Dermatologs un pumpas.

Aizsāka Mārcis1 

Mārcis1
Dermatologs un pumpas.
08.01.2012 14:11
Labdien.
Kāds var ieteikt kādu tiešām labu dermatologu (Rīga, Ogre, Valmiera)? Man 20 gados seja joprojām ir vienās pumpās, to rētās un nekas neliecina, ka tas varētu kādreiz samazināties, kur nu vel pazust. Tā kā iespēju, ka tās varētu pazust pašas no sevis nu jau esmu atmetis. Tā kā gribētos vienreiz tikt no tā visa vaļā, tapēc gribētos dzirdēt, ko saka dermatologs. Varbūt kādam ir bijusi līdzīga problēma un ir atrisināta?
Re: Dermatologs un pumpas.
09.01.2012 14:50
Pats arī tagad interesējos par šo pašu jautājumu. Esmu ticis līdz http://www.dermatologs.com/ - gribēju uzzināt citu pieredzi, kas jau ir bijuši pie viņiem.
Salvadors
Re: Dermatologs un pumpas.
09.01.2012 15:49
Daudzi iesaka dr. Kalnbērzu MFD veselības centrā Pārdaugava.

Ja tā ir acne vulgaris ( pinnes), tad:
1.) principā var vēl gaidīt, jo līdz 25gadu vecumam lielai daļai tomēr pāriet ( daļai nepāriet), bet te atkal vizuālā problēma
2.) dermatologs izstāstīs par ādas kopšanu ar dažādiem līdzekļiem, kas nav lēti. Principā arī ne pārāk efektīvi
3.) moš būs jāpalieto antibiotikas, kam arī īslaicīgs efekts
4.) sintētiskie retinoīdi - efektīvas zāles, bet diezgan toksiskas ( lieto smagos gadījumos)
5.) var vēl mēģināt fizikālo terapiju ( dažādas lampas, UV utt.)
aha, Kalnbeerzai tieshaam nav ne vainas! :) bija viiram sanaacis pie vinjas iet ar izsitumiem uz kaajaam un rokaam. esam pateiciigi par daktereeshanu, pirms tam mociijaamies vairaakus gadus ;)
Mocījos ar pumpām kopš 3.klasītes. Vecāki pie ārstiem neveda (bija Padomju laiks). Pati sāku staigāt pa dakteriem no gadiem 20 līdz 30 - nepalīdzēja absolūti nekas. Ne VC4 Dr.Karls, ne Zemvalde, ne vēl tur bija vesela kaudze pa vidu visādu dakteru, tantīšu un vārdotāju - nekas pat nemazīnāja tos izsitumus uz sejas, pazodes, krūšu un muguras augšdaļas. Tikai tagad, kad man jau ir 38 gadi, tie izsitumi ir pārgājuši paši no sevis. Briesmīgās rētas cenšos likvidēt ar lāzerslīpēšanu..... Tāda dzīve....
Rasa21
Re: Dermatologs un pumpas.
12.01.2012 19:06
Nezinu kā tavā gadījumā, bet man arī bija pumpas, vel tagad pa retam uzmetas un es smērēju Skinoren, tas gan nav lēts krēms - pie 10 latiem (man stāv kādus 5 mēnešus tūbiņa), bet pumpas aizvien mazāk metās un ātrāk sadzija jau esošās.
Varbūt, ka palīdz.
Re: Dermatologs un pumpas.
14.01.2012 20:57
Mārcis1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Labdien.
> Kāds var ieteikt kādu tiešām labu dermatologu
> (Rīga, Ogre, Valmiera)? Man 20 gados seja
> joprojām ir vienās pumpās, to rētās un nekas
> neliecina, ka tas varētu kādreiz samazināties,
> kur nu vel pazust. Tā kā iespēju, ka tās
> varētu pazust pašas no sevis nu jau esmu
> atmetis. Tā kā gribētos vienreiz tikt no tā
> visa vaļā, tapēc gribētos dzirdēt, ko saka
> dermatologs. Varbūt kādam ir bijusi līdzīga
> problēma un ir atrisināta?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šī tēma šeit ir tik bieži aprunāta,neceļas roka par to rakstīt.Tikai daudzi nesaprot,ka cīnīties ar pinēm vajag KOMPLEKSI.
Sejas kopšana.Siltas kontrastvaniņas.Sākt ar siltu un beigt ar aukstu.Kā kompresi kumelīšu tēju. Nespiest pumpas.
Izslēgt no ēdienkartes kairinošasvielas (pipari,ķiploki, garšvielas. Aizmirst par šokolādi un visiem dzērieniem,kas satur konservantus,ogļskābo gāzi un cukuru. Tāpat ar kūpinātiem un žāvētiem produktiem. Cīnīties ar aizcietējumiem.Vēdera izejai katru dienu! Šķidrums 2.5-3 l/d. Nenēsāt ciešu ,svīšanu izsaucošu apģērbu.Nesegties pārāk silti. Ārstēt zobus,strutainu kaklu un citas strutainas infekcijas organismā.Nepieļaut ilgu spermas uzkrāšanos organismā:) Seju kopt ar ģimenes ārsta vai dermatologa norādītiem medikamentiem. "A" vitamīns (burkāni) normalizē zarnu epitēliju,kas savukārt garantē imunitati un cīņu ar strutu baktērijām.Kefīri un pienskābie produkti.
Lai veiksme un veselība.
Labdien,iesaku prof.Jāni Ķīsi,strada savā privātklīnikā-http://www.dermatologs.com
Errrrr...
Re: Dermatologs un pumpas.
02.05.2012 17:02
Man gan Dr. Zemvalde ļoti labi palīdzēja... Ļoti labs ārsts ir arī Dr. Zvagūzis no VC4
Piekrītu Salvadoram un Jaukajai par Lāsmu K.no mfd - riktīgi jauka daktere, visu paskaidrojas kas un kā. Bija vēl uz Briāna ielas viena laba, bet diemžēl neatceros kā tieši viņu sauca.
Man tagad 30 gadi, visu mūžu ir bijušas pumpas, sarkanas un strutainas. Smērēju visādām smērēm un gāju uz sejas tīrīšanām, bet nekas nelīdzēja. Dermatalogs pateica, jums tur neko nevar darīt, pāries tikai, kad būs menomauze (vienvārdsakot - dura! ne ārsts).

Izgāju veselīga uztura kursus pa 25 ls, visu sapratu un jau pāris mēnešu laikā pumpas mazinājās, bez nekādām smērēm un ārsteim. Tagad seja ir tīra, ja nu kādreiz kāda parādās, jo garšo saldumi :]

Pumpas nāk no iekšām, seja ir pirmā, kas parāda, kāds ir kuņģa/zarnu stāvoklis. Arī stress, pīpēšana, alko ir pumpu iemesls, bet galvenais jau ēšana. Ja arī cilvēks nav resns, tas nenozīmē, ka iekšas ir kārtībā.

Protams jāizvairās no saldiem, trekniem ēdieniem, nedrīkst pārēsties, ēst maz, bet bieži, obligāti jāizdzer ~2 litri tīra ūdens dienā (super jau proms akas vai avota būtu), jāēd zaļie salāti, būtiski ir uzņemt olbaltumvielas ~90g / dienā (zivis, pupas, zirņi, biezpiens, sēklas), saliktie ogļhidrāti, kas ir sēklās un graudos (nevis ēst baltmaizes un kartupeļus).

Manuprāt, pēc savām sajūtām, pret manām pumpām ļoti palīdz ūdens dzeršana, es jau ~3 gadus izderu idenā vidēji 2 litri tīra ūdens.

Nu nepalīdzēs nevienas smēres un ārsts, ja ēdīs neveselīgi ! Ārstiem ir pilnīgs po, viņiem, katik izrakstīt kādu smēri un nosūtīt pie cita ārsta.
Sveiki, visi. Ilgus gadus esmu domājis, meklējis iemeslus, kapēc metās pumpas uz sejas, kakla, muguras. Meklējis visur un tā arī īstu skaidrību neatradis. Apmeklējis vairākus dermatologus, lietojis zāles, smērus. Visu aptieku manuprāt izpircis. Vēlos uzrakstīt manu pieredzi un dažas patiesības, kuras esmu atklājis.

Mana pieredze:

1. ja tev ir pumpas metas pumpas uz sejas, kakla, muguras, krūšu zonas, tā ir slimība vārdā AKNE. Tā ir ļoti daudziem. Tā rodas dēl tā ka ir taukaina āda. Taukainā vidē rodas baktērijas un nosprostojas poras. Iekaist un parādās balti un melni punkti. Tā tas būs tik ilgi līdz kamēr tev būs taukaina āda. Līdz gadiem 30 un vairāk. Vecākam cilvēkam āda ir sausāka.

2. Lai novērstu pumpas ir jāarstējas un jātīra seja. Iesaku nopirkt Drogās piņņu attīrīšanas stienīti. Vajag dezinfekcijas līdzekļus. Vajag katru vakaru un rītu obligāti nomazgāt visus taukus no ādas. Pēc tam dezinficēt bojātās vietas un mitrināt ādu.

3. Galvenais. Aknes slimniekiem ir jādara viss iespējamais, lai nesvīstu: nedrīkst sportot, nedrīskt iet pirtī, nedrīskt ēst asus un taukainus ēdienus, jo tie pastiprina svīšanau, nedrīskt lietot cukuru un alkaholiskus dzērienus (paši zinam, kā iesvīstam pēc spirta lietošanas), nestresot (ja iesvīstat tajā brīdī.) Vajag apģērbu, kas nav sasvedrējis. Nedrīskt mazgāties ar karstu ūdeni. Nedrīskt iet karstā vannā. Jābūt rendenam ūdenim.



Ko vajag darīt:
1. Peldēties salsūdenī cik vien iespējams. Vasarā Jūrā. Tas dezinficē.
2. var peldēties baseinā. Peldētājiem nav aknes. Baseins gan izsausina ādu un tā pēc tam jāmitrina. Hlors dezinficē.
3. Ja sasvīstam, tad nomazgājam sasvīdušo ādu cik ātri vien iespējams.
4. dzert zaļo tēju vismaz 3 krūzītes dienā. dzert vairāk ūdeni.
5. Ja ir taukaini mati, tad lietot šampūnu taukainiem matiem. Nedrīkst lietot Shine, power, utt. šampūnus. Tā jau mati no taukiem ir stipri un spīd dabiski. Katra eļļa provocē poru aizsprostu.
6. Labāk lai seksuālie hormoni ir nomierinātā stāvoklī. Pievelkot pretējo dzimumu, mēs sākam spīdēt (izdalās tauki). Tātad regulāra, kvalitatīva dzimumdzīve.
7. Jābūt tīram zarnu traktam. iesaku lietot vairāk šķiedrvielu. Rupjmaizi, salātus, dārzeņus. iespējams ierobežot gaļas un balto miltu patēriņu. tad zarnu trakta problēmu nebūs. Būsiet veselīgs, skaists un bez liekā svara.




Roaccutane ir vienīgās zāles. Jālieto 3 mēneši un ilgāk. Ko tās dara: novērš svīšanu. Baktērijas sausumā izmirst. āda attīrās. Ja dzersiet spirtu un cukuru, pumpas būs tāpat ar visu roaccutane.


Atceraties: Galvenais nedzīvot ar taukainu ādu. Nesvīst.

Un vēl iesaku ieeiet Youtube. Ierakstīt Acne. Un noskatīties visus video par šo tēmu. Dermatalogs izrakstīs zāles un vissliktākais ir tas, ka neizskaidro, ko nevajag dzīvē darīt. No aknes nevar izārstēties, ja ir taukaina āda. Esmu bijis skrējējs, trennežieru zāles apmeklētajs un pirtī gājējs. Un tā bija mana lielākā kļūda. Tagad esmu peldētājs un viss būs ok.

Lai Jums visiem veicas! Neiztērējiet visu naudu zālēs.
Re: Kā tikt vaļā no aknes, pumpām, pinnēm. Ko darit, ko nedarīt!
01.12.2012 15:36
Edmund, ļoti skaists un pareiz koments. Paldies,ka papildināji.



Edited 1 time(s). Last edit at 01.12.2012 15:37 by Mazdakteris1.
Re: Dermatologs un pumpas.
01.12.2012 16:15
Es paciestu pumpas lai varētu ēst saldu, dzert alko un iet pirtī :) Starp citu, ļoti apšaubu pirts slikto ietekmi. Svīšanas iespaidu vispār jā, bet ne pirtī...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Iesaku lietot Roaccutane smagos/vidēji smagos gadījumos.
Pēc 3 mēnešiem pazuda visi iekaisuma procesi, tikai rētas, pigmenti ļoti lēni dzīst. 4 gadus bija sejas ādas problēmas.

Izmēģināju visādas antibiotikas, smēres, gēlus, losjonus, diētas, viss kaķim zem astes.
Visādi ārsti izmēģināt Cēsīs, Valmierā,Dr. Ķīsi, STS centrs, viss viens rekets..

Blakus efekti? Minimāli- Sausas āda, acis, lūpas, nāsis u.c., attiecīgi jālieto visur mitrinoši krēmi. Nekas cits, asins analīzes normas robežās, mēdz būt mainīgs noskaņojums..

Izmaksas 20mg mēnesī/65 EUR
+ Asins analīzes
+ Mitrinoši, tīroši līdzekļi.

Gribi lētāk?
Visticamākais iemesls- diēta, dzīvesveids un svarīgākais- psihosomatiska, iesaku tad profesionālu psihoterapeitu. 80% slimību ir no galvas..

Labāk maksāju $$, nekā staigāju ar pumpainu ģīmi.


Nevajag mīzt, vajag doties pie dermatologa un pieprasīt medikamentus.
Iesaku dermatoloģi Roznieci, izcils ārsts, tikai vajag smalki visu izpētīt, ko drīkst/nedrīkst, vajag/nevajag.


Ja bail, vajag palasīt iespējamos blakus efektus pretsāpju zālēm, antibiotikām.. tas pats..
Re: Dermatologs un pumpas.
03.12.2015 21:09
Lietojot Izotretinoīnu jārēķinās ar smagu iedzimtu anomāliju risku bērniem un psihisku noviržu attīstības iespēju pašam!

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv



Edited 1 time(s). Last edit at 03.12.2015 21:16 by ku!.
Maries
Re: Dermatologs un pumpas.
07.12.2015 00:13
Sveiks/-a?! Man ir jautājumi par Roaccutane. Vai Tu esi sieviete? Tev pinnes bija smagā vai vidēji smagā formā? Pie kura dermatologa gāji, vai pats prasīji, lai dot Roaccutane? Vienkārši esmu izmēģinājies visu, vienīgais kas palīdzēja bija ACNE-BP5 kurš satur benzoyl preoxide, bet tas bija tikai uz 6iem mēnešiem un tad atkal. Pēc tam vairs šī smēre nepalīdzēja, jo laikam ādai izveidojās imunitāte pret to, kā nekā smēre skaitās antibakteriālā.
Kā ir ar to psiholoģisko pusi? Tu saki, ka antibiotiku blakusefekti ir tādi paši gandrīz, bet neredzu tur līdzību ar psiholoģiska rakstura traucējumiem. Baidos tikai no pašnāvnieciskām nosliecēm, pārējais nebiedē... vai tiešām ir tik traki?
Re: Dermatologs un pumpas.
07.12.2015 12:27
Tie psiholoģiska rakstura traucējumi ir salīdzīnoši neizteikt un kā saka, par tiem vēl zinātnieki strīdās. Bet ar ietekmi uz bērniem ir daudz nopietnāk. Lieta tāda, ka antibiotikas izdzer kursu (parasti 5...10 dienas) un viss. Bet Roaccutane lieto ilgstoši. Un to parasti lieto jauni cilvēki kam sajā laikā ir arī dzimumattiecības. Bet šajā laikā ieņemtam bērnam iedzimtas patoloģijas risks ir ap 50%. Tās ir ārkārtīgi augsts riska rādītājs un ir jābrīnās, kā šis medikaments vispār ir laists apritē. Acīm redzot pārāk liels ir bijis spiediens no modes industrijas (vai kādu citu) puses.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Dermatologs un pumpas.
07.12.2015 17:07
Rodas jautājums par mehānismu. Šis preparāts sašaurina vai pat likvidē dziedzerus tauku un sviedru.. Kādus vēl dziedzerus šis preparāts iznīcina?
Testikuļa( vīrišķos sēkliniekus), vairogdziedzera,aizkuņģa dziedzera u.c.
Vai skaistas ādas dēļ esam gatavi riskēt ar pārējo?
Inese10
Re: Dermatologs un pumpas.
05.08.2017 10:10
Man seja nav taukaina, bet drīzāk kombinēta, taču pumpas metās pa visu seju. Lietojot agresīvos līdzekļus pret taukainu ādu, man ādas stāvoklis jau pēc nedēļas bija drausmīgs, turklāt pumpas nekur(!) nepazuda. Pret tām man kā reiz palīdz regulāras (!) fiziskās aktivitātes un daudz ūdens, jo tādā veidā no organisma tiek izvadīti liekie toksīni, kas pa lielam bija iemesls manām problēmām. Seju kopju ar maksimāli saudzējošiem līdzekļiem, lai nebojātu ādas virskārtu un jau pusgadu viss ir daudz maz normāli. Tie ir -> Bioderma sensibio (rozā) micelārais ūdens, Bioderma hydrabio gels vai Avene hydrance light krēms (der arī vienk. Essex losjons, bet nebūs tik mitrinošs) un La Roche Posay duo plus tieši uz pumpas, kad kāda uzrodas - lieto zem krēma un ļauj pilnībā nožūt. 2reiz nedēļā obligāti skrubis vai māla maska. Pret sarkanajām rētām labs ir Unifarma Herbals Dermaseptic Cream (Drogās, ja nemaldos par 1,50 eur var iegādāties, ļoti viegls un efektīvs). Man liekas, ka es 10 gadu lakā esmu izmēģinājusi gandrīz visu iespējamo Drogu/aptieku/eko/ārzemju produkciju un beidzot varu apstāties pie šiem. Protams, kas der vienam, nederēs citam, bet pat taukainākā āda jebkurā gadījumā ir jāmitrina, ko dermatologi bieži vien nesaka, izrakstot ārkārtīgi spēcīgus preparātus, kas der tikai īstermiņā.. Plus - rekomendēju arī PUKKA attīrošo tēju Cleanse un/vai Detox. Vismaz tagad pēc daudziem gadiem no rīta pamostoties nav bail ieskatīties spogulī un tā ir ļoti laba sajūta. Kam bijušas pumpas-sapratīs. Good luck!
Kur tos suņa murgus salasījies?
Ir atšķirība starp dziedzeriem- sviedru dziedzeri un tauku dziedzeri!

Ok, kaut kāda punktu daļa loģiska, saprotama, par to informācija pieejama.

Roaccutane strādā nevis uz svīšanu, bet uz tauku dziedzeriem un citiem ieskaitot, veicina to bojā eju.
Cik tur tā darba iegooglēt.
Tabletes pret pinnēm - https://nplink.net/hhXO4apQ Pēc 3 lietošanas mēnešiem, pirmo reizi savā pieaugušajā dzīvē es varu baudīt gludu ādu.
Šarlatānam
Re: Dermatologs un pumpas.
14.07.2023 13:33
Lisa983 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Tabletes pret pinnēm -
> https://nplink.net/hhXO4apQ Pēc 3 lietošanas
> mēnešiem, pirmo reizi savā pieaugušajā
> dzīvē es varu baudīt gludu ādu.


Nemuldi, tās tabletes nedarbojas. Vari iet citur spamot savu referral linku.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 1?
Ziņa: