deguna starpsienas operācija

Aizsāka kailā madam 

deguna starpsienas operācija
19.06.2013 10:04
Labdien. Mani interesē sekojoša lieta. Jau kādu laiku biju ievērojusi, ka mana meita - tagad 17 gadi, skolniece, tieva bāla - pat nezinu cik sver - bet kaut kā tā - ap 1.60 gara un ap 50 kg smaga - viņa nevis normāli elpo , bet šņākuļo. Bijām bērnu slimnīcā uz konsultāciju. Tur pateica, ka deguna starpsieniņa ir nedaudz izliekta, ka tas nekas traks neesot, ka daudzi ar to sadzīvojot, ka viņa operāciju neiesakot - neesot tas gadījums. Gļotādu gan tā kā vajadzēšot piededzināt, jo tā ir par daudz uztūkusi.
Mani tas nedaudz pārsteidza. Bet tā dakterīte teica, ka ja tomēr neesiet pārliecināta - es uztaisīšu jūsu bērnam kompūtertomogrāfiju - pārbaudīšu vai nav kāda cita vaina. Pārbaudīja - cits viss kārtībā.
Bet bērns turpināja šņākuļot un mani tas darīja nemierīgu. Pieteicu Stradiņu slimnīcā uz konsultāciju. Tur daktere arī pateica, ka ir izliekta deguna starpsieniņa un ka tagad to vajag operēt. Ka viņa noteikti iesaka.
Ja gaida rindā - tād pēc gada - diviem - un tad bērns jau būs pieaugušais - tad maksās ap 100 ls. Bet ja, bez rindas - tad tūlīt , tad maksās ap 450 - 500 ls ( kopā ar gļotādas piededzināšanu).
Tagad domāju - kā pareizi rīkoties. It kā esmu par operāciju - ka nedrīkst bērns šņākuļot. Varbūt arī bālums viņai no nekārtīgas elpošanas. Bet - no otras puses - ja tā operācija ir mazefeketīga. Viena lieta ir nauda, bet otra lieta tomēr ir veselība.
Kā ir jūsu pieredzi?Ko variet man ieteikt?
Paldies
bmw
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 10:13
Ja viņi paši saka,ka tūska,tad-operācija novērsīs tikai sekas,vajag cēloni meklēt-bāla arī nav nekas labs,jebkādas tūskas-tāpat.Nu,izoperēs starpsienu,a kur tad tūska parādīsies,tā taču nav bez cēloņa.......
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 10:29
Viņa visu laiku šņākuļo?

Resp., tā tūska varētu būt visu laiku?
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 10:34
It kā nē.Vienkārši kādreiz tas ir dzirdamāks, kādreiz nē.
Par piededzināšanu bērnus slimnīcas daktere teica, ka tas esot uz laiku - kā kuram, citam uz gadu - citam uz 3 gadiem.
No kā uztūkst - to viņa nemācēja paskaidrot, vai arī es nespēju uztvert. Bet skaidrības par to man nav.
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 11:02
Nez vai vajag ar to operāciju steigties. Jo varbūtība, ka problēma ar to atrisināsies, nav liela. Un bālums jau nu točna nav no šņākuļošanas. Drīzāk otrādāk...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 11:04
Nujā, tā ir ne visai viegli notverama lieta; var būt alerģija, citiem no karstuma, sausa vai atkal pārāk mitra gaisa. Arī vēl visi tie ziedēšanas laiki. Bet tur piedalās arī veģetatīvā nervu sistēma, kas pusaudžiem mēdz būt diezgan nestabila: kontrastdušas, rīvēšanās ar linu dvieli, peldēšana, kustības, kustības, kustības.

Ja par deviāciju (izliekumu), tad var būt tā, ka tā vienam dokam šķitīs operējama, citam nē. Ir niknāki griezēji un ne tik nikni. Ja galīgs apjukums, der uzklausīt vēl trešo viedokli. Bet kopumā var iznākt tā, ka, ar šito staigājot pa mediestādēm, ļoti ātri gudrāks var netikt. Pieņemu tā: ja izliekums būtu ļoti izteikts, arī bērnu LORs būtu ieteicis op.

Pret tūsku palīdz deguna higiēnas līdzekļi: lorozols (sastāvā dižegļu eļļa, Austrālijas tējas koka eļļa, propoliss, eikaliptu eļļa utt.), coldostop (citrusu eļļa) u.c. deguna eļļas. Dažas ir ar mentolu, dažas bez. Bija viena igauņu, kas tieši saucās "Deguna eļļa", arī bija labs sastāvs + mentola eļļa. Jāskatās, kāda pašai sajūta. Citiem mentols vēl vairāk sausina, citiem atkal ļoti labi to tūsku noņem. Lorozols vsp biku virs lata maksā, varat pamēģināt dažas reizes dienā. Vēl var mēģināt no doka dabūt deguna pilienus (gatavojami aptiekā), kas satur efedrīnu. Ilgstoši lietot nevar, bet būs skaidrs, no kā šņākuļo. Ja tikai no tūskas, tad to pilināmās vielas (efedrīns) ar garantiju noņems. Kā jau teicu, citiem pietiek ar tām eļļām. Ir ļauži, kas apkures sezonā vsp bez tādām eļļām nevar dzīvot, arī nervozākiem pilsoņiem vajag, jo gļotādas ātri paliek sausas, arī mute, tur var ūdeni uzdzert, bet deguna ejās vajag ko pilināmu.

Vēl var mēģināt skaloties ar jūras ūdeņiem, var nopirkt aptiekā palielos balonos (pusaudzim labāk bērnu variants, bet tur biku uzgalis var būt par mazu), taču var iemācīties arī pats iešņaukt un arī pats pagatavot vēlamo koncentrāciju no pārtikā lietojāmā sāls, tie baloni diezgan padārgi.

Īsi sakot, tur vispirms jātiek skaidrībā, no kā šņākuļo. Ar nazi vienmēr pagūs uzmesties virsū.
bmw
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 11:06
Nedomāju,ka neko neizmeklējot ,var pateikt no kā tūska,piemēram,ja nav visu laiku,tad tā var būt alergija,to,ja atpazīst,var lieliski izārstēt,nevis mazināt,bet izārstēt,man pašam pagājušo gadu bij drausmīgi smaga,šogad-ļooooti niecīga,bet 1. pazīme tāpat-iesnas un deguns ciet.šogad ir vēl ļoti minimāli,un arī pirmais-uz degunu parādās.Bērnam vajag meklēt un ārstēt,nevis tikai sekas novērst,daudziem tā ir bijis-domā,ka ilgstošas iesnas,iedzer Fenkarol,pāriet.To var arī pamēgināt-vai nav alergija,tas 1000 reižu nekaitīgāk,nekā neko nedarīt.Ir vēl arī citi iemesli tūskai,bet-tie neviens nebūtu ignorējami.
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 11:29
Neatceros zāļu nosaukumus, bet pie tās bērnu degunu dakteres bijām jau otro reizi un meita teica, ka tās zāles, ko viņai ieteica pūst degunā daktere neesot viņai palīdzējušas. Uz to daktere teica, ka tā varot būt, tad vienkārši esot jāmēģina citas. Katram kādas savas palīdzot.
Bet lieta tāda, ka es pati neciešu nekādas zāles un nespēju par to īsti nopietni interesēties.
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 11:43
manis minētie lielākā daļa ir higiēnas līdzekļi.

apskaties tā aerosola sastāvu.

bet vsp brīnos, ka vitamīnu kungi nekā nev ieteikuši.

pat ja cilvēks nelieto, pusaudžu vecums, kad rumpis ir haosā, ir tas laiks, manuprāt, kad organisma ķīmija cieš visvairāk, pusaudži nekārtīgi ēd; vismaz kādu kompleksos vajag.
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 12:07
Runcene, paldies, ka Tu tik labi par mani domā, bet es nespētu tik un tā izanalizēt, novērtēt tos sastāvus.
Tur es pilnībā paļaujos, ko ārsts saka.
Kādas ir problēmas - man mājās bija nopirkti priekš mums abām gan vitamīni, gan zivju eļļas kapsulas. Domāju par veselīgu ēdienu - ko es ēdu, bet viņa nē. Pamatā turās uz saldumiem.
Tagad pa vasaru viņa strādā. Es pusdienlaikā aiznesu viņai zemenes - nomazgātas, burciņā ieliktas. Vakarā skatos - atnesusi mājās neaiztiktas. Tai pat laikā viņa žēlojās , ka ir sāpīgas mr. Tad es palieku rupja un dusmīga. Nu ko es varu tikpat kā pieaugušam cilvēkam izdarīt.
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 12:55
Tais pūšamajos bieži iekšā ir kortikosteroīdi; pārsvarā jau mazina to tūsku.

Vnk efedrīns dotu skaidrību, vai šņākuļošana no tūskas vai starpsienas.
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 13:10
Vai Tu esi daktere?
Iespējams , ka ir jānoņēmās un kārtigi viss jāpēta - kā Tu raksti, bet nezinu - varbūt tad jāatliek uz rudens pusi, jo mēs tagad katra uz savu pusi apkārt skraidām un kāda tad tur novērošana.
Bet paldies par ierosmēm.
bmw
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 13:12
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> manis minētie lielākā daļa ir higiēnas
> līdzekļi.
>
> apskaties tā aerosola sastāvu.
>
> bet vsp brīnos, ka vitamīnu kungi nekā nev
> ieteikuši.
>
> pat ja cilvēks nelieto, pusaudžu vecums, kad
> rumpis ir haosā, ir tas laiks, manuprāt, kad
> organisma ķīmija cieš visvairāk, pusaudži
> nekārtīgi ēd; vismaz kādu kompleksos vajag.

Man vnk patīk,ka Rucene arī kādreiz kādu vitamīnu iesaka:)))
Nevajag brīnīties,vitamīnu kungi mierīgi var pagaidīt,saule silta,ūdes slapjš,kur jāsteidzas?:))
Tikai-kortikosteroīdu vietā tiešam derētu pastutēt virsnieres.Dīvaini,ka ražotāji zin,kas var palīdzēt,bet-vajadzīgās vielas tiek lietotas ārīgā veidā,palīdzēt virsnierēm tomēr būtu labāk,un-kamēr vēl vitamīni palīdz,lai vēlāk nebūtu jālieto kortizols uc.hormoni.
bmw
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 13:15
Jaunieši tā neēdīs visu,ko Tu dosi,tapēc reālāk ir dot vitamīnus,bez tam-sākumā no zemenēm arī var būt alergija.
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 13:35
kailā madam

nē, neesmu ārsts, bet izbijis feldšeris, un tagad mans darbs saistīts ar visādu jaunu info medicīnā, bet ne tiešā saskarē ar pacientu; es piedalos medicīnas studentiem nepieciešamo materiālu radīšanā, esmu viena no skrūvītēm, ko gan vairāk nosaka mana otra izglītība... bet nodarbojos arī ar brīvprātīgu un neapmaksātu radu un paziņu ārstēšanu, kur tieši konkrētā situācija ir bieži sastopama. deguna lietas var būt diezgan mokošas.
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 14:06
Godīgi sakot - biju jau tā, kā izšķīrusies par operāciju. Spriedu, ka nav ko vilkt garumā un tad pēkšņi iedomājos, ka es dr.lv ienāku tikai izpļāpāties un izdauzīties, bet varu arī kaut ko pajautāt. Bet kā ir tagad - nebūtu jautājusi. Tagad atkal nemiers. Jau bērnam pateicu, lai tad taisno to degunu, tagad teikšu - padomāsim - es tevi pavērošu.
Ai, grūti, vispār.
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 14:12
varbūt nevajag visu atrisināt uzreiz.

mēģiniet tikt skaidrībā ar to tūsku vispirms, jo ko tad, ja izrādīsies, ka šķībā starpsiena elpot netraucē?

vismaz es tā darītu.
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 14:25
Paldies. Bet man šķiet, ka tā būs jādara.
Operēt vienmēr varēs - arī pilnā nakrozē.
Bet tāds lūgums - varbūt variet ieteikt - pie kādiem tieši dakteriem vēl aiziet.
Man drusku neērti atzīties, bet es attiecībā uz veselību esmu vai nu panikā vai vienaldzīga. Man vajag autoritatīvu spriedumu , ka tā ir un viss.
Esmu no tām,kuras ļoti reti ņem receptes zālēm.
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 14:55
Tātad Stradiņu LORs ieteica neoperēt.

Krūmiņa?
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 15:25
Dr. Daugule no Stradiņiem ieteica operēt.
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 16:03
Tad es vēl no savas puses varu ietekt B. Krūmiņu; viņai ir arī kaut kur privātprakse, pašerpa, bet ļoti gudra un prasmīga.
Re: deguna starpsienas operācija
19.06.2013 16:10
Paldies, laikam izmantošu.
šerpums mani galīgi netraucē, galvenais , lai zinoša:))
Paldies
Es veicu starpsienas operāciju 1. Slimnīcā pie Dr. Damberga! Esmu ļoti apmierināta!
Varēja just, ka strādāju ar profesionālu un zinošu ārstu.

Rindā nebija ilgi jāgaida un konsultēja bez liekvārdības.
Tagad pēc operācijas elpoju brīvi un beidzot jūtos lieliski. Esmu aizmirsusi ko nozīmē hroniskas iesnas ikdienā.
Re: deguna starpsienas operācija
16.03.2017 17:13
Operaciju var vienmer uztaisit. Bet operacija ir un paliek operacija. Var uztaisit labi, var uztaisit slikti , var uztaisit neka... man ir kolegi kam taisija, ja pirmos tris menesus elpoja labi, pec tam atkal neka.... man kadreiz ari piedavaja taisit operalciju jo ir skiba starpsiena bet godigi pateica ka nezinot vai palidzes pret to deguna tecesanu... operaciju netaisiju bet parstaju dzert kafiju.... deguns ir kartiba un nekas netek...un skiba starpsiena ari izradas nebija pie vainas :)))
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 2?
Ziņa: