duša.

Te nav tik "šauru" speciālistu.

Mēs abi ar Mazdakteri esam bijušie ārsta palīgi (feldšeri), kas vairs medicīnā nestrādājam, un nav manīts, ka te būtu melanomas speciālistu.

Vēl forumā ir medicīnas entuziasti, pieredzējuši pacienti, bet Tev vajag padomu konkrētam gadījumama, kā arī skaidrību, bet mēs tik precīzi nezināsim.
Re: melanoma
25.08.2014 11:06
Konsīlijā nozīmēja citu ārstējošo ārstu, pie kā bija uz konsultāciju privāptraksē teica, ka turpmāk viņu ārstēs nozīmētais, vīra gadījumā dr.Trauciņa, kas esot ļoti zinoša un pieredzējusi.
Paldies, ka atbildējāt. Tagad saprotu, ka ļoti svarīgi ir ar kādu parunāties, lai nav sajūta, ka esi pasaulē viens ar savu problēmu.
Re: melanoma
25.08.2014 12:01
Manai mammai bija krūts vēzis, viņa saslima, kad man bija 16, iespējams, viņa šo signālu neuztvēra pietiekami nopietni, lai piebremzētu ar dzīves skrējienu vai kaut ko mainītu, bet citi to ir darījuši, un rezultāts ir labs. No savas pieredzes varu ieteikt ļoti meklēt līdzcilvēku atbalstu (visu apkārtējo, kam var uzticēties) un nekautrēties runāt, cilvēki parasti ir ļoti atbalstoši, un tas palīdz sakārtot domas.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 5?
Ziņa: