Ārkārtigi augsts testosterons - kā samazināt? Kāzuss endokrinologiem

Aizsāka Klints 

Esmu vīrietis.

Veicu plašu asins pārbaudi, lai konstatētu, vai viss ir normas robežās.
Testosterons ir tas, kas uztrauc.

Testosterona norma ir 3.30 - 8.05 ng/mL
24.05.12 - 5.20 (norma)
01.07.13 - 6.98 (norma)
19.07.13 - 9.69 (virs normas un tas ir tikai 18 dienas pēc pēdējās analīzes)

Es saprotu, ka zāles, ko lietoju varētu palielināt testosteronu. Es lietoju finasterīdu (2 gadus) kopā ar dutasterīdu (7 mēnešus). Šos preperātus lietoju, lai samazinātu Dihidrotestosterona līmeni ķermenī līdz minimumam, kas man arī izdevās. Šobrīt DHT ir 0.10, lai gan norma ir 0.25-1.00 ug/L. Tas ir ļoti labi, jo šī ir drošā robeža, kur matiem nevajadzētu krist ārā. Zāles tātad jāturpina lietot, bet augsts testosterons arī var kaitēt matu izkrišanai un būtu labi to dabūt vismaz normas robežās. Kā to naturāli varētu izdarīt? Varbūt lietojot veģetāru uzturu?

Pārējās analīzes ir normas robežās, lai gan brīvo androgēnu indekss ir augsts. Ļoti iespējams, ka palielinātā testosterona dēļ. Brīvie androgēni negatīvi ietekmē matu izkrišanu, līdz ar to vajadzētu tos samazināt. Saprotu, ka samazinot testosteronu, tas varētu izdoties. Bet kā to izdarīt nelietojot papildus hormonālos preperātus?

Hormoni:
Estradiols - 28.9 (norma zem 56) pg/mL
Prolaktīns - 144 (norma 53 - 360) mU/L
SHBG - 44 (norma 13 - 71) nmol/L
Brīvo androgēnu indekss - 76.42 (norma 14.8 - 95.0)
IGF-1 166 (norma 93 - 250) ng/mL
Insulīns 10.1 (norma zem 27.0) uU/mL
Kortizols 477 (norma 171-536 nmol/L no rīta, kad arī tika veiktas analīzes)
Turpini čakarēt savu hormonālo sistēmu !
Veiksmi :)
Labs padoms. Tu runā tā, it kā man būtu izvēle.

Ja nav ko rakstīt, tad nerakstiet.
Man liekas, ka puisis te vienreiz jau murgoja par tiem matiem. Bija teikts,ka sākt pašam lietot testosteronus vai tiem līdzīgos būs nepatikšanas.
Tagad puisis apvainojas ja saka tam taisnību.Es neesmu ne tuvu endokrinologam. Bet biju lekcijās pie zviedru kolēģiem,kas ilgi un cītīgi brīdināja par steroīdo un antisteroīdo hormonu lietošanas ārkārtīgi negatīvajām sekām. Pie tam neatgriezeniskām.
Šis jautājums jālemj tikai kopā ar endokrinologu jeb andrologu.
Lai saprāts un veiksme.
Nav jau nepatikšanas. Testosterons ir uzkāpis pāri normai, bet no tā jau nemirst. Daudzi testosteronu injecē, lai varētu vieglāk muskuļus uzaudzēt. Labāk, kad tā ir par daudz, nevis par maz. Man interesanti uzzināt, kāpēc tas tā uzkāpa strauji pa 18 dienām un vai diēta varētu palīdzēt to naturāli samazināt, lai iekļautos normas robežās. Ja mani neuztrauktu matu problēma, tad es priecātos par šādiem rādītājiem, jo viss pārējais ir normās.

Trakākais, kas var notikt lietojot šos preperātus, ir neauglība un potences zudums. Bet potence ir lieta, kas regulāri tiek kontrolēta un pie pirmajām pazīmēm pārtrauktu lietot stiprās zāles vai samazinātu to devu. Tās nav trakākās blaknes, no tām nemirst.

Jebkurš endokrinologs, pie kura aiziešu, man uzreiz pateiks, ka man jābeidz lietot dutasterīds. Viņus neuztrauc tas, ka tev iestājas plikpaurība. Latvijā nav speciālistu šajā jomā vispār. Neviens pasaulē visā līdz galam šo jautājumu nav izpētījis un atradis atbildi. Es ietu pie speciālista, ja viņam reāli būtu atbildes, bet tādu nav.
Plikpaurības problēma nevar kalpot par attaisnojumu sevis kropļošanai.Tam nav attaisnojuma. Kaut gan pastāv, tā saucamā dabiskā izlase. Muļķiem ir jāaiziet.Kaut vai ar matiem uz galvas.
Kas sievietei ir vajadzīgs? Impotents matainais? Vai vīrišķīgs,spēcīgs un mīlošs plikpaurītis?
Mazdakteris1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Plikpaurības problēma nevar kalpot par
> attaisnojumu sevis kropļošanai.Tam nav
> attaisnojuma. Kaut gan pastāv, tā saucamā
> dabiskā izlase. Muļķiem ir jāaiziet.Kaut vai
> ar matiem uz galvas.
> Kas sievietei ir vajadzīgs? Impotents matainais?
> Vai vīrišķīgs,spēcīgs un mīlošs
> plikpaurītis?


Es sevi vēl sakropļojis neesmu, lai gan zāles jau 2 gadus lietoju. Man tāpēc ir galva uz pleciem, lai es sekotu līdzi tam, kā organisms reaģē. Kā kārtējais konservatīvais ārsts Mazdakteris1 nāk klajā ar visprimitīvākajiem ieteikumiem. Tu saproti, ka ja cilvēks ienīst sevi, skatoties spogulī, kāda defekta dēļ, tad labāk ir nevis skalot smadzenes un mēģināt izlikties, ka acīmredzamais defekts neeksistē, bet gan labot problēmu ar visiem iespējamiem līdzekļiem? Tas, ka Tev ir zemi estētikas standarti, nenozīmē, ka visiem citiem arī ir tāda pat attieksme pret dzīvi.
Re: Ārkārtigi augsts testosterons - kā samazināt? Kāzuss endokrinologiem
21.07.2013 19:57
Tavs tekstiņš, vecīt, jau nu ir vistīrākā intelektualizācija un attaisnošanās; galvenais iemesls ir zems pašvērtējums, ko ārstē pie citiem dakteriem.
Nevienu neuztrauc tavs pašnovērtējums. Resna govs var domāt, ka ir skaista princese, bet citu acīs viņa joprojām būs resna govs. Tas pats ar plikpaurību. Sabiedrību nevar apmānīt. Tā redz Tavu patieso vērtību un visus ģenētiskos defektus. Tā kā Jūs te visi varat baigi gudri runāt, bet faktiski palīdzēt NEVIENS nevar. NEVIENS nav pat atbildējis uz jautājumu, kā varētu samazināt testosteronu. Jūsu spriedelēšana te nevienam nav vajadzīga. Ir vajadzīgi risinājumi. Tāpēc es teicu, ka ja nav, ko rakstīt, tad labāk paklusēt.
Un Mazdakteri - pameklē definīciju, kas ir kropļošana definīciju. Pēc Tava sprieduma, lietot pretapaugļošanās tabletes arī ir sevis kropļošana un visām sievietēm, kas tās lieto, vajadzētu iet pie psihologa.
Klints, neprasi padomu, ja neesi gatavs tajā klausīties un uzskati, ka esi par visiem visgudrākais. Tā diemžēl nav, un ar plikpaurainību galā arī tu netiksi, varbūt vienīgi pastiepsi procesu garumā. Bet, ja mērķis ir vairāk patikt pretējā dzimuma pārstāvēm (vai drīzāk sava), diez vai ar tādu "cacīti" kāda normāla sieviete gribēs pīties.
Re: Ārkārtigi augsts testosterons - kā samazināt? Kāzuss endokrinologiem
22.07.2013 01:08
Gvido, 100+
>Tā diemžēl nav, un ar plikpaurainību galā arī tu netiksi, varbūt vienīgi pastiepsi procesu garumā.
Vispār gan tikšu, jo esmu izstudējis, kas to izraisa un lietoju zāles, lai attiecīgi mainītu hormonu līdzsvaru.

>Bet, ja mērķis ir vairāk patikt pretējā dzimuma pārstāvēm (vai drīzāk sava), diez vai ar tādu "cacīti" kāda normāla sieviete gribēs pīties.
Šajā jautājumā man problēmu nav. Par to vispār nebija runa.

Joprojām neviens nav atbildējis uz oriģinālo jautājumu, kurš bija diezgan vienkāršs cilvēkiem, kas specializējas šajos jautājumos, bet laikam te tādi nemaz neapgrozās.
Ko tieši tu esi izstudējis? Vari ielikt kādu atsauci?
Gvido, lūdzu:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12870172
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8077349
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11739436
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1472914/
Re: Ārkārtigi augsts testosterons - kā samazināt? Kāzuss endokrinologiem
22.07.2013 13:49
Klints, saproti, lūdzu, ka šeit cilvēki nerekomendēs sevis indēšanu...

Moljers ir ārsts, mēs ar Mazdakteri ārsta palīgi, bet Gvido ir labas zināšanas medicīnā un viņš jau sen ir forumā.

Te Tu nesagaidīsi sev nekādas rekomendācijas.

Tu vari lasīt, ko Tu gribi, un darīt ar sevi, ko Tu gribi, bet katrs mediķis un medicīnā populāri izglītots cilvēks zina, ka tam, ko Tu gribi darīt, agri vai vēlu būs nelabas sekas.
Tā nav sevis indēšana. Pēc Tava argumenta pretapaugļošanās tabletes arī ir sevis indēšana, jo to blakusefekti ir biežāk sastopami un bīstamāki, nekā no zālēm, ko es lietoju. Paskaties indēšanas definīciju. Mana veselība ir ideāla, es regulāri sportoju un esmu ideālā fiziskā formā. Zini ir tāds teiciens - Kas neriskē, tas nevinnē. Bet tas laikam ir tipiski latviešu stilā - vienmēr iet drošāko ceļu un tā arī nekur neaiziet.
Re: Ārkārtigi augsts testosterons - kā samazināt? Kāzuss endokrinologiem
22.07.2013 14:15
Ir mediķi (arī es), kas domā, ka OK nav laba izvēle.

Ja Tu esi tik pārliecināts, tad tā ir Tava lieta. Bet nav ko censties mainīt mediķu domas vismaz šai ziņā; viņiem ir klīniskie pētījumi un pierādījumi. Ir lietas, kur tie nav tik daudz, bet šai jomā ir. Tā kā nav ko strīdēties; ja Tevī rada vilšanos šāda filozofija, tad vienkārši meklē, un varbūt Tev izdosies atrast ārstu, kas domā citādi.

Ja kādam ir nemainīgi uzskati, tad nevajag te jaukt iekšā latvietību; tā tāda jauna sērga neta komentos, ja kāds nevar panākt savu.
Šādi būtu atbildējis normāls ārsts: "Tu gribi samazināt testosteronu? Ir šādas metodes: A, B, C, D, utt..."
Šādi reaģē konservatīvā DR.lv publika: "KO TU INDĒ SEVI LOL LOHX NEDZER NEKO, NECENTIES, PIEŅEM SAVU TIZLUMU!"
Re: Ārkārtigi augsts testosterons - kā samazināt? Kāzuss endokrinologiem
22.07.2013 15:20
Varbūt atļauj katram pašam izvēlēties, kas ir normāls un kas nav, nebirko tā citus.

Ja Tu šādi kasies, tas jau vien liecina par kkādām vismaz psiholoģiskām dīvainībām, jo vidusmēra cilvēks spēj pieņemt, ka ir arī citādi uzskati.
Foršs ad hominems. Es prasīju par testosteronu, nevis manu psiholoģisko stāvokli.
Re: Ārkārtigi augsts testosterons - kā samazināt? Kāzuss endokrinologiem
22.07.2013 16:18
Tas nav ad hominem, ja to saka mediķis... tas nebiija domāts, lai aizvainotu, pazemotu utt., bet aicinātu padomāt, jo manuprāt, Tavā gadījumā šīs lietas ir saistītas.

Tev jau arī atbildēja par to testosteronu, starp citu, bet Tev nepatīk atbildes, taču kādreiz ar to nākas samierināties.

Meklē vēl citur, varbūt kāds riskēs.
1) Plikpaurība nav slimība , tādēļ ārstus pārāk neinteresē ( tāpat kā ātra ejakulācija )
2) viens no plikpaurības cēloņiem ir palielināts testosterona līmenis , var samazināt lietotjo 5 ARi preperātus, to tu arī dari.
3) tas , ka tev ir liels testosterona (pēc anaīzēm gan tā nav ) līmenis forši, citi būtu priecājušies.
4) ja tu lieto hormonālus medikamentus, tad nevajag pārdzīvot, ka tajā sistēmā kaut kas mainās, īpaši, ja tu viņus lieto debili (cik sapratu tu lieto divus medikamentus kopā Dutasterīdu un finasterīdu )

Teorētiski par plikpaurību -
1) sievietes intuitīvi jūt, ka plikpauriem ir augsts testosterona līmenis, viņas tas pievelk, gejus droši vien nē
2) pasaule ir pilna ar fantastikiem plikpauriem !!!
3) matus var pārstādīt, efektivitāte ir ļoti laba, pameklē google - kāds izskatās angļu futbola zvaigzne Rūnijs pirms un pēc, tas veselību čakerēs ievērojami mazāk kā hormonāli medikamanti

Par hormoniem
1) ir medikamenti, kas samazina testosterona līmeni (5 ARI , ko tu lieto nesamazina, bet samazina viņa aktivitāti , rupji sakot ) - antiandrogeni , LHRH antagonisti,
2) var radikāli - kastrācija

Ārsti rekomendē samazināt androgenu līmeni simtiem cilvēku, katru dienu (arī LAtvijā ) līdz ar to zin kam to vajag un kam nevajag un kādas ir sekas :)
Samazināt testosterona līmeni ir gandrīz neiespējami, jo viņam samazinoties , ieslēdzas mehanismi, kas stimulē viņa ražošanu !!!!
viņu var samazināt līdz 0, pārcērtot šos mehanismus.
Palielināts testosterons ir tikai viens no plikpaurības iemesliem !!!!!
Būs stulbi palikt ar mazām olām un joprojām bez matiem

testosterons ir ļoti svārstīga analīze, kas diennakts laikā mainās vairākkārtīgi !!!!!
un arī katru dienu ir savādāks, lai iegūtu objektīvu ciparu , bija kaut kādi priekšnoteikumi - epriekšējā dienā bez fiz slodzes, bez sex u.t.t.
>Samazināt testosterona līmeni ir gandrīz neiespējami, jo viņam samazinoties , ieslēdzas mehanismi, kas stimulē viņa ražošanu !!!!
viņu var samazināt līdz 0, pārcērtot šos mehanismus.
Man nevajag samazināt līdz 0. Tas būtu slimi.

Man vajag samazināt no 9.6 uz apmēram 5-7 vienībām.

Tas būtu ideāli pēc visiem mērījumiem.

>Būs stulbi palikt ar mazām olām un joprojām bez matiem
Tāpēc es saku, ka es negribu nocirst testostoronu vispār. Man viņš ir vajadzīgs, bet mierīgi varētu samazināt par kādu trešdaļu.

>testosterons ir ļoti svārstīga analīze, kas diennakts laikā mainās vairākkārtīgi !!!!!
Jā, man bija aizdomas, ka viņš varētu lēkāt. Es pamērīšu vēl pēc mēneša kopā ar vairogdziedzera hormoniem.

>un arī katru dienu ir savādāks, lai iegūtu objektīvu ciparu , bija kaut kādi priekšnoteikumi - epriekšējā dienā bez fiz slodzes, bez sex u.t.t.
Labi, es ņemšu to vērā. Paldies.
>1) Plikpaurība nav slimība , tādēļ ārstus pārāk neinteresē ( tāpat kā ātra ejakulācija )
Ok, bet atsevišķiem cilvēkiem abas problēmas var izraisīt neatgriezenisku psiholoģisku bojājumu, dažreiz novedod līdz pašnāvībai.
>2) viens no plikpaurības cēloņiem ir palielināts testosterona līmenis , var samazināt lietotjo 5 ARi preperātus, to tu arī dari.
Te tu kļudies. Nevis testosterona, bet DIHIDROTESTOSTERONA. Ir atšķirība
>3) tas , ka tev ir liels testosterona (pēc anaīzēm gan tā nav ) līmenis forši, citi būtu priecājušies.
Es priecājos. Bet kāpēc Tu saki, ka pēc analīzēm tā nav? EGL ir vēl skaidri parādījuši, ka man ir virs augšējās robežas.
>4) ja tu lieto hormonālus medikamentus, tad nevajag pārdzīvot, ka tajā sistēmā kaut kas mainās, īpaši, ja tu viņus lieto debili (cik sapratu tu lieto divus medikamentus kopā Dutasterīdu un finasterīdu )
Es nepārdzīvoju to, ka DHT ir nokrities. Tas bija mērķis un to šīs zāles veic. Tas, ka T ir uzkāpis, mani pārsteidz, jo tas nav īsti loģiski pie šo zāļu lietošanas. Es nelietoju debīli, man vajag maksimāli nodrošināties. Un man nav blakņu. Ja nav blakņu, tad neredzu, kāpēc es darītu ko stulbu. Ja būs blaknes, samazināšu devas.

>Teorētiski par plikpaurību -
>1) sievietes intuitīvi jūt, ka plikpauriem ir augsts testosterona līmenis, viņas tas pievelk, gejus droši vien nē
Sievietes vienmēr dod priekšroku vīriešiem ar matiem. Vīrieši ar matiem izskatās labāk, ja viņiem ir nestandarta galvaskausa formas, kāda man ir. Tici man, ja es izskatītos pēc Stehama vai Villisa, man nebūtu pretenziju pret matu izkrišanu. Abnormāls galvasskauss var tikt maskēts ar labu frizūru.

>2) pasaule ir pilna ar fantastikiem plikpauriem !!!
Un? Pasaule ir pilna arī ar pretīgiem plikpauriem, kuri izskatās pēc olvgalvainiem, lieliem bēbjiem. Tas neatbilst maniem estētikas standartiem.

>3) matus var pārstādīt, efektivitāte ir ļoti laba, pameklē google - kāds izskatās angļu futbola zvaigzne Rūnijs pirms un pēc, tas veselību čakerēs ievērojami mazāk kā hormonāli medikamanti
Matu pārstādīšana - zinu. Es esmu tam sakrājis naudu. Bet ir viena problēma - matus pārstāda no galvas aizmugures. Tas nozīmē, ka ir limitēts skaits donora matu. Tas nozīmē, ka man vajag nodrošināties, ka mati tālāk nekritīs āra. Pretējā gadījumā aiz pārstādītajiem matiem turpinās atkāpties matu līnija un izskatīsies vēl sliktāk. Tāpēc es lietoju Finasterīdu un Dutasterīdu - lai stabilizētu matu stāvokli un tad varētu veikt pārstādīšanu.

>Par hormoniem
>1) ir medikamenti, kas samazina testosterona līmeni (5 ARI , ko tu lieto nesamazina, bet samazina viņa aktivitāti , rupji sakot ) - antiandrogeni , LHRH antagonisti,
>2) var radikāli - kastrācija
Es zinu, ka spironolaktons samazina T, bet tas ir riskanti un tam gan ir bīstamas blaknes. Bīstamākas par potences traucējumiem. Tāpēc es to nelietoju. Es uzskatu, ka jābūt veidiem, kā var samazināt T dabiskā veidā. Caur diētu var būt?

>Ārsti rekomendē samazināt androgenu līmeni simtiem cilvēku, katru dienu (arī LAtvijā ) līdz ar to zin kam to vajag un kam nevajag un kādas ir sekas :)
Ok, bet ārsti neņem vērā manu pirmo argumentu par to, ka estētiski traucējumi (kroplības) var cilvēkam radīt psiholoģisku pārdzīvojumu, kas apdraud dzīvību.
Re: Ārkārtigi augsts testosterons - kā samazināt? Kāzuss endokrinologiem
23.07.2013 11:58
ja ir tik nopietni, tad mans teksts par psiholoģisko palīdzību paliek spēkā; tā Tev palīdzētu aktīvāk risināt problēmu un tiešām izvēlēties sev vislabāko risinājumu.

es varu saprast un arī pieņemt, ka ir dažādi cilvēki ar dažādiem uzskatiem, un tie nav obligāti jāmaina, tāpat kā nevar mainīt citus.

Tu izklausies ļoti izmisis.
Man dievs! Kā to sauc? Apmātība? Neiroze? Vai kas trakāks.
Parastākie ieteikumi. Turēt oliņas siltumā. Izslēgt peldēšanos.Izslēgt sportiskās aktivitātes. Jo tās pastiprina adrenalīnu,kas savukārt pastiprina testosterona ražošanu. Izslēgt asas (piparus,sāli, ķiplokus,sīpolus, ingveru u.c.). Izslēgt kofeīnu un citus uzbudinošus dzērienus.Izslēgt fiziskas kontakt sāpes,kas izsviež adrenalīnu. Neskatīties sporta spēles un šausmenes. Lietot alkoholu,kas indē oliņas. Smēķi spazmē perifēriju,tātad arī oliņas. Galējā gadījumā kastrēt vienu oliņu un ielikt implantu , lai meitenes nenojauš to.
>ja ir tik nopietni, tad mans teksts par psiholoģisko palīdzību paliek spēkā; tā Tev palīdzētu aktīvāk risināt problēmu un tiešām izvēlēties sev vislabāko risinājumu.
Īsti tam neredzu jēgu. Psihologs jau neatrisina problēmu, tikai liek Tev sevi mānīt un izlikties, ka tā neeksistē. Sabiedrība tāpat visu redz. Ir jārisina problēma tās saknē, ko es arī daru.

>Man dievs! Kā to sauc? Apmātība? Neiroze? Vai kas trakāks.
Apmātība ir tas, kā vājie cilvēki sauc mērķtiecīgos.

>Parastākie ieteikumi. Turēt oliņas siltumā. Izslēgt peldēšanos.Izslēgt sportiskās aktivitātes. Jo tās pastiprina adrenalīnu,kas savukārt pastiprina testosterona ražošanu. Izslēgt asas (piparus,sāli, ķiplokus,sīpolus, ingveru u.c.). Izslēgt kofeīnu un citus uzbudinošus dzērienus.Izslēgt fiziskas kontakt sāpes,kas izsviež adrenalīnu. Neskatīties sporta spēles un šausmenes. Lietot alkoholu,kas indē oliņas. Smēķi spazmē perifēriju,tātad arī oliņas. Galējā gadījumā kastrēt vienu oliņu un ielikt implantu , lai meitenes nenojauš to.
Paldies.
Re: Ārkārtigi augsts testosterons - kā samazināt? Kāzuss endokrinologiem
23.07.2013 13:43
Klints, nē, tā gluži nav, laba līmeņa psihoterapeits neliek cilvēkam mainīt savas domas, bet palīdz sasniegt mērķus vislabākajā iespējamā veidā (palīdz ieraudzīt, kā to izdarīt).

Bet ok, es cienu Tavu izvēli un vēlu Tev veiksmi!

Mani pirmie komentāri bija mazliet par daudz ironiski, jo es neuztvēru, cik daudz Tev tas nozīmē. Par to atvainojos!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 25?
Ziņa: