Bursīts (plecu locītavu iekaisums)

Aizsāka Kristo 

Bursīts (plecu locītavu iekaisums)
31.12.2011 09:09
Lūgums atsaukties kādu, kam ir izdevies izārstēt plecu locītavu bursītu un ieteikt, kā to var izdarīt!
Vairākus gadus mocos ar plecu locītavu sāpēm. Ir izmēģinātas visādas ziedes un veikti izmeklējumi (rentgens, USG, reimatologa konsultācija, fizioterapeits), kā rezultātā ir reimatologa diagnoze - bursīts. Interesanti, ka daži speciālisti neoficiāli ir atzinuši, ka izārstēt šo kaiti neizdosies. Pašreiz lietoju ārsta izrakstītās zāles (Airtal tabletes), masēju ar zelta stīgas uzlējumu, smērēju ar MSM Power Liniment (tā saucamā zirgu ziede), bet uzlabojumu nekādu, šķiet, ka slimība tikai progresē. Sāpes plecos nemazinās, sāp gan dienā, gan naktī guļot. Esmu domājis par ķirurģisku operāciju, bet arī to ārsti tā īsti neiesaka, jo garantijas, ka pēc operācijas bursīts tiks izārstēts, neesot, un šķidrums locītavās varot veidotirs no jauna. Ko darīt tālāk, vai tiešām nav variantu?
Pret sāpēm labi palīdz blokādes, ko taisa dr.Vugulis TOS. Viņš to dara ar USG kontroli - ievada zāles tieši vajadzīgajā vietā. Bet kustību ierobežojums gan paliek vēl ilgu laiku pēc tam. (Vismaz man tā bija.)
Re: Bursīts (plecu locītavu iekaisums)
01.01.2012 20:16
Vecums,dzimums,augums,svars. Vai ir bijusi pleca trauma? Kad? Vai nesāp citas locītavas? Vai ir pārbaudītas nieres? Vai sāp ausu skrimšļi?
Jā, man ir precīzi tas pats, Kristo.
Man jau tika uztaisīta operācija, PILNĪGI nekas nav mainījies, sāp tāpat kā sāpēja, gan naktīs, gan dienā. Esmu uztaisījusi analīzes - kauli stipri, kaulos vaina nav/ Arī visas USG, MR, RNTG utt. nesaprotu, kā lai to izārstē, jo man bija savādi - volejbolā servējot, tā teikt, "izsitu" labo plecu no vietas, sāpēja tas, bet pēc kādiem 2 gadiem sāka sāpēt kreisais (ne no kā) un nu jau operācija tika taisīta kreisajam, arī blokādes abiem, BET kreisais sāp kā traks, savukārt labais sāp mazāk. Arī es smērēju vis kaut ko, gan zirgu smēri, gan visādus sildošos, sāpes mazinošos, iekaisumu mazinošas, utt utt., Airtral esmu dzērusi vairākas reizes. Nu un pilnīgi nekas nepalīdz :(
p.s. JA KĀDS TEV PASAKA KĀ ĀRSTĒT, PASAKI MAN ARĪ :)
Varbūt noder mana pieredze. Labā pleca cīpslu iekaisuma dēļ (2 diagnozes) tika veiktas 2 blokādes, kalcināti pazuda, toties iedzīvojos mežonīgās nepārtrauktās sāpēs naktī un dienā jebkurā rokas un ķermeņa pozā. Pretsāpju līdzekļus neefektivitātes dēļ drīz vairs nelietoju, izmisīgi cietu. Pēc 4 murgainiem mēnešiem pazīstams ārsts ieteica palietot ārstniecisko minerālūdeni ar domu, ka organismā ir izjaukts minerālvielu līdzsvars. Dzēru litru dienā boržomu, vēlāk esentuki. Efektu neticīgi sāku izjust pēc dažām dienām, bet pēc nedēļas zināju skaidri, ka situācija uzlabojas. Drīz pārstāju katru mirkli just plecu. Katru dienu veicu plecu joslas vingrojumus, lai atjaunotu kustību amplitūdu. Pēc mēnešiem 4 mazināju regulāri patērēto minerālūdens daudzumu uz pusi, kas pēc nedēļām 2 atkal dažu stundu laikā manī radīja paniku, jo pēkšņi atjaunoja sāpes. Atgriezos pie litra minerālūdens dienā. Pēc laiciņa ērtības labad riskēju pāriet uz minerālvielu-vitamīnu kompleksu (manā gadījumā actavit gold), iepriekš salīdzinot tajā un minerālūdenī esošo minerālvielu daudzumu. Pēc 4 mēnešiem mēģināju pārtraukt šī uztura bagātinātāja lietošanu. 2 nedēļu laikā atgriezās pleca sāpes, taču mazākā mērā un pilnīgi paciešamā līmenī. Tā es zinu, ka esmu manā gadījumā uz pareizā ceļa un tagad atkal lietoju šos vitamīnus+minerālvielas, pleca sāpes ikdienā parastās situācijās neparādās, pēc laika mēģināšu atkal atmest šo papildvielu lietošanu.
Re: Bursīts (plecu locītavu iekaisums)
28.03.2015 12:35
Ļoti prātīgu domu saka pupuķis... +/- sākrīt ar maniem novērojumiem.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
ku! man prieks par vērtējumu un to, ja kādam noderēs, jo šo pieredzi mūžam neaizmirsīšu. Taču dīvaini: sagadīšanās dēļ tieši dienā, kad pēdējoreiz atsāka sāpēt plecs, nodevu asins analīzes - arī uz kāliju, kalciju, nātriju, magniju, fosforu. Viss bija absolūtā normā. Jāsaka, tāpat kā citi rādītāji, izņemot holesterīnu (6,52; 4,32 - mazāk nekā citkārt). Pieļauju domu, ka katram organismam var būt kādas īpatnības, kas objektīvos rādītājos pat nefiksējas. Tādēļ varbūt arī ar to dziedināšanu reizēm ir kā ir...
Re: Bursīts (plecu locītavu iekaisums)
28.03.2015 14:23
Man ir jau vairāk kā 10 gadu pieredze ar uztura bagātinātājiem (kā to tagad sauc) un es varu tikai pozitīvi par to atsaukties. Tāpat man ir jau pulciņš cilvēku kas vairāk vai mazāk pārņēmuši manu pieredzi. Katram tas stāsts ir drusku savādāks un arī iegūtais efekts ir atšķirīgs bet neviens no tiem kas šo efektu baudijuši, nav atmetuši to kā nederīgu.

Kas attiecas uz tām normām, tad iespējams, ka tās ir kādas klīniskās normas bet ar labu pašsajūtu viņām ir maz sakara. Tāpat iespējams, ka attiecīgo vitamīnu, minerāļu vai mikroelementu līmenis asinīs vēl nenorāda, ka viņš ir pietiekams arī tajās organisma vietās vai procesos kur vajadzīgs. Piemēram kalcija aprite organismā vispār ir ļoti dīvaina un varētu teikt, ka pat ar zināmu misticisma devu.

Principā visos gadijumos kad iekaist kaut kas tāds kur "nav kam iekaist", respektīvi, muskuļi, cīpslas, locītavas u.t.t., visos šādos gadijumos ir darīšana ar vitamīnu, minerālvielu un mikroelementu trūkumu. Un ar viņiem tās problēmas arī ir "ārstējamas". Visa pārējā medicīna, ir tikai acu aizmālēšanai.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Ir viena lieta, ko nesaprotu. No paša sākuma ar savu problēmu nemaz nesāku apgrūtināt ģimenes ārstu, atradu atbilstošos maksas speciālistus, labus, zinošus, cienījamus. Apmeklēju ne vienu reizi vien, līdz bija skaidrs, ka viss notiek pareizi, ka atveseļošanās noritēs aptuveni gada laikā. Palēnām, ar man piemērotām fiziskām aktivitātēm (ko arī darīju). Tikai turpināju nenormāli sāpēt. Nesaprotu es to, kādēļ nebija ne vismazākā mājiena par iespējamu vielu līdzsvara izjaukšanu organismā, tā atjaunošanas nepieciešamību un šo elementāro ceļu dzīves kvalitātes atgūšanai. Tātad ārsti nezin? Ārstēšanas veids ir nepiedodami vienkāršs? Esmu ekskluzīvs gadījums? Patiesībā retoriski jautājumi. Visdrīzāk tā ir neiedziļināšanās konkrētā cilvēka situācijā, nesadzirdēšana. Rutīna. Jeb tomēr nezin??
Re: Bursīts (plecu locītavu iekaisums)
28.03.2015 17:11
Ļoti interesants jautājums. Es esmu mēģinājis gūt atbildi uz to ne vienu vien reizi.

Nezināšana? Jā, visticamākais. Medicīnā patreiz ir ļoti paradoksāla situācija. No vienas puses mums stāsta par jaunām ārstēšanas metodēm un fantastiskiem sasniegumiem, no otras puses notiek pirmie neveiklie mēģinājumi noteikt slimību patiesos cēloņus. Noteikt, kāpēc organisms, kas ir unikāla pašregulējoša sistēma, kaut kādu iemeslu dēļ kādā vietā pārstāj sevi noregulēt.

Rutīna? Kaut kādā mērā jā, bet augšminētā problēma ir masveida. Nevar būt, ka visiem ir tāda rutīna.

Biznesa intereses? Jā, lielā mērā. Varbūt pat ļoti lielā. Medicīna patreiz ir ļoti dārga (un attiecīgi arī ienesīga) nozare. Un tā strauji kļūst vēl dārgāka burtiski mūsu acu priekšā. Vienkārši risinājumi kas būtiski uzlabo veselību, šajā nozarē pilnīgi nav vajadzīgi. Organisma pašregulēšanas funkciju atjaunošana, kas visticamākais var notikt ar diezgan vienkāršiem līdzekļiem, gandrīz pilnībā var iznīcinat mums pazīstamo medicīnu. Paliks tikai traumatoloģija un arī tā stipri izmainītā veidā.

Suboordinācija? Jā, lielā mērā. Jo dažkārt ir visai problemātiski ieviest ko jaunu kamēr vecā paaudze nav nomirusi. Vecie to vienkārši nepieļauj.

Sazvērestība? Izklausās diezgan neticami bet nevar pilnībā atmest šo versiju. Tai ir diezgan daudz piekritēju. Augstākie medicīnas vadības pārstāvji tā vai citādi ir saistīti ar tām pašām (vai vienkārši nāk no tām) aprindām no kurām nāk amerikas un pasaules banku vadība.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Jā...par šīm ļoti interesantajām tēmām mēs varam tikai prātot... sazvērestības teorijas gan man nav tuvas.
Es par tādu piezemētāku lietu. Kā ar ārsta profesionālo gandarījumu? Tieksmi izprast, redzēt kopsakarības, panākt rezultātu? Sevišķi jau nestandarta gadījumos.
Re: Bursīts (plecu locītavu iekaisums)
28.03.2015 19:48
Varbūt pat tas nav īstais apzīmējums - sazvērestības teorija. Jo sazvērestība prasa kādu īpašu slepenu organizācija. Tā šeit varātu arī nebūt. Taču nav noslēpums kalielām un bagātām organizācijām ir tieksme veidot monopolus un visādi antimonopola likumi pret tām mēdz būt neefektīvi. Tāpat loģiski, ka šo uzņēmumu iekšējā kārtība neparedz izpaust, par ko tur tiek runāts. Kā rezultātā mēs varam to saukt kā gribam bet rezultāts ir viens.

Ja runājam par profesionālo gandarijumu tad uzreiz derētu atcerēties arī par rutīnu :) Ne tuvu visiem ārstiem ir vēlēšanās nodarboties ar pētniecisko darbību. It īpaši nestandarta gadijumos. Tagad nav vairs pagājušā gadsimta sākums, kad jebkurš ārsts varēja izmēģināt ko jaunu un padalīties ar kolēģiem iegūtajos rezultātos. Tagad ir vadlīnijas un labas prakses rekomendācijas un ja ārsts nav avantūrists un negrib iedzīvoties nepatikšanās neveiksmes gadijumā, tad viņš neatkāpsies no šīm vadlīnijām pat tad ja zinās, ka tas nepalīdzes. Un tā kā modē tagad ir daudzu tūkstošu vai pat miljonu prasības tiesā, tad nav ko daudz cerēt uz ārstu pašdarbību.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Kristo Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Lūgums atsaukties kādu, kam ir izdevies
> izārstēt plecu locītavu bursītu un ieteikt,
> kā to var izdarīt!
> Vairākus gadus mocos ar plecu locītavu sāpēm.
> Ir izmēģinātas visādas ziedes un veikti
> izmeklējumi (rentgens, USG, reimatologa
> konsultācija, fizioterapeits), kā rezultātā ir
> reimatologa diagnoze - bursīts. Interesanti, ka
> daži speciālisti neoficiāli ir atzinuši, ka
> izārstēt šo kaiti neizdosies. Pašreiz lietoju
> ārsta izrakstītās zāles (Airtal tabletes),
> masēju ar zelta stīgas uzlējumu, smērēju ar
> MSM Power Liniment (tā saucamā zirgu ziede), bet
> uzlabojumu nekādu, šķiet, ka slimība tikai
> progresē. Sāpes plecos nemazinās, sāp gan
> dienā, gan naktī guļot. Esmu domājis par
> ķirurģisku operāciju, bet arī to ārsti tā
> īsti neiesaka, jo garantijas, ka pēc operācijas
> bursīts tiks izārstēts, neesot, un šķidrums
> locītavās varot veidotirs no jauna. Ko darīt
> tālāk, vai tiešām nav variantu?
Re: Bursīts (plecu locītavu iekaisums)
08.05.2015 14:29
Normāli ēdot (zaļumi,saknes,augļi) minerāvielas tiek uzņemtas pietiekošā daudzumā. Ir tā saucamais pēc ārstēšanas efekts. Kad ilgi ārstējot, efekts kavēti bet sākas. Tas parasti sakrīt ar kādu brīnumzāles lietošanas laiku,. Un tad sākas murgi par stulbiem ārstiem. Ja papēta visu slimības periodu, tad kļūst skaidrs,ka lietoti pretsāpju preperāti, nomierinošie līdzekļi, fiziskās slodzes ierobežojumi. Ir jāatceras,ka nervu iekaisumu( saspiests,atkailināts) izārstēt ir ļoti grūti.
Ārstē ne tikai dakteris. Ārstē vairāki faktori. Ārsts,pacients, laiks,pozitīva vide.Miers un atslodze.
Lai veselība un saprāts.



Edited 1 time(s). Last edit at 24.08.2015 16:55 by Mazdakteris1.
Re: Bursīts (plecu locītavu iekaisums)
24.08.2015 14:03
Vai ir kādas jaunas teorijas bursīta ārstēšanas jomā? Rūta, Pupuķi, Ku, Mazdakteri1 un citi zinoši cilvēki-ja ir kas jauns, lūdzu uzrakstiet jeb iesakiet kur griezties. Arī esmu izmēģinājis daudzas no šeit pieminētajām lietām. No ziedēm pat nezinu vai Latvijā vēl palika kāda nenomēģināta. Pašam likās, ka vislabāk palīdzēja vingrojumi ar pavisam mazām hantelītēm 1-2 kg. Kaut kā sadzīvoju ar bursītu 4 gadus, bet pagājušonedēļ uznāca prāta aptumsums un pašam likās, ka ļoti prātīgi būtu aizsviest ābolu pāri koku galotnēm. Rezultāts- pagaidām 4 negulētas naktis ar sāpošu plecu. Man 50 gadi, spēcīgas miesasbūves, 190 cm, 105 kg, nedzeru, nesmēķēju, (laikam vesels nomiršu :)) visas analīzes ir OK, nedaudz paaugstināts holesterīns.
Re: Bursīts (plecu locītavu iekaisums)
24.08.2015 17:01
Ieteiktu cīnīties ar lieko svaru. Vēl ir jāpārbauda kas ir ar nervu atverēm un muguras-kakla skriemeļiem.Viens no bursīta iemesliem n. inervācijas traucējumi.
Jāparunā ar neirologu par pret iekaisuma zāļu devu palielināšanas iespēju (svars !!!) . B gr. vitamīniem attiecīgi svaram arī.
Jāatceras ka diklofenaka grupa ir ārkārtīgi kaitīga aknām, nierēm un imūnsistēmai.
Lai veselība un cerība.
Tāpat kā iepriekš es varu tikai padalīties ar savu pieredzi. Tā ir mana manā konkrētā gadījumā.
Nu jau mēnešus četrus plecs man vairs nesāp un netraucē ikdienišķās nodarbēs, gandrīz nav kustību ierobežojuma (tomēr vēl nevaru ar saliektu labo roku aizmugurē aizsniegt tik augstu kā iepriekš). Ņemot vērā, ka bija laiks, kad ilgstoši nevarēju roku pacelt vai pagrozīt vispār, progress ir pat necerēts. Kopš maija vidus vairs nelietoju kompleksos vitamīnus+minerālvielas. Reizēm tomēr izjūtu nelielu diskomfortu plecā, ko gan nevar saukt par sāpēšanu. Profilaktiski cenšos bezjēgā nenoslogot pleca locītavu, lai neizaicinātu likteni, jo pārāk nežēlīgas bija ne mirkli nepārejošās nogurdinošās sāpes 4 mēnešu garumā 24/7.
Mana pleca locītavas ārstēšanas epopeja ritējusi apmēram 1,5 gadus. Tikai pašā sākumā 3 x pa 10 dienām ar pārtraukumu lietoju pretsāpju līdzekļus. Pārtraucu to darīt, jo nebija jēgas. Vēl sliktāk tādēļ nekļuva. Tāpēc (un arī manos iepriekšējos ierakstos minēto iemeslu dēļ) zinu, ka man ir palīdzējis tieši padoms mēģināt atjaunot vielu līdzsvaru organismā.
Jau vairāk nekā 2 gadus pārtikā lietoju pārsvarā mūsu zemnieku ražoto produkciju, daudz zaļumu, dārzeņu, augļu. Turpinu plecu joslas vingrinājumus. Lai nostiprinātu sasniegto pozitīvo efektu (un varbūt novērstu atlikušo epizodisko nelielo diskomforta sajūtu plecā), rudenī atkārtošu vienu šo pašu vitamīnu+minerālvielu kursu, resp., divu mēnešu garumā. Taču nu jau tā vairs nav akūta nepieciešamība.
Šī nav ārstēšanās instrukcija, jo ir dažādas diagnozes un dažādi organismi. Man ir noveicies atrast man pareizo risinājumu.
Sveiciens!
Negribu daudz rakstīt. Kam būs nepieciešama sīkāka info, rakstiet uz e-pastu, ieteikšu speciālistu.
Jebkurai lietai uz šīs pasaules ir iemesls. Arī sāpēm. Bursīts(šinī gadījumā) ir sekas. Ir jāmeklē iemesls, kā kaut kas ir radies.
Iesaku papētīt Laima slimību. Esmu pats to noķēris, lai arī ērci nepamanīju. Vēl varu uzskatīt sevi par veiksmīgu, jo konstatēju slimību sākuma stadijā- sarkanu plankumu uz kājas. Ļoti bieži plankums paliek nepamanīts, un pēc laika pāriet. Tad slimība pāriet hroniskā fāzē. Vietas, kur baktērija nogulsnējas(visbiežāk) ir locītavas(Eiropā visbiežāk), smadzenes un sirds. Ar pirmo reizi analīzes var arī neuzrādīt. Tāpēc tā ir viltīga slimība. Nesaku, ka tas ir visos šeit pieminētajos gadījumos, jo neesmu ārsts, bet atkārtošos- jebkurai lietai ir iemesls. Mūsdienu medicīna pārsvarā cīnās ar sekām, nevis iemesliem. Tikai iesaku pievērst uzmanību un pārbaudīt kā vienu no versijām
Veiksmi un veselību!
Ar pleca sāpēm cīnījos 10 gadus.
Ģimenes ārst neko sakarīgu nevarēja ieteikt. Un es jau arī pati nebiju uzstājīga. Tad februārī sākas asas sāpes. Pa nakti roka sāpēja viss trakāk. Nevarēju pagulēt- sajūta, ka kāds plēš nost roku. Pacelt nevarēju neko, traucētas kustības vairākos virzienos. Mocījos 2 mēnešus. Pēc konsultācijas ar manuālo terapeitu Viktoru Gagarkinu, veicu Magnētisko rezonansi. Izrādījās, ka plecā ir 3.2 cm kalcināta veidojums un muskuļu iekaisums. ķirurgs protams neredzēja citus variantus kā operācija, blokāde un atsāpināšana ar zālēm. Bet tā, kā neatdzīstu šādas metodes, tad izmantoju dabīgas metodes. 1. homeopāts dr. Jūlijs Volgins man piemeklēja homeopātiju katru nedēļu, 2. Dziedniece Anniņa mani masēja un dziedināja 3. dzēru kāliju+magniju 4. vingroju katru dienu 5. masējos pie Edgara Vācieša 6. uz pleca liku kastaņu kompresi un masēju ar ajurvedas eļļu- Navratna iekaisušajam muskuli, Maharnarajan eļļu izmantoju bursītam.
Rezultāti pārsteidzoši. Roka kustas visos virzienos bez sāpēm, guļu labi. Sāpes neatgriežas. Turpinu vingrot.
Paldies veselības centram Malus!
Re: Bursīts (plecu locītavu iekaisums)
07.06.2016 19:52
Te jau smaržo pēc slēptas reklāmas.
GUNTARSI
Re: Bursīts (plecu locītavu iekaisums)
07.03.2017 13:36
Mazdakteris1 Rakstīja:Vēlos uzdot jautājumu-kā risinājāt attiecības ar darba devēju.
-------------------------------------------------------
> Vecums,dzimums,augums,svars. Vai ir bijusi pleca
> trauma? Kad? Vai nesāp citas locītavas? Vai ir
> pārbaudītas nieres? Vai sāp ausu skrimšļi?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 22?
Ziņa: