Sāpes labajā sānā

Aizsāka Martinnn 

Martinnn
Sāpes labajā sānā
03.11.2010 10:48
Mani kādu laiku moka sāpes vēderā. Kas ir īpatnēji, tad varētu būt kuņģis, jo sāpes atstarojas uz muguru, vai priekšu kuņģa rajonā...nedaudz un tad sāk sāpēt labais sāns, vai nu kur akna, vai zemāk uz gurna, retāk vēdera vidusdaļā, tieši pa vidu, zem nabas. Esmu taisījis kuņģa rengenu, rijis kobru, fotogrāfētas ribas(nervi), taisīta vēdera dobuma USG, asins analīzes. Asins ainā parādījās, ka viens parametrs aknai ir aizgājis nedaudz pam pieskari, bet nekas traks, vajag dzert zivju eļļu. Četri dažādi ārsti, divi no tiem profesori. Ārsti teica, ka kuņģis ik pa brīdim saraujas krampī kā muskulis un tāpēc kuņģa sula kaut kur ceļojot, kur nevajag, Tas viss esot no nerviem, lai nestreso, ja sāp, lai es padzeru omeprazolu. Man liekas, ka tas nav normāli, ir jau gads pagājis kopš mokos, nekas nemainās, to omeprazolu ar tak nevar rīt kā maizi. Šorīt braucu uz darbu pusceļā savajadzējās pa mazam uz tualeti, tā sāka durt labajā sānā, gurnā, pēc brīža pārgāja. Es nesaprotu, kur lai aiziet, pie kāda daktera, nedomāju, ka tas ir normāli, nevaru saprast, kas man ir. Sākumā, kad sūdzējos, visi dzina pie ārsta, nu biju pie pāris, rezultāta nekāda:(. Īsāk sakot jūtos sūdīgi, lai vismaz vakarā justos kaut cik normāli nedaudz dzeru konjaku, uz brīdi paliek labāk, bet tas tak ar nav risinājums, jā sāpes saasinās vakaros. Jau iepriekš paldies, ja ir kāds viedoklis, varbūt kādam ir bijusi šāda zaraza.
Re: Sāpes labajā sānā
03.11.2010 12:53
VēDERS IR SAREžģīTA LIETA. Ultrasonogrāfija ir bijusi? Jāizslēdz žults akmeņi,nierakmeņi vai "|smiltis".Ja nav vainas nierēs ,aknās(žultsameņi).Jāpārbauda zarnas. Veiksmi un veselību.
Mazs lūgums pie sajūtu apraksta pievieno vēl dzimumu, vecumu, augumu, svaru.Paskaties mēles aplikums,vai ir un kadā krasā. Acu skleras,Kermeņa t* vakaros. Paldies.
Re: Sāpes labajā sānā
03.11.2010 12:55
VēDERS IR SAREžģīTA LIETA. Ultrasonogrāfija ir bijusi? Jāizslēdz žults akmeņi,nierakmeņi vai "|smiltis".Ja nav vainas nierēs ,aknās(žultsameņi).Jāpārbauda zarnas. Vispār,nevar izslēgt labo nieri....Veiksmi un veselību.
Mazs lūgums pie sajūtu apraksta pievieno vēl dzimumu, vecumu, augumu, svaru.Paskaties mēles aplikums,vai ir un kadā krasā. Acu skleras,Kermeņa t* vakaros. Paldies.
Re: Sāpes labajā sānā
03.11.2010 13:14
Pārbaudies pie urologa. Bet ja jau konjaks palīdz tad varētu būt stresa vaina... palieto konjaku... ar nosacijumu, ka nav nosliece uz žūpošanu...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Martinnn
Re: Sāpes labajā sānā
03.11.2010 19:03
Jā ultrasonogrāfija ir bijusi, akmeņus un smiltis neatrada. NIERE......labā, kā to pārbauda, man vēl nav taisītas urīna analīzes, tagad iedomājos neviens dakteris tās neprasīja. Ar mēli viss ok., ķermeņa temperatūra normāla, jo kā man sāk sāpēt labais sāns tā man jau pirmais stress ir ka man noteikti ir apendecīta iekaisums un tad vakarā nomēru temperatūru. Uz vakariem esmu noguris, man jau tagad acis krīt ciet, kaut darbā ogles nekrauju. Divas reizes nedēļā no rītiem eju uz svaru zāli, lai vismaz kaut cik formā būtu, savādāk sēdošs darbs par tizleni var pārvērst. Ak jā vīrietis, 34 gadi 183 cm, 97 kg. Urologs............tās kaites ar var atstaroties uz labo sānu?
Sheena
Re: Sāpes labajā sānā
03.11.2010 21:05
Sveiki!
Iespējams apsaldēta niere! Iesaku mieru un siltas kompreses sāpju apvidū!
Re: Sāpes labajā sānā
04.11.2010 19:39
Jā, noteikti vajag pārbaudīties pie urologa. Izslēgt nieru iekaisumu, prostatītu,nierakmeņus un akmeņus urīnpūslī. Svars nedaudz par augstu. Ja vien tie nav uzaudzēti muskuļi.Veiksmi un veselību!
Martinnn
Re: Sāpes labajā sānā
04.11.2010 22:35
Paldies Mazdakteris1. Labs mans meklēs urologu, kur varētu būt kāds labs speciālists, pēc reklāmām saprotu, ka Veselības centrs 4, vai ir kādi ieteikumi, par naudu neiet runa, galvenais, lai speciālists sakarīgs. Paldies
Fiona
Re: Sāpes labajā sānā
09.11.2010 12:41
Nesen tieši ar līdzīgām sāpēm devos pie ārsta, gribēja izgriezt aklo zarnu..par laimi analīzes aklajai bija labas un arī datortomogrāfija vēlāk uzrādīja, ka aklās vaina nebija. Atrada nierakmeni, taču izārstēja gan to, gan iekaisumu nierē, sāpes joprojām saglabājās. Meklēja visādos veidos, atrada visu ko tikai ne tajā pašā sānā. Ķirurgs nosūtīja pie neirologa, jo nereti muguras skriemeļu dēļ mēdz būt sāpes arī citur. Tā arī ir, mugura dimbā, no tā arī sāpes puncī, neirologs kā paspaidīja uz vainīgākajiem skriemeļiem, tā vēders atbalso. Ņemot vērā, ka man ārsts prasīja vai ar smagu sporta veidu neesmu nodarbojusies, ieraugot manas daudzās trūces, kas zina.. varbūt Tev arī tie svari nenāk par labu... sēdošs darbs ir kaitīgs mugurkaulam, ja uz to pēc tam vēl ar svaru iedarbojas, nevis izvēlas kādu saudzīgāku sporta veidu.. Varbūt ir vērts neirologu apmeklēt arī pie reizes.. Es tā.. no pieredzes :)
Sāpes labajā sānā
31.01.2011 15:16
Sveki! Varbūt kāds ir saskāries ar šadiem siptomiem... Būšu pateicīgs par idejām. Pāris dienas atpakaļ sāku izjust dīvainas sāpes labajos sānos zem krūšukurvja. Sāpes paŗādās, ja dziļi ieelpoju, vai saliecos uz priekšu. Sajūta itkā kāds ir caurdūris manu sānu ar šķēpu. Ribas nesāp. Sāpes jūtamas zem ribām. Piekopju sportisku dzīvesvedu, agrāk sāpes nebiju novērojis. Man ir 36. Būšu pateicīgs par iespējamām idejām... Paldies...
Man jau 3 gadus moka sāpes labajā sānā...atdod uz muguru,pie ilgas atrašanās stāvus un staigājot paliek pavisam slikti- sāp neizturami,patiesībā nevar īsti noteikt kur....aiziet līdz tam ka viss vēders,bet visumā sāns un uz muguru atdod tās sāpes.Ārsti nevar neko atrast....bet kā tad lai strādā un pelna naudu,ja sāpes nepamet pie slodzes.Pati izdomājusies esmu visu ko-nierakmeņi,žultsakmeņi u.c.,bet ko tas lai zi kas tur īsti ir?....
Man ar jau 4 dienas moka sāpes labajā sānā un atdod uz muguru. Šodien uzstaisīju asins analīzes un urīnanalīzes. Rīt būs rezultāti. Ceru , ka tā nav aklā zarna, jo negribas savu smuko puncīti bojāt ar griezuma rētu... :(((
Vakar sāpēja viss vēders. Šodien tik labajās puses lejas daļa (no nabas pa labi uz sānu - no nabas uz leju pa labi) labās puses apakšējā lejas daļā.
Sāp kad kustās vai spaida.
Vai ir jāuztraucas?
Jā, aklā zarna
Re: Sāpes labajā sānā
15.01.2018 16:38
Vēdersāpes nekādā gadījumā nevar izārstēt pļāpējot ar zilo ekrānu. Ir jāiet pie ārsta.
Sevišķi ja ir t* kaut vai mazos apmēros. Ja sāpes pastirinās. Ja paspiežot uzmanīgi vēderu, sāpošā vietā, ar plaukstas pirkstiem un to nomentāli atlaiž, un sāpes pastiprinās, tad var saukt ātros vai iet lēnām morga virzienā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 13?
Ziņa: