sāp gūža..

Aizsāka qwerty007 

Re: sāp gūža..
23.07.2014 14:33
Klizma - svēta lieta:) Kurš ķirurgs Tevi operēs?
qwety007
Re: sāp gūža..
23.07.2014 16:05
Ripoja akmens lejā no kalna,
Domāja kā nu būs
Vai zemu kritīs, vai tālu ripos,
Vai saules smiltīs žūs
Vai ceļš vēl ir tāls,
Nav neviens kam pajautāt
Viņš tic, ka nekad nevajadzēs stāt..

:D

ko saki par viņu?
qwerty007
Re: sāp gūža..
23.07.2014 16:24
es jau negribu skriet pa priekšu notikumiem, bet ar to kāju esmu ticis pie fetišspēlītēm :D ..sākumā neparedzēta prostatas pārbaude pie urologa, šovakar klizma..rīt ir paliela iespēja uz operācijas laiku tikt pie katetras urīnvadā..

..nu ja jau,tad jau-lūdzu,lūdzu tad arī medmāsiņu lateksa kostīmā :D
qwerty007
Re: sāp gūža..
23.07.2014 21:34
ps.hmm,jau likās dīvaini,ka galīgi bez
zālītēm..nu dabuju ko gribeeju
uz nakti iedeva 1 http://
www.grindeks.lv/lv/produkti/
recepsu-zales/nervu-sistemu-
ietekmejosie-lidzekli/diazepeks
a no rīta būs 1 http://
www.visaszales.lv/Zāles/
Dormicum/1086 jaaiedzer..
..skatīšos rozā ziloņus :D
qwerty007
Re: sāp gūža..
25.07.2014 09:32
aim bak!!

ar ko lai saak?
ziloņu nebij, bet zaales labas..kādu stundu nekas un tad vienā brīdī čik un off!

pa vidu reizes 3 pamodos..pie zāģēšanas,pie urbšanas un kalšanas..just neko nejutu,bet skaņa inčīga :D

tālāk jau ap pusdienlaiku pamodos pēcoperāju palātā(intensīvajā?)..drena gūžā,katetra pūslī, pie vienas rokas sistēmas-spiediena mērāmais un cik sapratu pulsa mērītājs uz pirksta+vairaaki vadi uz krūtīm..

pirmās stundas pa pirmo..narkoze vēl iekšā, kājas nejūtu, viss forši!!!

tad jau lēnām sāka iet ārā anestēzija un varēju pakustināt kāju pirkstus..un drīz arī gūžu sajutu-zinies,nepārāk patīkama sajūta..
(pa vidam jau tika pamainītas sistēmas, pāris šprices un tabletes ar dabuju..)

vakarpusē blakus kolēģim novēlēju savu ūdens pudeli..ja nu kas pa nakti? :D
..un daudz netrūka-vakarā piekritu pagriezties uz sāniem un pāris minūtes ar nogulēju,tik tā gūža lika sevi manīt vēlvairāk..un tā vietā lai iemigtu-sāku zaudēt samaņu..pārņēma tāds foršs siltums un tumsa..un tad kāds idiots sāka sist ar plaukstu man pa seju..WTF!???

atvēru acis,aparāts bļjauj, 3 māsiņas ap manu gultu un 1 klapē man pa vaigu :D mosties,bļin!! pamodos ar un atlikušo nakti nogulēju ar skābekļa masku...
qwerty007
Re: sāp gūža..
25.07.2014 10:26
šis rīts sākās vēl pirms
6..temperatūras mērīšana,pote pret
trombiem un antibiotiku deva,
apmazgāšana ar mitru dvieli un veļas
maiņa..un pa vidam vēl pa kādai
tabletei..
trakākais tajā visā ka pēdējā
ēdienreize bij vakariņas iepriekšējā
dienā ap 18(auzu putras izskatā).. pie
brokastīm tiku pēc 14 stundām..wāks
vienkārši! saprotu ka diēta,bet
komoon??? pa to laiku jau badā var
nomirt(vai paģībt,kā manā variantā)..
pirms 2 stundām tiku pārvests jau uz
parasto palātu..tik ar niansi,ka nu jau
palātā bij 6 keksi,sākotnējo 3 vietaa..
..tā pašauri te tagad!
dabuju kārtējo putru un patīriju savu
saldumu lādi..nu ir ok!
visa diena vēl priekšā..redzēs kas
notiksies?
Re: sāp gūža..
25.07.2014 11:15
Nekas nenotiksies. Ja pareizi atceros, tad gulēsi ar drenu un katetru līdz rītdienai. Bet rīt jau Tevi cels uz kājām un būs jāsāk vingrot.
Kā ar karstumu?
qwerty007
Re: sāp gūža..
25.07.2014 11:35
nu vel nejuut,bet vēl tik rīts..
qwerty007
Re: sāp gūža..
27.07.2014 22:15
lai nebūtu katru reizi viss jāpārstāsta, re tiem kam interesē:

http://calis.delfi.lv/blogs/posts/4741-tofikstos-0-diena-jeb-diena-pirms-operacijas/lietotajs/92951-tofiks/

http://calis.delfi.lv/blogs/posts/4753-tofikstos-1ma-diena-jeb-zem-skalpela/lietotajs/92951-tofiks/

un

http://calis.delfi.lv/blogs/posts/4761-tofikstos-2tra-diena-jeb-motivacija-atlabt/lietotajs/92951-tofiks/

;)
Re: sāp gūža..
27.07.2014 23:55
Es jau domāju, ka Tu laikam esi tas, kurš cālī pirms kāda gada bij ielicis tēmu "Kur Tofikam doties?" :)
Veseļojies!
qwerty007
Re: sāp gūža..
28.07.2014 06:20
kachenite
ir, ir tas pats ;) uzsāku te paralēlo tēmu, jo bij pozitīva(lai gan pasena) pieredze ar šejienes forumiešiem un viņu pieredzi atiecībā uz med. tēmam..

ps. sorry, iemestajos linkos neko jaunu neatradīsiet, jo tur ir jau te lasāmais, bet rediģētais materiāls..bet nu tas, lai turpmāk nav jāceļ šī tēma no jauna augšā..jaunumi būs - ej.uz/tofikblogs
Re: sāp gūža..
28.07.2014 09:04
Tev vajag padomāt par papildu peļņu :)

Es kā ar tekstiem ikdienā saistīts cilvēks teiktu, ka tofiks raksta riktīgi rēcīgi. Kārtīgi smējos.

Arī novēlu veseļoties, un optimisms, kā arī pozitīvisms te vienmēr noder.
qwerty007
Re: sāp gūža..
31.07.2014 10:03
Runcene Rakstīja:

> teiktu, ka tofiks raksta riktīgi rēcīgi.


paldies :) rīt rakstos ārā no TOS!! ..ja kas, saņēmu piedāvājāmu iziet bezmaksas medicīnisko rehabilitāciju operētajai kājai tepat TOS..tik vien cik braukāšanas vaina :)
Re: sāp gūža..
05.08.2014 14:15
Paklau, ar šito autoimūno iekaisumu dakteri galā netiek.
Prom no āderēm, pakoriģē ēšanu, paskati tautas medicīnu.
Tad pašārstēšanās ar pulsējoša elektromagnētiskā lauka terapiju.
qwerty007
Re: sāp gūža..
02.09.2014 21:59
nu kā ir? es jums pietrūku?

nē, nu paldies, paldies par interesi man vēljoprojām iet labi!

- 5tais mēnesis uz slimības lapas un 1mais pēc operācijas - mājās sēžot jau pieaudzēti kādi 6kg(būtu labi ja muskuļu masas, bet laikam tomēr ne) tā ka vairs ribu galus knapi redz(bij kautkādi 74 tagad ir 80..šausmas, būšu resns tagad)

- izrakstoties no slimnīcas, iedeva man līdzi recepti prettrombu zālēm..nu i neko, godīgi dzēru to mēnesi..dārgas gan pēc vella - gandrīz €1,50 par 1 kapsulu..trombu nedabuju, asiņošanu ar nenovēroju..tā kā viss ok!

- nekas nesāp, staigāju ar kruķiem, braukājos ar sabiedrisko(baigais "+" kruķiem: vienmēr palaiž apsēsties, lai ar man pa lielam nemaz nevajag/negribās ), fizioterapeite jau ieteica lēnām radināties no viņiem nost un lēnām bet regulāri palielināt slodzo uz kājām, lai šās jau pierod!

- šomēness sāku braukāt uz TOS - sāksies man pēcoperācijas medicīniskā rehabilitācija(bezmaksas)! sola man to kāju izlocīt tā, kā viņa nekad nav locijusies es gan teicu, ka man pilnībā pietiktu spēt braukt ar riteni vai uzkāpt zirgā.. nu ta redzēs! vēl pārprasija - vai nav iebildumu pret 4tā kursa studentiem-praktikantiem? man ir? itkā ne, bet nu redzēs..

tas laikam īsumā arī viss!
Stirna
Re: sāp gūža..
18.10.2014 21:47
Ceru, qwerty007, ka tev viss būs kārtībā. Ar interesi izlasīju tavu sāpīgo ceļu un žēl, ka ātrāk nebiju šeit ielūkojusies. Arī esmu no "aizšautajiem stirnas bērniem", kam bērnībā par vēlu atklāja gūžu mežģījumu. Tad teica, ka vairs nekad nestaigāšu. Vecāki ļoti cīnījās par mani, bija vairākas operācijas, bet šā kā tā visu dzīvi kā "aizšauta stirna", nu, tev jau tas nav jāstāsta. Kad iznēsāju bērnu, pāris gadu laikā zaudēju spēju staigāt - no rīta sāpes, pusdienās sāpes, vakarā, naktī.....sāpes, sāpes. Tagad jau 13 gadus dzīvoju ar metāla locītavām, kad izoperēja mani, man 'bija 30 gadi. Gribu tevi iedvesmot, vienīgais zirga mugurā nevaru uzrausties:)) Ir dažas vienkāršas kustības, kuras nevaru izpildīt.....Bet ar mākslīgajām locītavām esmu darījusi visu, kas bērnībā bija aizliegts. Kāpju kalnos, spēlēju tenisu, skvošu (pat piedalījos sacensībās), ar riteni 100 kilometrus vienā reizē varu nobraukt bez bēdu, slidoju - gan ar asmeņiem, gan skrituļiem:)) tiesa, laikam neesmu tas labākais piemērs, jo doks arī saka, ka esmu mazliet traka. Pirms gada ar asarām acīs atvadījos no skvoša, jo mugurā kaut kas nobruka un viena kāja ļoti sāka sāpēt un palika nejūtīga.............tagad aktīvi peldu un viss ir ļoti, ļoti labi. Tiesa, brasā pareizi vardes kājas grūti izmantot, bet kustinu tās nepareizi, tā teikt, peldu ar brasā ar rozīnīti. Katrā ziņā esmu daudz kustīgāka un sportiskāka nekā 80% manas vienaudzes. Man pēc operācijas ļoti palīdzēja rehabilitācija Vaivaros, kur pavadīju mēnesi. Vēl ļoti labs ir baseins. Atceros, ka pēc nodarbības baseinā varēju pa istabiņu bez kruķiem pārvietoties jau pāris nedēļas pēc operācijas. Vienu gan gribu teikt - ar lieko svaru vajag uzmanīties. Laikā, kad operējos, biju, tā teikt, diezgan viegla - augums 170, svēru 49 kilogramus, biju no tām sāpēm nomocījusies. Tagad liekā svara it kā nav, bet sveru biku virs 60 un gūžas to jūt. Un nenes neko smagu uz pleciem, tas arī ļoti iespaido, reizēm pat sāk gūžas sāpēt, ja neesu pleca somu ar grāmatām. Ir bijušas, sevišķi sākuma posmā, dienas, kad sāp ļoti un nevar paiet, tad iestājās izmisums, ka nekas nav sanācis, bet tad sevi ir jāpasaudzē un pakāpeniski paliek arvien labāk un labāk:) Nu jau esmu nonākusi pie 2. kārtas, dakters saka, ka vajadzētu nomainīt protēzēm tās galviņas, lai nav jāmaina viss stienis.....bet varbūt, ka tev jau ir kaut kas modernāks ielikt. Turies un, ja ielūkojies forumā, uzraksti kādu vārdu, kā klājas!
Re: sāp gūža..
19.10.2014 00:56
@Stirna
ui, labi ka te vēlreiz ielūkojos..grasijos jau izdzēst adresi no bukmarkiem.. :)

- man iet labi!! :) gandrīz 3 mēneši pēc operācijas, pirms nedēļas aizāju atpakaļ "pagaidu darbā"(nomainīju gan vairāk fizisko uz sēdošo)..no vienas puses bij apnicis sēdēt mājāš un audzēt riepu(toč savi 5-10 kg ir klāt pašiem mēnēšiem, ko nosēdēju uz lapas..dīvāns - wc - ledusskapis - dīvāns :D), no otras - nevēlējos zaudēt sociālās iemaksas nākamajai slimības lapai 2015. gada sākumā, kad kārta būs pienākusi labajai kājai..

- rehabilitāciju @TOS var teikt ka izgāju..no 20 paredzētajām beigās laikam sanāca 16 nodarbības(patraucēja uzsāktās studijas un nu arī darbs), bet neko,,minumums ir izdarīts, uzsvaru likšu uz nākamo pavasari un vaivariem, kad arī otra kāja būs tikusi pie endoprotēzes..

- ak, jā..studijas ir @SIVA(ir tāda valsts iestāde jūrmalā) un tā papildus koledžas izglītībai nodrošina arī medicīnisko rehabilitācijā, kas manā gadījumā nozīmē - haļavnijs baseins, trenažieru zāle un fiziotarapeits..varbūt nav vaivari, bet no piedāvātās iespējas izmantot šo iespēju domājams neatteikšos..

- par kāju runājot..rēta sadzijusi, sāpēt nekas nesāp, pārlieku nenoslogoju, bet nav arī vairs problēmu noiet 2-3 pieturas kājām..ak jā - veikalā nepīkstu, lidostā neesmu bijis - nezinu :D

ps. tās pašas rehabilitācijas laikā @tos, pirms saišu stiepšanas parasti iesildijos 10-15 minūtes uz eliptiskā trenažiera(bij viņiem 1 tāds..biezā gala!!) ..zinies - iepatikās :D gribās mājās tādu!!
qwerty007
Re: sāp gūža..
30.01.2015 23:32
02.02 un labās gūžas operācija TOSā ;) ziņošu!
Re: sāp gūža..
31.01.2015 13:05
Apsveicam. Lai prieks un veselība!
qwerty007
Re: sāp gūža..
01.02.2015 14:50
- paldies Mazdakteri1, par laba vēlējumiem :)

- esmu TOSā..te izrādās karantīna(gripa zinies)..brīvi pārvietoties tik stāva robežās..saldumu automāts gaitenī aiz automātiskajām durvīm - ārā izlaiž, atpakaļ tik ar pīkstuli (pacientiem protams tādu nav, tik personālam)

- ielika mani LUX istabiņā pašlaik(nezinu vai arī pēcoperācijas laikā?) - 4 gultas, wc/duša, ledusskapis, un TV pie sienas! ..pults gan tikai 1 un tā pati pie vienīgā istabas biedra - krievu izcelsmes pirmspensijas vecuma vīrieša ar tendenci pārslēgt kanālus ik pēc 30 sekundēm

- ņemot vērā ka trāpijos LUX numuriņā, biju cerējis saņemt arī atbilstošas pusdienas.. aplauzos tomēr, pusdienas izrādijās parastās - zupa (zirņu?) bij laba, pasāļa bet laba, tas "sautējums" izskatijās labāk kā garšoja un ābolu kompots nu ok..var dzert:)

- šobrīd sēžu gultā ar datoru(internets te ir, bet tāds interesants - ik pēc ~30 minūtēm met ārā un jāielogojas atkal).. pie sevis gan domāju, ka manās interesēs būtu tagad izstaigāties cik vien iespējams(kamēr to vēl varu) - gultā pagulēt es vēl paspēšu..
Sveiki visiem!
Man ir tada situacija, pagajuso gadu mani uz sosejas notrieca masina. Salauzu abas kajas, abas ribas, kreisa guza lauzta, bija smadzenu satricinajums un no labas bulkas norava galu nost. Un plus vel koma noguleju 2,5 nedelas. No ilgas gulesanas kajas saka ieliegties, bija 4 pakapes izgulejumi. Parcietu 7 operacijas, un tagad man traumatologs saka ka piecas vel ir prieksa. Traumatologs, kirurgs un mikrokirurgs man solija ka staigasu, tikai nebus tada pohodka ka kadreiz.
Un jautajums tads: pastastiet man ludzu sikak par guzas operaciju. Traumatologs saka ka liks bezcementa protezi. Ka isti tas process notiek.? Esmu uz jau ka 10.menesus, braukaju ar ratinjkreslu.
Man ir 25.gadi, esmu 1,60cm auguma.
Paldies!
@Adrians

gribi pieredzi? :D

1mā kāja te: http://calis.delfi.lv/forums/tema/18231520-iesakiet-kur-tofikam-doties/19/

2trā kāja te: http://tofikblogs.mozello.lv/params/post/517924/guzas-endoprotezesana--tos-2015

..kā tas notiekās? aptuveni mēnesi purms pašas operācijas ir "pirmsoperācijas izmeklējumi" - pasākums stacionārā uz pāris stundām..urīna/asins analīzes, anketēšana, rentgens/flourogramma(kā to vārdu pareizi raksta??), dienu pirms operācijas ieraksties slimnīcā uz novērošanu(pilnīgi bezjēgā iztērēts laiks, bet tāda nu ir tā sistēma - ņem vien līdzi grāmatu/žurnālus/datoru ar ko sevi izklaidēt atlkušo dienas daļu), nākamajā dienā tad operācija - parasti ar spinālo anestēziju + papildus zālītēm(piedod, bet par šo posmu neko daudz nepastāstīšu..biju "offline" tā teikt :D), tālāk jau pamošanās pēcoperāciju palātā ar sistēmām, visādiem vadiņiem un jaunu dzīves posmu ;) tad ~nedēļa pa slimnīcu, tad mēnesis rehabilitācija un tad jau viss atkarīgs no tevis! ja paveiksies - gadus 20 to slimnīcu vairs redzēt nevajadzēs..
Re: sāp gūža..
25.08.2015 07:26
Man sanaca ka no labas kajas iznema stienus,noguleju ar viniem devinus menesus. Stieni,stiprinajumi palidz kauliem saaugt. Ta es vismaz sapratu. Un kaja ir sakusi suloties,izdala nepatikamu skidrumu. Bet tagad jau mazliet mazak. Un traumatologs man saka,ka guzu nevares operet kamer kaja nesadzis. A 16 septembri paliek precizi gads kops esmu uz gultas. Ko tad,ja gada laika nesalabos guzu?
Re: sāp gūža..
25.08.2015 13:25
Vai nevarētu saprotamāk. Stieņ ielikšana jau pati par sevi ir operācija. Stieņa izņemšana arī operācija. Kāda vēl operācija?
Pie viena datus par sevi. Lasīt lūdzu:"Pacientu zināšanai".Nataņemsim sev un citiem laiku.
Cieņā.
Venta
Re: sāp gūža..
05.02.2017 09:12
Lai nerakstītu jaunu tēmu,uzdošu te jautājumu,

Mani arī traucē kreisā gūža--sāpes.
Vecums-60,sieviete,augums 166 cm, svars-105 kg. Problēmas ar mugurkaulu,disku nobīdes,trūce--l4-5.Nospieš ab as nervu saknītes.deģeneratīvas pārmaiņas šinī līmenī. izpaužas ar retrospondilolistozi l4 . sāpes kājās pie iešanas.
Uztaisīju rentgenu kreisajai gūžai un lūk apraksts:
Locītavas sprauga asimetriski šaurāka, viegli izteikta loc. virsmu subhondrālā skleroze, sk. cistas . Loc. virsmu iniciāls pagarinājums, sīki marginālie osteofīti. Ekzostoze pie liela paugura augšējās virsmas.
Slēdziens: Deformējoša osteoartroze. Tendinopātija.

Pie speciālista vēl neesmu sūtīta,ietekums apmeklēt kirurgu.
Kas mani sagaida un varbūt kāds ir saskāries ar līdzīgu problēmu un iztulkotu aprakstu un slēdzienu.
Man arī radās jautājums---kāda atšķirība ir starp osteoartrītu un osteoartrozi ?
Lōti vēlos sagaidīt kādu skaidrojumu.
Re: sāp gūža..
05.02.2017 10:17
Ir jautāts: ..... ir starp osteoartrītu un osteoartrozi ?Man liekas, ka tas ir vienas slimības dažādas pakāpes un izpausmes.Osteoartrīts kaulu locītavas (virsmu) iekaisums.
Osteoartroze, jau deformēta locītava. Ir organiskas izmaiņas. Te var līdzēt tikai operācija, manuprāt.
Sīkāk izskaidros tikai speciālists.Jācīnās ar svaru. Jālieto balstošā josta, kruķi, ratiņi,Gan uz ielas,gan veikalā.Jārunā ar dietologu.Ja var arī ar endokrinologu.Vieglāk ģērbties. Baseins, bet labi silts.
Lai saprāts un cerība.
Moljers
Re: sāp gūža..
05.02.2017 13:23
Nometiet 40 kg no svara un tad redzes ko darit ar izmainam locitavas
Citadi tas ir bezjedzigi
Venta
Re: sāp gūža..
05.02.2017 14:10
Par svaru viss skaidrs.Bet vēlos saprast kāda tā situācija ir .Svara samazināšana vairs neatgriezīs bojājumu atpakaļ un nenoņems sāpes.
labais
Re: sāp gūža..
05.02.2017 14:24
Kļūdains spriedums, Venta, jo Tu taču nezini kādas vēļ izmaias notiks kamēr svaru samazināsi, tikai ir cits jautājums- kā to izdarīt. Bet svara krišanās nekad nenāk viena pati. A par situāciju- kas to lai zin... tak nav tik daudz infas.. bet nekas dižs nav.
Venta
Re: sāp gūža..
05.02.2017 15:28
Par svaru visu saprotu,nu ir vāks laikam ar to gūžu ,tikai mani izbrība ka rentgenu iepriekš taisīju 2015 gada vasarā un nebija nekādu izmaiņu ,bet tagad jau re kas,nezinu jādodas pie specciālista,kas pēc bildes ko pateiks,varbūt te kāds var paskatīt bildi sarakstoties caur e-pastu?Ja jau tik ātri viss progresē,nezinu ko sagaidīšu.Paliek bail.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 5?
Ziņa: