Nikotīns, kofeīns, adrenalīns, stress, testosterons, slikts miega režīms

Aizsāka karlisberzins008 

Vecums:20, svars 70. Augums 184
Tā kā šim jautājumam esmu pievērsies kādu laiku, tad vēlos par to padiskutēt nopietnāk.
Smēķēju 4 gadus, pēdējā laikā sanāk arī kofeīnu biežāk lietot, nodarbojos ar sportu - treniņi vairāk ar svaru cilāšanu, ēdu daudz, lai uzaudzēt muskuļa masu, bet neizdodas. Tāpat arī ar miegu diezgan lielas problēmas, jo dzīvoju kojās un vairāk par 7h nevar nogulēt.
1. Vai tas viss neietekmē manu smadzeņu darbību? Jo ir ļoti bieži kad bez kofeīna vai nikotīna neesmu spējīgs pilnvērtīgi domāt vai pilnvērtīgi darīt savus pienākumus. Biju atmetis smēķēšanu uz 1 mēn. Atšķirību lielā mērā nejutu, bet zinu, ka sākumā bija diezgan liela miegainība, slinkums un nespēja kārtīgi domāt, tieši no rītiem. Tāpēc biežāk dzēru kafiju. Vai ir kas tāds ar ko aizstāt tos stimulantus? Vai varbūt tam ir pārejošs efekts?
2. Nikotīns izsit adrenalīnu, par kofeīnu īsti nezinu, ko tas dara, bet rada līdzīgu efektu. Tātad sirds sitas straujāk. Bet es nesaprotu vienu, ja jau sports un sekss ir veselīgs un dara to pašu, kāpēc ar sirds slimībām slimo tieši smēķētāji un kofeīna lietotāji? Okey, cigaretes dūmos ir kaitīgas vielas, tāpat kā kofeīns. Bet es gribu dzirdēt izsmeļošāku atbildi par šo tēmu.
3. Tāpat bieži jūtos arī ļoti nemierīgs, stresains. Knibinu pirkstus, kratu kājas utt. Tiklīdz to nedaru, jūtos labi, bet tajā pašā laikā slikti. Vai tas ir saistīts ar laimes hormonu izstrādi? Jo kad esmu mierīgs un jūtos labi, piemēram no rītiem, kad vēl neesmu ne smēķējis ne dzēris piemēram kafiju, tad tāpat ir tā sajūta, ka kautkā trūkst. Tādos brīžos gribas kaut kur iet skriet, izbļauties utt. Tātad laimes hormoni nav "aktivizēti"? Ar ko aizstāt?
4.Tātad - cik ļoti tas ietekmē manu veselību (arī nākotnē), cik ļoti tas dara mani laimīgu un cik ļoti tas man ir vajadzīgs?

P.S. es zinu, ka citi saka, ka tās ir tikai iedomas, bet jebkurā situācijā - stresu radītā situācijā, piemēram darba intervijas, vai kāda tikšanās vai kaut kas tamlīdzīgs, tiklīdz esi izsmēķējis cigareti - pēc manām domām un sajūtām, rodas drosme un pašpārliecinātība par sevi .
Un tā kā visās stresa situācijās rodas adrenalīns, tad cigaretes taču arī tam dod tā kā plusu. Vai ne tā? Okey, esmu lasījis Alana Kara grāmatu, protams, ka tur tika pieminēts, ka nikotīns nerada drosmi, bet tiklīdz atradu informāciju, ka nikotīns izsit adrenalīnu, tad domas par to mainījās.



Edited 2 time(s). Last edit at 15.05.2014 21:15 by karlisberzins008.
Cienītais, neaizmirsti,ka adrenalīns , ko "izsit" nikotīns ir nedabisks. Tik lielās devās tas izdalās dzīvībai bīstamās situācijās. Tā ir nenormāla, nevajadzīga organisma eksplotēšana. Lielu kaitējumu nodara arī citas vielas,kas tiek ievadītas.
Pats nikotīns ir spēcīga inde. Viens no iemesliem,kāpēc tiek iedarbināts adrenalīns ir panākt šīs indes izvadīšanu.Nemaz nerunājot,ka asinīs skābekļa vietā ieplūst CO2.Vēl zilskābe,rādioaktīvais polonijs, darvvielas,kas ar laiku veicina ļaundabīgo audzēju veidošanu. Dr.Lv nav tādu resursu .lai nodarbotos ar lekciju lasīšanu. Ir literatūra, internets lasi,izglītojies un pilnveidojies.
Vairākas reizes izlasīju tavu vēstījumu.Zini,ir tāds teiciens.Grūti atbildēt uz stulbu loģiku. Neapvainojies lūdzu. Nedrīkst negatīvajā, kaitīgajā meklēt ko labu ( Izsit adrenalīnu). Sportā iedarbojas vesela gamma faktoru. Kustības,skābeklis,pakāpeniskums, pozitīvs novērtējums,patīkama sabiedrība.Duša, pelde.
Jāatceras, ka cilvēki iedalās "cīruļos" un "pūcēs". Tu laikam esi pūce.No rīta viegla fizkultūra, kontrast dušā,pamatīga masāža rīvējoties ar dvieli un tu noteikti pamodīsies.Labas domas par skaistām meitenēm.Labiem cilvēkiem, labu dienu.
Ja man jāizvēlas starp smēķi un kafiju es izvēlos kafiju ar pienu. Kafiju malto lietot pirmā apgrauzdēšanas pakāpē. Tas apzīmējums jāmeklā uz paciņas. Latvijā gan tādu grūtu atrast.
Veiksmi.



Edited 2 time(s). Last edit at 16.05.2014 17:10 by Mazdakteris1.
Paldies. Tieši to no Jums arī es gaidīju. Es pavisam neapvainojos par manu stulbo loģiku. Jo informācija par nikotīna iedarbību uz organismu internetā ir atrodama dažnedažāda, tāpat arī par smēķēšanas atmešanu informācija ir dažnedažāda un tāpēc es izvēlējos vienkāršo ceļu, uzdot jautājumus šeit. Jo šī tēma man ļoti interesē. Un atbildi es saņēmu. Tāpēc vēlreiz paldies.
Bet kā ir ar kofeīnu? Kā tas iedarbojas?
Re: Nikotīns, kofeīns, adrenalīns, stress, testosterons, slikts miega režīms
16.05.2014 14:06
Vēl varētu piebilst, ka bez "pūcēm" un "cīruļiem" katram cilvēkam ir savas nervu sistēmas īpatnības, savās vājās un stiprās puses, kam pamati veidojas ļoti agrā bērnībā. Ir lietas, ko var mainīt, ir lietas, ko nevar, bet to visu izprast ir diezgan grūti, ja kādi citi apstākļi ietekmē dzīves ritmu. Taču sevis iepazīšana ir viens no būtiskiem pamatiem, kas palīdz nodrošināt sev to, ko ķermenis un psihe prasa.

Par situāciju ar izgulēšanos varu tikai izteikt nožēlu. Varbūt ar to tomēr kaut ko var darīt. Ja miegs ir nepietiekams, tad tāpat te varētu daudz rakstīt, ko tas var nodarīt. 20 gados ķermenis var izturēt diezgan daudz, bet visam ir robežas, un neviens nezina, kad tās pieteiksies.

Varbūt ir interese par kādām kvalitatīvām meditatīvām praksēm vai ko tamlīdzīgu. Es neko nepiedāvāju :), vienkārši mēs neesam audzināti vidē un apstākļos, kuros iemācāmies sevi pazīt, runas par sajūtām un emocijām dažiem ir kā šizo murgi.

Ir cilvēki, kas ir vairāk tendenēti uz atkarību izraisošu vielu lietošanu. Būtu ļoti vēlams tikt skaidrībā, vai tā ir, jo tad par emocionālo labsajūtu ir jārūpējas īpaši cītīgi.

Viens ceļš ir kaut kādas vielas aizstāšana ar mazāk kaitīgu.

Visam šim ļoti palīdz arī ūdens: baseins, peldes, ūdens procedūras, arī ūdens dzeršana, un daudz, bet, ja nav kvalitatīvas atpūtas, tad ir neiespējami kompensēt zaudēto.



Edited 1 time(s). Last edit at 16.05.2014 14:08 by Runcene.
Nu kojās dzīvojošiem, visiem ir tādas problēmas, bet neviens par to neuztraucās. Kad sāku mācīties Rīgā un sāku dzīvot kojās, problēmas nejutu un pēc kvalitatīva miega neprasījās, tikai tagad pēc 4iem pavadītiem gadiem, prasās ātrāk iet gulēt, kārtīgi izgulēties, bet tas vienkārši nav iespējams, dēļ trokšņiem utt. Brīvdienās varu nogulēt pat 12h.
Mazdakteris1 - jūs sakiet, ka adrenalīns ko izsit nikotīns ir kā aizsardzība, lai izvadītu no organisma nikotīnu? Pareizi sapratu?
Jautājums tāds - ja es izpipeju dienā 2 cigaretes ar 12h starpibu, reibuma sajuta pec katras cigaretes izpipesanas ir jutama vairakas reizes lielaka, neka izpipejot piemeram 20 cigaretes diena. Tatad tiek izsists lielaks adrenalina daudzums? Ja piemeram nav jutams tas reibums pec biezjas.pipesanas, tad organisms neaizsargajas un nikotins netiek pienacigi izvadits? Atkal stulba loģika, piedod.
Jautajums ir intereses pec, jo pec šīs gūtās informacijas, nikotinu izsvitroju no savas dzives
Ja tevi dauzīs ar nūju 2 x dienā, tad tev sāpēs vairāk. Ja dauzīs visas dienas garumā, tad atbildes reakcijas vairs nebūs.
Organisms būs"komas" , apstulbuma stāvoklī. Smadzenes, lai glābtu nervu sistēmu ,atslēdz aizsargmehānismus. Vēl ir tāds jēdziens, kā tolarence. Arī abstinence.Kā teica cienījamā kolēģe ir dažādi cilvēku tipi. Tie dažādi reaģē uz ārējiem un iekšējiem kairinājumiem. Sangvīniķi,melanholiķi,holēriķi,flegmātiķi.Nezinu vai tas būtu īsti pareizi, bet es vēl iedalu cilvēkus šizoīdos un epileptoīdos .Jāpiemin,ka nav tīru augštminēto tipu.
Intresanta situācija, informēšu uzreiz nēsmu mediķis bet šo to zinu par šo tēmu pašam tuva.
Situācija kuru apraksta "karlisberzins008" ir intresanta jo viņš ar savām darbībām cenšās izsaukt organismā stresu jo tas skaitītās minūtēs ir spējīgs pamodināt organismu un likt tam darboties. Ir daļa cilvēku kā minēja "mazdakteris1" ir dažādi cilvēku tipi pēc Freida klasifikācijas kaut gan Jangs šo klasifikāciju ir paplšinājis, kaut gan ne par to ir stāsts.
Viens no tiem ir flegmātiķi kuri ļoti labi darbojās paaugstināta stresa apstākļos varētu tā teikt "jūtās kā zivs ūdenī" ja stresa ir daudz kas pārējiem temperamenta tipiem varētu būt pat par daudz.
Šis ir elementārs veids kā radīt organismam stresu tādā daudzumā lia no rīta pamostos un nejustos noguris. Starpcitu miega pārpilnība šinī gadijumā arī ir kaitīga vidējais 7 dienu guļamais diennakts daudzums var būt arī 6 stundas 4-5 dienas pēc kārtas pie apstākļa ja ir iespējams vienu vēlams divas dienas pavadīt režīmā 12 miega stundas. Arī nervozitāte un nemiers iekšējais ir stresa trūkums organismā tiklīdz organismam netiek nodrošināts ar nepieciešamo ierasto stresa daudzumu tas sāk uztraukties par to ka nav par ko uztraukties smieklīgi bet fakts.

Smēķēšani arī ir savas pozitīvās iezīmes piemēram pirmajai no rīta un pie tam tikai pirmajiem 3-4 dūmiem. tālāk seko mums visiem zināmais sindroms kurš nu neko pozitīvu nenes.
Nikotīns ir viela ko organism pirmāmkārtām izvada no organisma pēc viedēji 30 - 60 min nikotīna organismā vairs ban kaut gan pārējais paliek un rodas velme atkal paņemt dozu.
Starpciut organisms pats ražo vielu kas pēc savas ķīmiskās formulas ir ļoti līdzīga nikotīnam un smēķēšana ir psihofiziaka atkarība.
Ar mēnesi nepietiks lai sajustu rezultātu izmaiņas parādās tikai pēc 3 mēneša. 1 mēnesī var izbaudīt visu ko var sniegt tev apstinences sindoroms.

Problēma parasti slēpjās Adrenalīna, Testesterona un Ūdens trūkuma organismā visu pārējo organisms saražos pats.

Ko lai dara??
No rīta Glāze ūdens kafija vingoršana var ietvert kādu no austrumu kūltūras meditatīvajām vingrošanām (stimulē to pašu ko stress tikai daudz noturīgāk). Pareizus elpošanas vingrinājumus. Pozitvu attieksmi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 1?
Ziņa: