Erces kodums un Laima slimība.

Aizsāka ods 

ods
Erces kodums un Laima slimība.
25.06.2009 19:56
Sveicinati.
Velejos noskaidrot , ko darit ja vakar vakara ir noplesta erce kas bija piesukusies (noplesta aizmugureja dala , un galvina bija palikusi ieksa) , sodien devamies pie arsta , konstateja ka erce ir beigta izvilka protams ara bet ieteica doties uz Infektologijas centru, un jauztaisa kaut kadas parbaudes uz asinim vissticamak , jo beigtai ercei vairs nevar noteikt. Tatad velos zinat vai ir iespeja ka si erce ielaida pec vinas aizmugurejas dalas noplesanas ieksa savas siekalas.
Kadas izmaksas ir , lai veiktu encefalita parbaudi asinis.
Un kadi simptomi ir Laima slimibai un cik ilga laika tie paradas.
Paldies jau ieprieks.



Edited 1 time(s). Last edit at 28.06.2009 11:22 by puce.
Re: Erces kodums un Laimas slimība.
25.06.2009 20:22
Iespēja inficēties protams ka ir jo pietiek jau ar pašu ērces piesūkšanās faktu taču nav teikts, ka ērce vispār ar kaut ko bija inficēta. Tā kā preventīvi tur tāpat neko daudz nevar līdzēt tad es netērētu naudu un vienkārši pagaidītu un neaizmīrstu, ka ērce ir kodusi...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Un interesanti , ko gan tad es varēšu darīt , kad būšu pagaidījis kādas 2ned. - 1 mēn? Un ja atklāsies ka kaut kas ir , ko tad?
Re: Erces kodums un Laimas slimība.
25.06.2009 20:38
Tad ārstēsies... un ko gan tu varēsi darīt tagad ja kaut ko uzzināsi? Izleksi no biksēm vai ādu uz otru pusi izgriezīsi?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Tad nevaretu but par velu?
Un vairak man biede ne viss encifalits , bet gan ta otra nepatikama slimiba.
Re: Erces kodums un Laimas slimība.
25.06.2009 20:57
Saprotu ka biedē bet neesmu dzirdājis, ka Laima slimībai būtu kaut cik efektīva profilakse vai ārstēšana...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Ļoti "uzmundrinoši un jauki" to dzirdēt.
Cik tomer varetu maksat uztaisit analizes encefalita parbaudei , LIC`aa?
Re: Erces kodums un Laimas slimība.
25.06.2009 21:27
http://www.lic.gov.lv/?p=776&pp=413&lang=258 šeit var lejupielādēt cenrādi, iespējams, ka tur ir norādītas izmaksas arī šīm analīzēm.
Uzzinaju - imuglobins man maksas aptuveni 80Ls - uz menesi , un lai pasargatos pret encefalitu.
Re: Erces kodums un Laimas slimība.
25.06.2009 23:26
Māsai bija Laima slimība, pirms kādiem 6 gadiem. Gāja viņa kādā 4. klasē. Cik atceros, tad uz mēnesi viņu slimnīcā turēja un drausmīgi špricēja, jo viņai bija jau riktīgi sākusies Laima.
Pēc mēneša, ar zilu dibenu, bija mājās un tagad ,liekas, ka nekas nav bijis.
Māsai manai sāpēja galva visu laiku, un milzīgs, sarkans pleķis bija ap koduma vietu.
dzer remantadīnu = devas ir uzrādītas instrukcijā. ja pēc 2-3 nedēļām parādās sarkans aplis ap koduma vietu, tad ir saķerta arī Laima slimība un jāsāk dzert antibiotikas. Pārslimoju Laima slimību 2004.g., dzēru antibiotikas 3 nedēļas un visas turpmākās asins pārbaudes uz borēlijām ir negatīvas, tā kā, ku!, Laima slimība ir ārstējama :) tfu, tfu, tfu!!!
Re: Erces kodums un Laimas slimība.
26.06.2009 11:20
trr

Neesmu teicis, ka šī slimība nav ārstējama. Vienkārši ir tā, ka bieži vien slimības gaita nav tik viegla un ārstēšana nav tik rezultatīva kā Tavā gadijumā. Tāpēc arī tādi bažīgi izteikumi no manas puses. Bet citādi Tavs ieteikums pagaidām ir pats prātīgākais.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
poga5
Re: Erces kodums un Laimas slimība.
28.06.2009 09:05
Labāk uztaisīt analīzes, bet pirms tam infektoloģijas centrā labāk pajautāt- pēc cik ilga laika no koduma dienas tās analīzes sāk uzrādīt slimības klātbūtni. Remantadīns laikam jāuzsāk nekavējoties(encefalītam), bet Laimas gadījumā jāskatās tas pleķis. Uzreiz sāks lietot antibiotikas, un būs viss kārtībā. Neesmu mediķis, bet boreliozes upuris (atklāja 2 gadus pēc ērces koduma). Tie divi gadi bija vienas neizsakāmas mokas- bet nu viss galā. Sekas, protams, palikušas, bet tas no tā, ka tik vēlu atklāja. Jums tas nedraud. Pirms gadiem 5 tām ērču slimībām tik ļoti nepievērsa uzmanību- man Stradiņos uztaisīja simtiem analīžu uz viskautkādām izmeklēšanām, bet uz ērcēm -nē, tā pavelkot slimību vēl uz pus gadu.
Bet jums būs viss kārtībā! Nekas nav nokavēts, un tā ērce visticamāk nemaz nebija slima!
Sakiet lūdzu kādi simptomi Jūs pavadīja divus gadus pēc inficēšanās ar ērces kodumu -Laimas slimību. Vai bija ilgstoši (gadu un virāk) neliela dažu stundu laikā mainīga temperatūra no 36.7 līdz 37.4 vienas dienas ietvaros, vai bija vērojami karstuma viļņi un nogurums.
Un kāds sakars ir EPŠTEINBĀRA VĪRUSAM ar Laimas slimību ?
Man tiko piesucas erce izravu to bet ir mazs sarkanums apakrt un mazs uztukums, ko tas varetu nozimet , ko man vislabak darit ?
Re: Erces kodums un Laima slimība.
05.05.2010 21:33
Es sev to vietu nosmērētu ar briljantzaļo un pēc kāda brīža uzlīmētu elpojošo plāksteri ar marles spilventiņu.Spirts un ziedes kombinācijā ar neelpojošu plāksteri var izsaukt ādas apdegumu un brūces izsutumu. Citi briljantazaļo kategoriski noraida.Sevišķi ķirurgi,kas labāk iesaka jodu. Jāpaseko nedēļas -divas vakara temperatūrai. Jāseko vai neiekaisīs brūce un tai tuvākie limfmezgli.Noteikti jāparadās savam ģimenes ārstam.
Veiksmi.
Varu pateikt no pieredzes jo pašam bija piesūkusies ērce un izrādījās ka bija inficēta ar Laimas slimību pirmie simptomi pēc ērces izraušanas parādījās jau pirmajā dienā koduma vietā bija sarkans plankums aptuveni 5cm diametra un ļoti niezēja vēlāk parādījās tāda sajūta kā būtu dzēris, īsumā līdzīgi simptomi kā gripai + vēl koduma vietā pleķis un niezēšana. vēlāk biju pie ārsta, padzēru nedēļu kaut kādas antibiotikas un tagad jau gadu viss kārtībā.
Pirmais simptoms Laimas slimibai ir ap koduma vietu >5cm liels apsartis plankums, arste ar a/b. Ercu encefalitam un Remantadinam ir aizvesturiska saistiba. Ne remantadins ne citi lidzigi savienojumi nekada veida nav profilaktisks lidzeklis, tiesam!!! Ercu encefalitam nav etiologiska terapija, arste simptomus!
EBV un Laimas slimibai nav nekadas saistibas. Vienu izraisa viruss - EBV, otra ir bakterija, pilnigi dazadas lietas.
Man bija aizdomas, ka man ir Laimas slimība. Devos uz Infektoloģijas centru pie infektologa. Daktere apskatīja plankumu uz manas kājas, teica-jā,tā ir Laimas slimība,izrakstīja antibiotikas un viss. Nekādas analīzes ne tagad, ne tad kad būšu izdzērusi zāles nav jātaisa. Vai tas ir pareizi? Kā tad ar pārbaudi uz borēlijām?
Re: Erces kodums un Laima slimība.
29.09.2012 11:39
Man vīram bija Laima slimība, pirmkārt jāatceras, ka Laima slimība var būt kaut ērce tikai pārskrien Jūsu ādai, sarkani pleķi var vispār neparādīties un šai slimībai nav potes, tātad vai nu ir vai nav, tādēl ja ir aizdomas jāveic analīzes un tad jau redzēs, parasti divas nedēļas antibiotikas un vēlreiz analīzes un ja neuzrādās, tad viss ok var dzīvot tālāk, šinī gadījumā, ja ērce bija iekodusies jāiet pie ģimenes ārsta, kas paņems analīzes un nosūtīs uz infektoloģijas centru pārbaudei uz abām infekcijām, kur veiks pārbaudes, tā ka varat turp nebraukt būs lētāk, bet tas Jūsu ziņā....
Zane10, pilnigi nekorekti ta teikt, ka Laima slimibai pietiek ka erce paskrien pari, TOTALAS MULKIBAS. Laima slimiba var nepielipt pat tad, ja erce ir inficeta un ir iekodusi, risks sakert Laima slimibu pieaug kopa ar erces piesuksanas laiku. Ja laikus pamana un nonem erci, tad infekcijas risks ir minimals.. ja erece ir ilgak par 12 st. piesukusies, tad gan risks ir lielaks, bet ari ne 100%.. ja nu vairak par 24 stundam, tad gan ir japarbaudas.. Ar encefalitu ir savadak, pietiek ar piesuksanos, bet Laima slimibai lai pielipt vajadzigas vairakas stundas, pat dienas!!!
Re: Erces kodums un Laima slimība.
13.07.2013 09:49
cupi Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Pirmais simptoms Laimas slimibai ir ap koduma
> vietu >5cm liels apsartis plankums, arste ar a/b.
> Ercu encefalitam un Remantadinam ir aizvesturiska
> saistiba. Ne remantadins ne citi lidzigi
> savienojumi nekada veida nav profilaktisks
> lidzeklis, tiesam!!! Ercu encefalitam nav
> etiologiska terapija, arste simptomus!
> EBV un Laimas slimibai nav nekadas saistibas.
> Vienu izraisa viruss - EBV, otra ir bakterija,
> pilnigi dazadas lietas.
__________________________________________________
Par to remantadīnu piekrītu. Pēdējo sertifikāciju(mācību) laikā infektologi apstiprināja,ka Remantadīns neiedarbojas pret vīrusu,Pat ieskaites eksāmenā bija jautājums par to.Ja teiktu,ka palīdz,tad ieskaite nebūtu.
Jāievēro profilakse.Apģērbs,repelenti,ķermeņa apskate. No spirtot brūci .Es paturētu spirta (70*) trubiņu uz ērces vietu.Briljantzaļo.Noteikti konsultētos ar infekcionistu. Vislabāk palīdzētu STS dakteris.Jo Laimas slimību izsauc spiroheta.Līdzīgs mikrobs (bālā spiroheta) izsauc siflisu.
Lai veselība un saprāts.
Vijolīte.
Re: Erces kodums un Laima slimība.
13.07.2013 11:08
LorakD Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Zane10, pilnigi nekorekti ta teikt, ka Laima
> slimibai pietiek ka erce paskrien pari, TOTALAS
> MULKIBAS. Laima slimiba var nepielipt pat tad, ja
> erce ir inficeta un ir iekodusi, risks sakert
> Laima slimibu pieaug kopa ar erces piesuksanas
> laiku. Ja laikus pamana un nonem erci, tad
> infekcijas risks ir minimals.. ja erece ir ilgak
> par 12 st. piesukusies, tad gan risks ir lielaks,
> bet ari ne 100%.. ja nu vairak par 24 stundam, tad
> gan ir japarbaudas.. Ar encefalitu ir savadak,
> pietiek ar piesuksanos, bet Laima slimibai lai
> pielipt vajadzigas vairakas stundas, pat dienas!!!

Aha,viss pareizi, tikai otrādāk:) Principā encefalītu nevar dabūt,ja laikus,pareizi to ērci izvelk,bet Laima sl-bai pietiek ja ērce kaut ''uzspļauj''...Tā lūk.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 6?
Ziņa: