Cirkšņa jeb Sēklinieka trūce!

Aizsāka Kristaps23 

Sveiki. Velētos, lai jūs man palīdzētu ar noderīgu padomu.
Man kreisajā limfa/cirkšņa pusē ir parādījusies jau kādu laiku trūce jeb bruka.
Guļus stāvoklī tā nav pamanāma un to var viegli ievirzīt atpakaļ vēdera dobumā, taču skrienot vai klepojot tā atkal izslīd sēkliniekā.


Vēlētos uzzināt vai ir iespējamas kādas ļaunas sekas, ja neveic momentālu operāciju?
Vai vispār kas slikts var notikt, ja šo operāciju neveic vispār?
Un cik galu galā operācija varētu izmaksāt?


Ar vislielāko cieņu.
K.
Re: Cirkšņa jeb Sēklinieka trūce!
16.04.2009 23:49
Es ar tādu nostaigāju vairāk kā 10 gadus un iztiku bez smagām sekām. Bet principā problēmas ir iespējamas ja trūcē iesprūst kāds zarnas gabals un no asinsapgādes traucējuma atmirst. Tāču ja šo risku apzinās un to bruku savlaicīgi reponē, tad vār mēģināt iztikt kā ir. Jārēķinās ar to, ka ar laiku tā kļūst lielāka un var izstiept olu līdz celim...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Haha nu nee man vinja driizaak maza, nekaa liela - taa truuce.
Par cenu/operāciju nemaacesi pateikt ?
Re: Cirkšņa jeb Sēklinieka trūce!
19.04.2009 20:07
Labāk viņu aizšūt. Ar ģimenes ārsta norīkojumu dārgi nebūs.
Zarnu saturs pastāvīgi spiedīs uz oliņu barojošo sistēmu.Tas ir tas pats,kas visu laiku staigāt ar granātu,kurai īsti neturas drošinātājs, Iztaisi operāciju un aizmirsti.
Veiksmi
Man atklaaja cirkssnna truuci. Teica kad nav biistama pagaidaam, bet operaaciju vajadzeetu uztaisiit kameer tas neapdraud veseliibu.
Bruka ir vairaak kaa gadu bet saapet saaka nesen. Tapec ja ir bruka labaak ir uztaisiit to operaaciju nevis pakllaut sevi riskam.
uztraucies
Re: Cirkšņa jeb Sēklinieka trūce!
16.09.2010 16:46
es gribētu zināt vai tā man ir trūce . man ir 15 gadi un man jau vienmēr kreisais sēklinieks ir bijis mazliet lielāks nekā otrs, un virs kreisā sēklinieka arī vienmēr man ir bijis nevis tāds kā uzpampums, bet tāda sajūta , ka sēklinieka itkā iekšējie maisiņi (nezinu vai pareizi to uzrakstīju ), un virs labā sēklinieka arī cirkšņa rajonā tāds pats ir, bet arī mazāks tā pat kā seklinieks. Un man arī nekas pilnībā nav uz āru izspiedies tā , ka varētu pamanīt. To var tikai sajust , tikai ar roku tā dziļāk paspaidot. Man tā jau ir vienmēr un es pilnībā nejūtu nekādas sāpes, tāpēc lasot par šīm trūcēm sāku tā mazliet uztraukties. VAI TĀ IR TRŪCE MAN??? un vai es to varu noteikt bez ārsta apmeklēšanas?
Re: Cirkšņa jeb Sēklinieka trūce!
16.09.2010 17:53
uztraucies

No Tava apraksti ir grūti saprast par ko Tu runā bet kopumā neizskatās, ka runa būtu par trūci. Tas ir normāli, ka oliņas ir dažāda lieluma jo reti kad viņas ir pilnīgi vienāda izmēra. Trūce ir bumbulītis kas parādās kad esi piecēlies kājās un varbūt papildus vēl ieklepojies un pazūd pazūd kad apgulies uz muguras vai vēl papildus uz tā drusku uzspied... Tas ko Tu atrodi kreisajā pusē ar roku spaidot dziļāk varētu resnā zarna ar kakām...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
tas pats
Re: Cirkšņa jeb Sēklinieka trūce!
16.09.2010 22:18
Paldies, Tev! :) jau jūtos labāk uz zinu, ka nav vērts uztraukties :)
Rakstīju ātri un biju uztraucies, un tāpēc nevarēja neko saprast. :)
Vnk es
Re: Cirkšņa jeb Sēklinieka trūce!
06.12.2010 23:14
Sveiki, vai taa ir problema ka man nevis kreisais seeklinieks ir lielaaks, bet drizak seklinieka piedeeklis? Tas dazhreiz itka iejiet uz iekshu bet parasti iznak maisinja. Tada sajuuta ka kreisa seklinieka piedeklji ir vairaak neka labaa. Un lidz ar to mazliet lielaks ir ari kreisa seklinieka maisinjs neka labaa. Saapeet nemaz nesaap un cik es atceros man taa jau ir visu laiku kopsh beerniibas ( man 15 gadi) Vai tas ir kkas slikts?
Re: Cirkšņa jeb Sēklinieka trūce!
07.12.2010 12:17
Jāiet pie urologa. To jau vajadzēja pajautāt tētim sen. Var tikt nospiesta oliņa un traucēta tā attīstība. Jo ātrāk to atklāj un likvidē jo labāk.Kauna sajūtu zēnus noved pie problēmām brieduma gados. Jaunībā tas tiek kompensēts uz ener'giju un spēju ātri atjaunoties.Gimenes ārstu kļūda, kad zēni kautrības dēļ netiek pienācīgi apsekoti uz šīm problēmām. Varikocēles. Iedzimta cirkšņa bruka. Oliņu nenoslīdēšana sēkliniekus uc. Lai veicas..Saprāts un veselība



Edited 1 time(s). Last edit at 07.12.2010 12:18 by Mazdakteris1.
Anonīms
Neizprotu.
30.05.2011 03:28
Labvakar!
Šodien ejot uz tualeti atbrīvoties no urīna, nejauši pieskāros pie labā sēklinieka. Un sajutu sāpes, nevis pašā sēkliniekā, bet uzpampuši bija
tie takā vadiņi vai kas tas tāds ir, nēesmu īsti pārliecināts, tie ir tie kas atrodas sēklinieka augšdaļā. Tātad pieskaroties šim sapampumam, ir jūtamas sāpes uz kādām 5-10 min. Sapampums, nav liels, bet nav arī normāla izmēra. Tā ar aci viņu nevar pamanīt, tikai piespiežot sēklinieka augšdaļu pie sēklinieku maisiņa to var saskatīt.
Šī problēma mani ļoti nomāc, pats esmu nesaprašanā, jo kas tāds atgadās pirmo reizi, un īsto iemeslu kāpēc tā notika nezinu.
Konsultējoties ar draugu viņš man uzdeva jautājumu kad man sekss bija... Ar seksu nēesmu nodarbojies ļoti labu laiku. Bet vai tas varētu būt iespējams, ka kāda infekcijas slimība sāk izpausties tikai pēc ~4 mēnešiem?? Vai tas varētu būt iegūstot taumu/sitienu pa kādu no sēkliniekiem, un tādejādi veidojies kaut kāds sabiezējums/aizsprosts tajā seklinieka kanāla?? Un ja gadījumā jādodas pie urologa vai ginetologa, kāda ir aptuvenā maksa par vizīti?
Gaidīšu jūsu viedokli un ieteikumus.
Paldies jau iepriekš.
Re: Cirkšņa jeb Sēklinieka trūce!
30.05.2011 09:47
Nezinot vecumu,augumu,svaru un dzimumu grūti ko ieteikt.Sevišķi nesaprotams jautājums par ginekologu.Pie ginekologa iet meitenes un hermofrodīti. :)
Visus jautājumus noņems ģimenes ārsts vai ,ar viņa nosūtījumu urologs.
Jo jaunāks indivīds , jo lielākas sekas ja kas tur nospiests.
Lai saprāts un veiksme.
Anonīms
Re: Cirkšņa jeb Sēklinieka trūce!
30.05.2011 23:44
Man ir nepilni 19.
Esmu vīrietis bez nosliecēm.
Augums aptuveni 1,83 cm
svars 83kg
Re: Cirkšņa jeb Sēklinieka trūce!
31.05.2011 10:33
Teci draudziņ, pie urologa ar ģimenes ārsta norīkojumu. Konsultācija pie urologa Ls 15 + analīzes. Ar ģimenes ārsta norīkojumu lētāk. Tur varbūt varikocēle -vēnu paplašinājums. Tur var būt oliņas piedēkļa iekaisums. Vajag izslēgt arī prostatītu.
Lai veicas.



Edited 1 time(s). Last edit at 31.05.2011 10:34 by Mazdakteris1.
Sveiki,taatad ir taads jautajums..man ir 26 gadi un ptoblema taada ka labajaa pusee pie seklinieka ir taads ka tresais seklinieks bet atskiriba tada ka satausta liekas ka tas ir tak maisinjs ar skidrumu iesksa un ir diezgan liels apmeram taka kulaka apners bet chut chut mazaks..bet pedeja laika ir taa ka saap vinjs,esu irija un sheit arsti ir dargi,vai ir jauzstraucas par to un jabrauc uz latviju pie arstiem vai tas var pagaidiit..??
Re: Cirkšņa jeb Sēklinieka trūce!
09.02.2016 12:43
Protams,ka ātri pie urologa. Tur var būt bruka,audzējs,vai vēnu varikoze (varikocēle). Arī hidrocele,kā varikocēles sarežģījums.Nesaprotu,kā vīrietis var pie tādas situācijas vēl gaidīt. Tās taču ir oliņas. Vīrieša eksistences pamatelements.
Lai veselība un saprāts.
Re: Cirkšņa jeb Sēklinieka trūce!
09.02.2016 14:15
Varbūt tāpēc ka medijos akcentē tikai prostatu, tās pārbaudi, skandina ka vīr malignitāte bieži prostatā un pēc 45 g.v.
Par dzimumorgānu patoloģijām kungiem mazāk zināšanu kā dāmām.
Ar sēkliniekiem ir tā, ka tajos malignitāte biežāk ir jauniem kungiem, ne tiem pēc 45 g.v. Ja ir Mts, tad tās izplatās daudz ātrāk kā prostatas Ca gadījumos.
Bez onkoloģijas ir citas patoloģijas, kur neārstējot var šķirties no sēklinieka. Gluži tāpat kā lai iedzīvotos mastektomijā, ne viennēr jābūt onkoloģijai.

Sēklinieku izmeklēšanai lieto asins analīzes, marķierīšus, USG, apskati . Pie kam USG labi norāda audu blīvuma izmaiņu zonas tai sēkliekā, piedēklī utt. Ne vienmēr, diemžēl, tur jābūt atsevišķam jaunam bumbulim lai būtu.


Šis pēdējais man neizskatās pēc onko, bet tiešām tāds, kur jāiet pie urologa tūlīt, Kas to zin, cik tas sēklinieks vēl vispār funkcionē. Ko gaidīsi, kamēr pakustēties nevarēsi? Pie ārsta tāpat agri vai vēlu tiksi, gribi vai nē. Jo vēlāk, jo dārgāk būs jāmaksā. Un sliktāks iznākums. Ilgāk būs jāslimo.
" Īrijā ārsti dārgi ", uz to algu līmeni kas tur ir, nav tik traģiski. Varbūt pat rindas par maksu mazākas kā LV vai U.K. Biļetes turp/atpakaļ uz LV arī nav lētas.
Re: Cirkšņa jeb Sēklinieka trūce!
11.02.2016 13:02
Smail, tu mums esi zelta puisēns. Liela laime un atbalsts Dr.lv.
Lai tev veselība un laime dzīvē.
Jūtama laba speciālista balss.
Sweiki nezinu vai man truce vai kas cits
Man vienai olinnai ir kautkads izaugums , tads ka nesimetrisks bumbuls
Re: Cirkšņa jeb Sēklinieka trūce!
03.04.2018 23:47
Skaisti, ko mums darīt ar šo informāciju?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 5?
Ziņa: