sāp galva kreisajā pusē.

Aizsāka Hapijs 

Sveiki!
Jau apmēram kādu nepilnu gadu ar lielām pauzēm man sāp galva kreisajā pusē. Esmu nodarbojies ar lielo tenisu jau kādus 6gadus diezgan nopietni (tagad arī, bet mazāk spēlēju). Cik atceros, viss sākās vienreiz, kad biju lecis ar lecamauklu uz 1min uz max. ātrumu, pēkšņi vienā brīdi galva tā iesāpējās, ka nevienam to nenovēlētu. Atceros, ka man kļuva ļoti auksts (auksti sviedri), slikta dūšā utt.. Aizgāju mājās, izgulējos un bija okay.
Bet vēlāk sākās problēmas, ka galva sāka sāpēt, ja lecu ilgi ar lecamauklu, pat mierīgā tempā. Dažreiz nesāpēja, dažreiz sāpēja. Pagājušajā gada oktobrī aizgāju uz sporta dispanseri, galvas problēmas bija aktuālas. Tur man ārste lika pietupties (kādus 30pietupienus) galva sāka sāpēt jau pēc kādiem 15 pietupieniem. Spiediens bija 175 (ja pareizi atceros, neatceros to otro), bet miera stāvokli spiediens bija (130-135 uz 110 laikam).
Teica, ka ir paaugstināts spiediens, vajadzēja veikt ehokardiogrāfiju un galvas skenēšanu, visi rādītāji bija labi, nekādas problēmas neuzrādīja.
Pēc kāda laika (nezinu kāpēc) sākās atkal tās pašas problēmas, galva sāpēja, ja mierīgi lec ar lecamauklu, vai, ja uztaisa pāris pietupienus utt. Kādus 5 mēnešus viss bija labi, līdz, vienreiz zālē nolēmu uztaisīt 100 pietupienus ar 30kg (tāpat, intereses pēc). Pie 65 galva sāka stipri sāpēt, ka bija jābeidz veikt pietupienus. Un tagad atkal sāp galva pat pie mazām piepūlēm, neiesildoties, uztaisot kādas 10 reizes uz līdztekām sāk sāpēt galva. Bet, ja pirms tam iesildos, tad nesāp vai tikai nedaudz. Bet cik esmu sapratis, tad man galva sāp tad, kad ir kādas kustības, piemēram, pietupieni, lekšana ar lecamauklu utt. nevis, kad vienkārši cilāju hanteles vai tmlz.
Vecums 17gadi; augums 189cm; svar 87kg. Ceru, ka sapratāt manu sāpi un spēsiet palīdzēt. Atvainojos, ka tā "izplūdu", bet vēlējos, lai viss būtu saprotami! Paldies :)
Re: sāp galva kreisajā pusē.
02.06.2014 22:41
Sporta sadaļā esi ierakstījis 2 šādus postus:

****

26.04.2014 17:27
Sveiki!

Jau kādu laiku (diezgan ilgu) esmu saskāries ar problēmu, ka man sāp kreisā kāja (būtība tikai viena), kad lecu ar lecamauklu vai pēc futbola spēles (esmu labrocis, situ pa bumbu ar labo kāju, un atbalstos ar kreiso kāju - sāp arī kreisā kāja).
Sāpes ir no priekšas, kur ir tas taisnas kauls un ikrs. Links uz bildi: http://failiem.lv/g/zofynhl#i1 (ar bultu norādīts, kurā vietā sāp, bet sāpes ir ne tikai precīzi vienā punktā, bet gan nedaudz uz augšu un uz apakšu, vārdu sakot kādi 20cm sāp).
Esmu nodarbojies diezgan nopietni ar lielo tenisu 6 gadus, nekādu problēmu nav bijis, vienīgais, kā jau es arī teicu, sāp no lekšanas ar lecamauklu, vai tad, kad sitot pa bumbu futbola, sanāk, ka atbalsots stipri uz kreisās kājas. Vecums 17 gadi.
Kāpēc varētu sāpēt un kā to novērst?
Paldies :)

****
02.06.2014 21:30

Esmu noskaidrojis, ka ir "kaula plēves iekaisums". Būtu ļoti pateicīgs, ja kāds varētu izskaidrot, kas un kā. Cik noprotu, tad kaula plēve iekaist un rodas tūska, jo ir lielas slodzes pie kā ķermenis, precīzāk, kauls nav pieradis? Gribētu noskaidrot vai es pareizi domāju. Paldies.

****

Domāju, ka jāvēršas turpat, kur jau biji (vai pie ģimenes ārsta), ārstam jādomā par vēl citiem izmeklējumiem; paaugstināts asinsspiediens ir nopietna lieta, tam var būt daudz iemeslu, kuri jāmeklē.

Varbūt kaut kas ir galīgi aplami ar slodzēm.

Tas pats par kāju. Forumā tādas lietas nevar diagnosticēt un ārstēt.
Re: sāp galva kreisajā pusē.
03.06.2014 11:05
Pievienojos Runcenei. Pārāk lielas slodzes!!!!! Jāpārbauda kalcija līmenis asinīs. Tādas galvas sāpes var izsaukt divas lietas. Galvas smadzeņu asins vadu aneirisms. Otrs, kakla skriemeļu starpskriemeļu disku pataloģija. Viņi tavā vecumā ir diezgan mīksti. Kakla skriemeļi starpdiski kļust cieti 25 gadu vecumā.No triecienslodzēm izveidojas izbīdījums, kas kairina kādu nervu.Par to varētu liecināt kakla-plecu muskuļu saspringums.Ar katru gadu stāvoklis var kļūt tikai sliktāks. Ir cilvēki, kas var atļauties nesodīti lielas un ilgstošas slodzes. Citi to nevar atļauties nekādi. Te pie vainas var būt ģenētika, slikta ēdināšana bērnībā un citi faktori.Arī smēķēšana vai pārāk lielas devas Coca Colas,savā laikā.
Ej pie ģimenes ārsta lai izlemtu jautājumu par DT vai Magneto rezonansi. Uzdevums- apskatīt asins plūsmu galvā un kaklā . Arī kakla plecu joslas skriemeļus un starpskriemeļus.
No savas puses pagaidām samazini triecienslodzes. Uzturā lietot piena produktus (kefīrus,biezpienu..) Arī sarkanās zivis, kas dos D vit. un fosforu. Kaulu stiprumu un kaulu plēves iekaisumu noņems kalcija atgriešanās kaulos.
To veicina: Kalcijs ,D un C vitamīni, saules gaisma, fosfors. ( 5 faktoru terapija). Ir arī citi apstākļi. Bez iesildīšanās nepaspēj atvērties visi sīkie asins vadi un tie plīst. Tas izsauc sāpes un iekaisumu.Arī sabrukšanas produkti- pienskābe un citi kairina audus.Slodzes ir nepareizas un par lielu.
Saules apdegumi nav pieļaujami sakarā ar ādas vēža rašanos( ozona slāņa dēļ).
Saoļoties līdz 11:00 vai pēc 17:00. Tikai kustībā. Nenēsāt tumšas pieguļošas peldbikses.
Lai veiksme un saprāts.
Piezīme. ārstēšanās jautājumus uzdod labāk šajā sadaļā. Es sporta sadaļu neskatos. Paldies Runcenei par analīzi.



Edited 2 time(s). Last edit at 03.06.2014 13:14 by Mazdakteris1.
Hapijs
Re: sāp galva kreisajā pusē.
03.06.2014 23:33
Liels paldies jums abiem par atbildēm un ieteikumiem :) Par to "kājas plēves iekaisumu", it kā, tagad viss ir lielā mēra ok. Laikam bija tā, ka bija diezgan liela pauze, bet, kad atsāku trenēties, slodze bija tik pat liela kā kādreiz, bet droši vien, ka kauls un tas viss pārējais pie slodzēm pierada un viss ir ok (es tā ceru).
Kas attiecas par galvu, tad slodzes, manuprāt, nav lielas, jo tieši tajās lielākajās slodzēs man nesāp. Piemēram, nospēlēju 2h tenisu, viss labi, bet galva tieši sāp tad, kad izmainās man ķermeņa stāvoklis - kad es palecos, vai kad strauji pietupjos. Piemēram, pievelkos (kaut vai maz, 7x), vai pietupienus (domāju pie 40 arī sāktu sāpēt) utt. Tuvākajā laikā domāju doties uz Magneto rezonansi, kā jau Mazdakteris ieteica.
Kas man liekas dīvaini, ir tas, ka tās galvas sāpes, kā jau rakstīju, var būt, ka 2 mēnešus sāp (pie situācijām, kuras es aprakstīju), bet var būt, ka pēc 2 mēnešiem nekas nesāp un viss ir normās.
Vēlreiz paldies jums abiem par ieteikumiem un atbildēm ;)
Sveicināti!

Jau pēdējā ierakstā minēju, ka, paldies Dievam sāpes galvā ir pārgājušas. Ir tāda lieta, ka, kad pirmo reizi man sāka tā pastāvīgi sāpēt pie slodzēm (augstāk rakstīts), biju nopircis Kalcija, Cinka, Magnija tabletes, viss vienā (vēlējos nostiprināt kaulus), jau toreiz pamanīju, ka galvas sāpes pāriet.
Kad uzrakstīju šeit šo topiku, pēc neilga laika vēlreiz nopirku tādas pašas tabletes (nedaudz labākas pēc sastāva), lai pārbaudītu vai galva nebeigs sāpēt, un arī šoreiz viss pārgāja. Šajā sakarā vēlētos dzirdēt profesionālu domas - varbūt man magnijs palīdzēja, bija lielas fiziskas slodzes (neesmu mazinājis) un varbūt bija magnija, vai kāda cita elementa trūkums organismā?

P.S. Mazdakteri, uztaisīju Magneto Rezonansi galvai, viss bija normas robežās - nekādas problēmas nebija :)
Re: sāp galva kreisajā pusē.
28.06.2014 22:01
Pie lielām slodzēm, kauliem zūd kalcijas. Un tad sākas visādi brīnumi. Iesaku slodzes samazināt. Neaizmirsti par tiem 5 elementiem,kas vajadz;igi kauliem.
Lai saprāts un māka ieklausīties dakteros.
Negribēju veidot jaunu diskusiju tāpēc rakstīšu te. Ceru, ka spēsiet dot padomu.
Tā kā diezgan aktīvi gāju uz zāli, sāku just sāpes muguras lejas daļā no rītiem (bija "jānokrakšķina, lai paliktu vieglāk), tad skolā (maija beigas) vajadzēja skriet sprintu. Skrēju 100m stipri iesāpējās (likās, ka kaut kas sastiepts), skrēju otru reizi, tad sapratu, ka viss - vairāk neskriešu. Visa muguras lejas daļa sāpēja ļoti stipri. Ar laiku sāpes pārgāja (tikai daļēji), bet ne skriet, ne spēlēt tenisu normāli nevarēju (skrēju 20min uzreiz jutu, ka sāp un jāpārtrauc). Līdz beidzot nolēmām aiziet uztaisīt Magneto Rezonansi, lai saprastu, kas un kā (jo jau bija pagājis mēnesis).
Izrakstu no Magento Rezonansi ielikšu failiem lv : http://failiem.lv/u/rhkontt
Man teica, ka skriemelī ir stresa lūzums un tūska, sporta ārsts teica mēnesi nēsāt speciālu jostu.
Tātad par ko ir īsti jautājums. Neirologs man teica lietot Lyricu un Neirontīnu (nezinu, kā pareizi raksta), kas samazina tūsku utt. Bet vai tiešām man 17 gados vajadzētu kaut kādas zāles lietot, ja man ir josta, kas visu fiksē, ierobežo kustības, sporta aktivitātes esmu atmetis uz kādu laiku utt. Bet varbūt tomēr vajag?
Atvainojos, ka tā izplūdu, gribēju, lai situācija ir skaidra :)
Paldies.
Re: sāp galva kreisajā pusē.
03.07.2014 10:08
Klausi ārstus! Tev ir sliktākais un bīstamākais variants no stresa lūzumiem. Parasti esmu saskāries ar apakšstilba stresa lūzumiem. Tev neder lielas slodzes. Pārlasi vēlreiz augstāk teikto.Pēc lūzumiem veidojas tā saucamās kaulu tulznas. Uzaugumi,kas stiprina lūzuma vietu. Kādus audus un nervus tā kaulu tulzna nospiedīs nav saprotams. Iespējams,ka visu mūžu nebūsi spējīgs vairs nodarboties ar sportu.
Tūska pastiprina nervu nospiešanu. Tātad sāpes. Traucēta apkārtējo audu inervācija -barošana un sabrukušo vielu aiznešana. Traucēta siltuma -aukstuma regulācija audos.Tāpēc, ja iespējams konsultējies ar fizioterapeitu.Viņš ieteiks,kā saudzēt un veicināt slimā rajona aprūpi.Palasīju MR slēdzienu. Nekas iepriecinošs.Nākotnē būs problēmas uz visu atlikušo mūžu. Runā ar ģ. ārstu. Par rengenu vai CT mugurkaulam.
Lai cerība un miers.



Edited 1 time(s). Last edit at 03.07.2014 10:17 by Mazdakteris1.
Pēc tava rakstītā man palika bail :D Vai nu tiešām ir tik traki? Ir dažas neskaidrības.
1. Pēc lūzumiem veidojas kaula tulzna, bet kāpēc, tad nevienam nespiež nervu, kad, piemēram, salauž rokā pirktus (tur jau arī tulzna pēc idejas, bet pēc ģipša noņemšanas pirkst gandrīz kā jauns un nekas nesāp), vai arī kickboxeri, viņiem tak tās kāja beigtas, visas kājas kaula tulznas, bet nevienam tak neapspiež nervu?
2. Kad aizgāju pie sporta ārsta, viņš man neko neminēja par turpmākajām sekām, ka nevarēšu nodarboties uz sportu vai, ka nākotnē var sāpēt. Viņa doma bija apmēram tāda ( Nēsā to jostu veselu mēnesi, nekādas aktivitātes nedari un visam ir jābūt ok, BET, ja sāpes turpinās, nāc pie manis, skatīsimies, ko darīt, varbūt vajadzēs taisīt Datortomogrāfiju). Doma bija tāda, ka kauls sadzīs un viss būs pa vecam.
3. Pie fizioterapeita eju (citu muguru problēmu dēļ), bet sporta ārsts pagaidām neko nenozīmēja, lai man fizio. dod jaunus vingrinājumus, laikam kā jau es iepriekš minēju, lai mugura būtu miera stāvoklī mēnesi un tad skatītos.
4. Tagad jau jostu nēsāju ap 10 dienām, sāpes būtībā pārgājušas (nezinu, kā būtu pie fiziskām slodzēm), bet noņemot jostu minimāli kaut kas sāp.
Vai tad tiešām viss ir tik slikti? Nesaprotu, kāpēc pēc būtības tā ieplaisātā vieta, nevar vienkārši aizaugt, vai tad tiešām būs tā, ka tā kaula tulzna apspiedīs nervus un visu dzīvi sāpēs?
Paldies par padomiem :)
Re: sāp galva kreisajā pusē.
03.07.2014 15:34
Lieta tāda,ka sekas ir dažādas. Pārāk daudz saliekamie,lai uzreiz kristu panikā. Es pateicu sliktāko variantu. Kaulu vajadzēs saaudzēt 3-4 nedēļu laikā. Diemžēl ,ja jau tagad tur sāpes,tad pēc sabiezinājumiem viņas varētu palikt. Atkarīgs, kur tas sabiezinājums būs.Visiem kikbokseriem problēmas sāksies pēc tam. Ar mugurkaulu ir tāda lieta,ka tur ir nervi par kuriem iet signāli no augšas līdz apakšai. Šie nervi iet maģistrālā līnijā pa mugurkaula abām pusēm,cik nu to anatomiju un fizioloģiju atceros. Sakrālā rajona, viņi vēl sadalās tādā kā"astē". Kaulu smadzenēm arī vajag brīvību.
Es ieteiktu mainīt sporta veidu,kur nav triecienslodzes.Tev jāattīsta muguras-sānu -vēdera preses 'korsete'. Tā daļēju turēs skriemeļus kopā un uzņems daļu slodzes.Iedomājies muguras skriemeļus starp kuriem ir skrimšļu starplikas.Skriemelim jābūt spēcīgam,nedeformētam. Arī starplika nedrīkst līst uz āru vai iekšu durālā maisā.Jo ārpusē iet nervu kūlīši. Iekšpusē iet kaulu smadzenes.
Kaulu un starplikas nevar ar tabletēm un vitamīniem izstaisnot.Var apstādināt processu. Atvieglot slodzi uz muguras-balsta aparātu ar sevišķu pieeju, fizkultūru,diētu.
Lai saprāts. Te par šo tēmu ir runāts daudz. Pameklē un palasi.
Re: sāp galva kreisajā pusē.
03.07.2014 15:48
Jau iepriekš rakstīju, ka, manuprāt, kaut kas nav pareizi ar slodzēm.

Sporta ārsti ir pieraduši, ka cilvēki sevi nodzen.

Ja veselība svarīgāka, es ieteiktu kādu mugurkaula speciālistu – vertebrologu. Ja līdzekļi ir, laba iestāde ir privātklīnika orto.lv. Paņem līdzi visus izmeklējumus, par vienu konsultāciju nevajadzētu baigi dārgi būt, bet vismaz tur nav tik stresaini ar vizītes laiku kā valsts sistēmā. Vertebrologi tur ir dr. Ruks un dr. Gulbis.



Edited 1 time(s). Last edit at 03.07.2014 15:50 by Runcene.
Man galva sap katru vakaru durosas sapes kreisaja galvas dala deninos .nevaru ilgi uz saniem nogulet jo sap kakla dala.tad gulu uz vedara jo ta ir vieglak.pie arstiem neeju jo pati nedomaju ka tas varetu but nopietni .domaju ka tas varetu but no galvas traumam .bet nu gribu dzirdet ari citu viedokli.paldies jau ieprieks.
Re: sāp galva kreisajā pusē.
21.11.2017 15:11
Ja nav sīkāki dati,tad nevaru dot padomus.
Lasiet lūdzu : Pacientu zināšanai.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 1?
Ziņa: