HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)

Aizsāka Ansis234 

Neesmu tik gudrs, lai izteiktu pamatotas aizdomas. Nu nezinu, vēzis, hepatīts, hiv, tuberkoloze? Vai maz kas var būt dzīvam cilvēkam...
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
10.02.2016 19:53
Nujā, uzreiz tādas trakas lietas. Tu neesi no tiem, kam biku hipohondrija? Tieksme uzdomāt uz nelabām slimībām?

Redz, ja tas saistīts ar smēķēšanu, tā visticamāk ir kaut kāda elpošanas sistēmas reakcija. Varbūt tomēr rodas motivācija nomest?

Vēzis, HIV, hepatīts un tbc tā nereaģēs, turklāt plaušu vēzis un tbc atkrīt, tos redz rtg.

HIV testu var izveikt un hepatītam aknu rādītājus arī uztaisīt. Laboratorijā zinās, bet pēc plaušu karsoņa var būt nobīdes. Galu galā, antibiotikas lietotas utt. Iespējams, ka tad temp. pāries. Bet vari arī dabūt iemeslu raizēties tālāk.



Edited 2 time(s). Last edit at 10.02.2016 20:01 by Runcene.
Iespējams, ka ir tieksme bez medicīnas zināšanām izdomāt slimības un internetā pieejamos resursus attiecībā uz slimībām piedomāt klāt temperatūrai. Bet zini - godīgi sakot ir pat bailes taisīt visas iespējamās un neiespējamās analīzes, jo loģiskais prāts saka, ka nekam tādam nevajadzētu būt - tomēr iepriekš minētajām kaitēm ir arī citi papildus simptomi, kuru kombinācija kopā ar temperatūru VARBŪT arī varētu liecināt par kādu no šīm kaitēm. Bet kā saka - psiholoģiskās un paranoiskās kaites ir grūtāk ārstējamas kā fiziskās. Tomēr laikam vislabākais veids kā aizdzīt dumjās domas - būtu sagaidīt tās sasodītās paaugstinātās temperatūras pazušanu. Kā jau teicu, neesmu mediķis, bet varbūt tomēr ir tāda lieta, ka pneimonija ir radījusi izmaiņas ķermenī un tas turpmāk uzvedīsies citādāk kā agrāk attiecībā uz normālās temperatūras amplitūdu, ķermeņa termoregulāciju vai kā savādāk. Es nezinu. Interesē tikai tas, cik ļoti man būtu jāuztraucas / nebūtu jāuztraucas par manu situāciju.
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
10.02.2016 20:12
37,0 37,2 nav nekaada temperatuura, ja tev buutu temperatura 38, tad veel vareetu padomaat. Temperatura nav konstanta, taa var mainiities dienas laikaa un atkartosu veelreiz temp. 37,2 nav nekaada iekaisuma temperatura. Bet taa piekriitu Runcenei - hipohondrija.
Jā, hipohondrija arī varētu būt, nenoliegšu. Tikai kāpēc tā tas notiek, ka parasti cilvēkiem pēc slimības pārslimošanas vairāk vai mazāk viss ir kā ierasts, savukārt man šāda nedaudz paaugstināta temperatūra nebija raksturīga ...
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
11.02.2016 00:55
Mazdakteris taču raksta, ka pēc pneimonijas sekas var būt ilgas. Hipohondriskākiem cilvēkiem vēl jo vairāk.

Tāds psihes konstrukts.
Njā, tās veselības lietas ir kā augstākā matemātika - grūti loģiski aptvert to visu tā visaptveroši. Un ja runāt par temperatūras mazināšanu - piemēram paracetamols jebkādās devās vispār nepalīdz, bet ,piemēram, nimesil iedarbojas. Noteikti no tā arī var ko secināt, uz kuru pusi uz kaitēm skatīties ... Es savā muļķa prātā domātu, ja būtu kas nereāli nopietns, arī nimesils nemazinātu simptomus?
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
11.02.2016 12:13
Nereāli nopietnām lietām tiešām ir nospļauties uz visu. Bet es domāju, ka Tev nevajag to nimesil, paņem kādas zāļu tējas tirgū pie tantēm, pie RC piena paviljona kreisā stūra vienai ir paliels galds.

Ja līdz turienei netiec, augu maisījumi pat vienreizējos maisiņos ir katrā aptiekā. derēs gripas, saaukstēšanās, bronhu tējas. Paņem medu, citronu, ingveru sarīvē.

Bet ne visu var aptvert loģiski, jo neviens sevi nepazīst tik perfekti, lai spētu tikt uzreiz galā, to ir vieglāk minēt no malas.

Ja es pati būtu tādā karuselī, tad arī pavilktos. Tas ir cilvēciski.
Viss tas ir pareizi, zāļu tējas jau par sliktu nenāk, balderiāņu tēja nervus kaut nomierina pirms miega. Īsti jau nav izvēles variantu - vai pāriet neskaitāmas analīzes un uzzināt par visām iespējamajām pataloģijām, kas pat domās neienāktu, gadiem dzīvot ar šādu temperatūru un domāt - kāpēc tā, vai arī sagaidīt citus papildus simptomus un meklēt brīvi slīdošu auklu. Bailīgam un psiholoģiski vājam cilvēkam ir grūti eksistēt, to varu pateikti viennozīmīgi. Protams, nav arī risinājums rakstīt žēlabainus rakstus forumos, bet kaut kādus padomus vismaz var uzzināt.
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
11.02.2016 12:49
Tējas tagad var padzert tā pavairāk.

Nav, nav aukla jāmeklē.

Ja atrastu kādas patīkamas nodarbes, vai nelīdzētu mazliet atiet no tās miršanas domas? ;) Jo šitādi nemirst... :)
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
11.02.2016 12:52
...atmetu smēķēšanu un mēneša laikā pazuda visas ekstrasistoles. Vēl pēc mēneša pazuda hroniska bronhīta pazīmes

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Vai hronisks bronhīts var būt arī bez klepus? Un rentgenā viss ir kārtībā, kā arī trokšņi nav saklausami? Interesanti tiešām ir tas, ka mēģināju kādas 3 dienas nesmēķēt un temperatūra bija pazudusi, taču tiklīdz kā uzsmēķēju, tā atkal bija klāt. Vai tur ir kāda loģika?
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
11.02.2016 13:23
Smēķēšana var alerģizēt organismu.

Pieļauju, ka varētu būt alerģiska reakcija. Jūtīgāki cilvēki ir alerģiskāki.

Hronisks bronhīts ir ar klepu un dažkārt arī smagas aizdusas lēkmēm.
Mēģināsim atkal nesmēķēt un monitorēt situāciju. Sirdsmiers būtu, ja zinātu, ka šīs temperatūras nav saistītas ar kādām smagām kaitēm. A tā ta jau saka - tie kas visvairāk uztraucas, parasti no uztraukuma iemesla nemirst :)
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
11.02.2016 14:44
Juri, Tev te var uzrakstīt palagus, ka Tu neesi slims utt.

Bet tas Tev ir galvā, un to tik viegli nevar dabūt laukā, bet vajadzētu sākt, citādi Tu mocīsies visu mūžu. Un nevis uzreiz ar slimībām, bet ar šādām domām. Ej pie kāda psihoterapeita vai kur, tas ir stulbi, un zini, kā ir -- cilvēki ar laiku sāk slimot, un diezgan smagi, jo ķermenis sazin kāda velna pēc grib slimot.

Ja gribi cilvēka cienīgu dzīvi, ķeries pie saknes. Tāpat kaut kādi procenti hipohondrijas paliks, bet tomēr mazāk.

Bailes nokauj imunitāti, arī vīrusus tā ātrāk var dabūt.
Nē, pilnīgi Tev piekrītu un tā arī ir. Ja ne fiziskās, tad morālās kaites pazīmes ir un man ir ar to jātiek galā. Es centīšos griesties pēc palīdzības un paldies par ieteikumiem! Tiešam paldies!
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
11.02.2016 15:17
Kāpēc? Pulmonologs vai ftiziatrs, kam atnesīsi jau veiktos izmeklējumus un pastāstīsi pagātnes+ esošās sūdzības.
Vēlams protams, CT uztaisīt.

Nimesil, tāpat kā ketanov un airtal, butadionam, amidopirīnam ir daudz spēcīgāka pretiekaisuma darbība kā paracetamoliem.
Līdz ar to varam sākt domāt.
Jāņem vērā ka tiem ir arī daudz spēcīgākas blaknes, tādēļ uz tie uz recepti un ilgi parasti tos nelieto. Par psihes aspektu te arī pareizi norādīja, tas jāņem vērā, vienalga, ir fiziskie iemesli vai nav.



Edited 1 time(s). Last edit at 11.02.2016 15:23 by smail.
Pulmonologs jau arī ir izskatījis visus rentgenus un asins analīzes + teica, ka īpaši loģiska medicīniska izskaidrojuma temperatūrai nav, jo nav citu papildus sūdzību - jūtama noguruma, iesnu, klepus, kaulu laušanas, izsitumu utt. Pagātnē kas tāds ir slimots - nu bijušas problēmas ar bronhītiem, vismaz reizi gadā reāls klepus. Tā ka nezinu ... loģiskāk būtu domāt ka pneimonijas sekas + vecās problēmas ar bronhiem, klepiem. Tikai kā jau saku - pašam nepierasti / neticami, ka tas viss ir tik ilgi + sakarība ar smēķēšanu / nesmēķēšanu. Nē, nu pielabojiet ja runāju nepareizi, bet ja butu kāda vīrusinfekcija - nimesils taču nemazinātu temperatūru ...
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
11.02.2016 16:24
Nelielu temperatūras paaugstināšanos nimesulīds var mazināt neatkarīgi no tās iemesla.
Galvenokārt tas ir īstermiņa lietošanas pretiekaisuma līdzeklis, ko galvenokārt izmanto locītavu un cīpslu patoloģiju gadījumos, Nav paredzēts lietošanai ilgāk kā 10 dienas no vietas. Papildus īpašības - mazina paaugstinātu temperatūru, sāpes.


Sakarā ar to, ka smēķēšana izraisot t celšanos, var pieņemt ka liela varbūtība ka organisms izrāda alerģisku reakciju pret kādu no tabakā esošajām vielām. Arī tas var būt temperatūras iemesls. Visas alerģijas reakcijas nebūt neizpaužas kā nieze, izsitumi.
Tādēļ noteikti jāatsakās no smēķēšanas, citādi nevarēs saprast t paaugstināšanās cēloni.
Ja nesmēķējot ne reizi kādu mēnesi ne reizi nebūs paaugstināta temperatūra, tad visdrīzāk tiešām alerģiska r-ja no kādas vielas kas ir tabakā.
Tad smēķēt nedrīkstēs, ja nesmēķēs, dzīvos bez paaugst temperatūras.



Edited 2 time(s). Last edit at 11.02.2016 17:09 by smail.
Būs jāskatās, jānovēro temperatūra pie nesmēķēšanas. Ja tas tiešām būs tā, tad ļoti nobrīnīšos par šāda veida alerģiju, bet būs vien jāpieņem.
Pietika tikai dienu nesmēķēt un tradicionālā 37.2. pēkšņi kļuva par 36,7. Tāpat kā iepriekšējās trijās šādās pārbaudes reizēs ... Protams, priecājos par to, bet vienalga neizprotu fišku.
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
13.02.2016 17:02
Jābūt ārkārtīgi naivam, lai neteiktu skarbāk,ka cilvēks kurš slimo ilgstoši ar pneimonijām un bronhītiem uz visiem laikiem neatmet smēķēšanu.
Smēķēsana kairin hroniski slimos audus. Iekaisuši audi izsauks t * celšanos. Sevišķi uz vakara pusi. Ja augstāka t* ir no rītiem, tas norāda ,ka trahejā bronhos ir kabatas ar šķidrumu (strutām),kuras tad arī izsauc pasaugstinātu t*.
Bezjēdzīgi ir, kā tirgus tantei , pļāpāt. Ir jābūt veselajam saprātam. Ja tāda nav,tad atbalstīt tukšu runāšanu ir bezjēdzīgi, no jebkura forumma dalībnieka puses.
Lai saprāts un miers.
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
13.02.2016 18:38
Kādēļ ne. Imūnreakcijas var izsaukt t* celšanos pat pie pilnīgi veseliem bronhiem un plaušām. Imūnsistēma cieš.
Nepārtraucot alergēna lietošanu prognoze tad ir tikai viena. Sliktāka kā bronhektāžu gadījumā.
Neprāts turpināt eksperimentēt ar smēķēšanas atsākšanu!
T.i smēķēt nedrīkst. Ja grib dzīvot. Ar laiku reakcija izpaustos ne tikai ar t* celšanos.

Jā, arī tie citi iemesli, ko te minēja pilnīgi var būt. Apārstēt neatmetot smēķēšanu nevarēs arī tādā gadījumā.
T.i atkal - smēķēt nedrīkst. Kategoriski nedrīkst.
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
14.02.2016 11:57
Lai vai kāda tā reakcija būtu -- ir skaidrs, ka tā ir pret tabaku. Kaut vai tā būtu tikai alerģija...

Nu kurš cilvēks ēstu to, no kā viņam metas pumpas?

Man nav tāda baisi traka dusma uz smēķēšanu kā dr. Pēterim Apinim, vismaz 70% tai procesā ir relax, pārejais nikotīns, bet skaidrs, ka tas nav veselīgi. Taču katram cilvēka ir savas atkarības, arī neveselīgas, un, ja šī neder, centies aktīvi meklēt ko veselīgāku.
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
14.02.2016 15:00
Tur jau tā lieta, ka ja tiešām alerģija, tad tās izpausme ar t* celšanos, nevis pumpām, iespējams norāda uz interleikīnu produkcijas r-ju utml procesiem. Līdzīgu kāda notiek pie interferonu terapijas ievades melanomas, hepatītu utt slimniekiem. Tur tās sauc par blaknēm vai efektu ar defektu.
Alerģijas etioloģijas r-jai ir risks pāriet strauji progresējošā autoimūnā procesā, kurš var uzturēt arī pats sevi pat pēc alergēna ievades pārtraukšanas. Ar katru alergēna ievades reizi tāda iesēja pieaug. Ar plikiem prednizoloniem utml tad parasti apturēt vairs nevar. Prognoze tad nav optimistiska.



Edited 1 time(s). Last edit at 14.02.2016 15:04 by smail.
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
16.02.2016 18:56
Izklausās pēc hipohondrijas. Atbildi caur zilo ekrānu nevar dabūt. To dos ģimenes ārsts un smēķēšanas atmešana.
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
16.02.2016 19:57
Nu tā alerģizācijas iespēja jāņem vērā. T.i smēķēt jāatmet pavisam. Kādi riski neatmetot?
t* celšanās ir reti, bet ja ir, var pāriet pašuzturošā procesā, kas turpinās pēc alergēna izvades no organisma. Tabakā ir ~80 savienojumi, kas var alerģizēt, bez nikotīna.
Kādi 3 cilv redzēti, kam bija t* no aleģijas un nepārtrauca alegēna ievadi, pārgāja t.s kaskādes reakcijā un visi sen jau ir kastītēs iekšā.

Psihoterapijā nezunu kā ar valsts kvotām, bet psihiatrijā ir rindas pie speciālistiem. Ne mazāk kā pie vertebrologiem, onkologiem vai neirologiem.
t* lietas ar psihatrs neņems, liks iet pie citiem speciem.



Edited 1 time(s). Last edit at 16.02.2016 20:15 by smail.
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
16.02.2016 22:19
Pašuzturošie procesi ir gana briesmīgi, lai lietu uztvertu nopietni.
Izrādās neesmu vienīgais. Man jau pus gadu temperatūra turas 36,8 - 37,2 un baigi svīstu. Dažreiz ir baigais nogurums, ka pat rokas neceļas, ko darīt. Saņemos sportot un jā, paliek labāka sajūta. Novedu asinis un viss esot ok. Nekādu problēmu neesot. Esmu ar izgājis pie visādiem ārstiem, bet problēma tā arī nav atrasta.
Re: HELP!? ilgstoša paaugstināta temperatūra (37-37,5)
31.07.2017 19:45
Cienītais. Lūdzu neliksim minēt. Sāksim ar dzimumu, vecumu, augumu un svaru. Būtu tas, jau kaut ko zinātu.
Nevaru katru stundu un dienu būt pie ekrāna.
Cik lielas fiziskās slodzes?
Cieņā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 12?
Ziņa: