Problēmas ar vēdera izeju vecam cilvēkam

Aizsāka Vilma 

Mammītei 82 gadi (dzīvo viena citā Latvijas vietā). Nu jau kādu mēnesi sūdzas par vēdera izejas problēmām. Pa telefonu stāsta, ka sāp un nevar pakakāt. ĢĀ kaut ko vēderam bija izrakstījusi, mamma dzēra, labāk nepalika. Domāju, ka aizcietējumi. Sarunāju cilvēku, kas iztaisa mikroklizmu. Kaut kas esot iznācis, bet labāk nepalika. Aizbraucām pie mammas. Situācija tāda- kā iet uz tualeti pa mazam, tad reizē arī pavisam nedaudz izkakā- pavisam nedaudz-podā nemaz netiek. Varbūt vienkārši visu laiku drusku smērējas. Šķidrs. Kakājot sāp. Vēders sāp arī sēžoties. Izskatās, ka dažreiz arī staigājot, jo mamma apstājas un stāv- kājas krustā. Prasu, vai sāp? Atbild, ka it kā sāpot. Ne īpaši stipri. Vispār runāšana viņai pārāk labi nevedas, tāpēc īsti nevar saprast, kā tur ir. ĢĀ nozīmēja asinsanalīzes un uz kolonoskopiju. (Drusku bažas, kā tāds pavājš cilvēks var izdzert 4l Fortranūdeni sagatavojoties...) Tagad gaidām. Rinda pēc mēneša. Ko vēl palīdzēt? Varbūt vēl kādus izmeklējumus? Varbūt pie endokrinologa vajadzētu iet? ĢĀ neko tādu neteica... Varbūt ir kāds padoms... Paldies!
Pārteicos- pie gastroenterologa, nevis endokrinologa...
Re: Problēmas ar vēdera izeju vecam cilvēkam
21.03.2012 04:17
Situācija ļoti nopietna. Iespējams, ka ir izveidojies zarnu akmenis kas veciem cilvēkiem ir raksturīgi. Bet var būt arī zarnu audzējs. Ar tādu iespēju jārēķinās. Jāiztausta vēders, sigmveida zarna, jāiztausta dibens. Ja akmeni var aizsniegt tad jāmēģina pa daļām izvilkt. Pēc tam jātaisa vairākas lielas klizmas kamēr vēders pilnīgi iztīrās.
Jāpiebilst, ka tam visam komplikācijas var būt letālas tā kā nez vai mēnesi vajadzētu gaidīt. Jo vismaz mēnesi jau ir tā problēma.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Paldies, ku, par ātro un iejūtīgo atbildi.
Nemaz neiedomājos, ka lieta tik nopietna...
Saprotu, ka vajadzētu tikt slimnīcā. Vai iesākumā vismaz pie ārsta- speciālista. Piedodiet par nezināšanu, bet kāds ārsts īsti ar šādām lietām nodarbojas? Un kā pie tāda tikt?
Paldies!
Re: Problēmas ar vēdera izeju vecam cilvēkam
21.03.2012 09:33
Protams, ja līdzekļi un iespējas atļauj tad labi būtu slimnieku ievietot slimnīcā. Ar šo problēmu nodarbojas proktologi.
Kā pie tā tikt? Es Jums nevaru ieteikt kādu konkrētu labo risinājumu jo neviens jau negrib nodarboties ar vecu cilvēku kas pilns ar kakām :( Varētu būt vairāki varianti.

1. Zvaniet uz izvēlēto slimnīcu un sakiet, ka Jums vajadzīgs proktologs par pilnu samaksu. Slimnieku tur pieņem un izdara visu ko vajag.
2. Griežieties pie slimnieka ģimenes ārsta un dabūjiet no viņa norīkojumu. Tālākais atkarīgs no norīkojuma un iesaistītajiem medicīnas darbiniekiem.
2.1. Norīkojumu uz slimnīcu. Vedat slimnieku uz norādīto slimnīcu.
2.1.1. Slimnieku pieņem un izdara visu ko vajag.
2.1.2. Slimnieku nepieņem un saka, ka tādas problēmas jārisina ambulatori.
2.2. Norīkojums pie proktologa. Zvaniet uz norādīto ārstniecības iestādi un pierakstaties rindā uz izmeklēšanu.
3. Saucat neatliekamo medicīnisko palīdzību un mēģinat to visu pasniegt kā akūtu gadijumu.

Bet sagaidītā izmeklēšana var neizdoties ja zarnas nebūs iztīrītas. Starp citu, ja ir aizdomas uz zarnu akmeni (vai kādu citu zarnu aizsprostojumu) tad Fortransu vai citus caurejas līdzekļus kategoriski nedrīkst lietot.

Ja ir kādi jautājumi, varat rakstīt privāti.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Ku, paldies vēlreiz!
Turpināšu ar Jums sazināties caur e-pastu.
Manai mammai ir 79 gadi. It kā problēma vēl nav milzīga, bet es uztraucos. Viņai vēdera izeja ir 3-jā vai 4-jā dienā. Vai drīkst lietot Sennas tēju mīkstinot vēderu?
Ar cieņu
Re: Problēmas ar vēdera izeju vecam cilvēkam
19.08.2018 13:41
Senna nav labāka opcija. Labāk Lactulose + zarnu izmeklēšana.
Re: Problēmas ar vēdera izeju vecam cilvēkam
20.08.2018 12:15
Žāvētas aprikozes (plūmes) samērcēt glāzē ūdens uz nakti apēst 5-8 gabalas. No rīta skries uz poda ,kā likts.
Ar bidē dušiņu uztaisīt mazu mikro klimiņu. Drusku paturēt un tad laist vaļā.Bidē dušiņa pie poda jābūt katrā mājā. Man nebija. Es pasūtīju un meistars uztasīja. Protams r silto ūdens padevi..
Mana tante dzer gutalax pilienus un nesūdzas. Dienā daudz šķidruma. Burkānus, plūmes, bietes.Glaudīt vēderuapļveida saules virzienā maigi un pēc tam drusku stiprāk. To darīt pašai.Tad labāk jūt cik tālu var iet.
Lai veselība un miers.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 10?
Ziņa: