epilepsija

Aizsāka lielgalvis23 

epilepsija
26.11.2007 19:28
sweikai ..es gribeju pajautat..
ir tada lieta ka man itka skaitas epilepsija... kad biju maz man lidz 4 gadu vecumam lekmes bija gandris katru otro dienu ..mani vecaik centas darit visu lai to mainitu braukaja pie dazadiem artiem utt bet tas nelidzeja..tad saka braukat pie ekstresenciem braukaja pie viena pie otra ..nelidzeja bet tad atrada vienu...vins palidzeja kops tas dienas man nav bijusas nevienas lekmes kad bija 7 gadi biju riga pie arstiem un vairs nebija nekadas pazimes ka man butu epilepsija ..es tagad esmu dzeris diez gan daudz pipeju ..utt ka parasts jaunietis..nedomajot par slimibu .. tagad man ir 17 gadi vai man ir verts vel uztraukties ka var atgriezties..ta ?????
ka jus domajat ...?????????



Edited 1 time(s). Last edit at 29.11.2007 07:49 by lielgalvis23.
Re: epilepsija
26.11.2007 20:48
Uztraukties par taadu nopietnu lietu iemesls ir vienmeer. Ieteikti veikt elektroencefalograafiju lai noveerteetu noslieci uz epilepsiju...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
sese
Re: epilepsija
26.11.2007 21:34
esmu par so jautaajumu ari domaajusi. autors raksta maniem vardiem. lidz 4 gadu vecumam biezas leekmes, un tad viens burviitis visu noneema. vecaaki man par to izvairaas runaat-laikam neveelas man par to domaat un atcereties.
taa virspuseeji esmu dzirdeejusi, ka ir taas saucamaas bernu epilepsijas, kas pieaugot paariet pashas no sevis. redz, mes jau te divi ar taadu pieredzi.
labpraat uzklausiitu kaadu speciaalista viedokli. tas noteikti neiedzimst - man 2 berni, un pfu..pfu!
skola jamacas
Re: epilepsija
27.11.2007 23:16
slimiba nav - vina, bet gan ta.
Dzelzs
Re: epilepsija
03.12.2007 00:12
Pasakiet man ar tâ burvîða kontaktus, jo manam bçrnam lçkmes ar ir gandrîz katru dienu, mums 2 gadi!
Re: epilepsija
03.12.2007 11:54
Domâju, ka tev bûtu vçrts uztraukties!Jo slimîba var skart jebkuru no mums un tad, kad to vismazâk gaida. Pçc tam tu vainosi pats sevi!
Un vai tieðâm tâs cigaretes ir tâ vçrtâs, lai riskçtu?
Vienkârði padomâ par to!!!
Re: epilepsija
03.12.2007 11:56
Arî manai mâsai bija epilepsija, bet tikai tad kad bija temperatûra! Un jâsaka ka tieðâm bçrnam pieaugot epilepsija pazuda!
Re: epilepsija
03.12.2007 11:58
...krampji pie temperatuuras nav epilepsija... un tie tieshaam pieaugot izzuud...
sirds
Re: epilepsija
05.03.2008 13:57
Bçrniem bieþi mçdz bût epilepsija un tad tâ vnk pazûd, jo smadzençm attîstoties kkas tur mainâs un tas etaps, ja to tâ var saukt, ir noiets un lîdz ar to arî lçkmes pazûd.
Re: epilepsija
05.03.2008 14:02
...biezhi nu gan beerniem nemeedz buut epilepsija...
Re: epilepsija
05.03.2008 15:07
Es noteikti Tavâ vietâ uztrauktos, ja pîpçtu un dzertu. Zinu cilvçku, kam no bçrnîbas ir epilepsija - kad bija mazâks, tad vecâki rûpçjâs par viòu, lietoja zâles utt., ko nu tur parasti lieto. Bet tagad puisis ir pieaudzis, paðam gudra galva - pîpç, dzer - un pat nedomâ to pârtraukt un lçkmes ir atpakaï. Lîdz ko nedzer tâ viss ok, uz paìirâm sâkas lçkmes. Kamçr tas notiek mâjâs, kur visi zina par Tavâm lçkmç, tad to daudz maz var kontrolçt, bet, ja lçkme sâkas uz ielas. Ko tad? Tâ, ka padomâ gan par to, ko dari un vai tas ir vajadzîgs. Normâls jaunietis ir arî tad, ja nepîpç un nedzer.
Bet vari arî nedomât par savu slimîbu. :)
Re: epilepsija
05.03.2008 20:33
Jâ dzerðana var atjaunot epilepsijas lçkmes un tad jau uz visu mûþu.
Re: epilepsija
27.03.2008 14:59
vai, ja ir epilepsijas lçkmes,drîkst pîpçt???
Re: epilepsija
27.03.2008 21:51
Viens no epilepsijas iemesliem vai sekâm ir akûts skâbekïa trûkums zinâmai smadzeòu daļai.
Lēkmes izteikti pasliktina smadzeņu darbu un attîstîbu.
Katra lēkme tuvina pacientu smagâm neatgiezeniskâm organiskâm izmaiòâm,smadzenēs. Tas ar laiku noved pie psihiskâm personības izmaiņām.
Protams,sēķēšana ir epilepsijas slimnieku ienaidnieks.
Zilskâbe.radioaktîvais polonijs,darvvielas(kanorogēni),tvana gâze,kas aizņem skābekļa molekulas vietu,nemaz nerunâjot par nikotînu.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.02.2009 22:39 by Mazdakteris1.
Uldisj
Re: epilepsija
22.06.2008 13:29
Man ar ira epilespsija pirma lekme bija 14 gados un pec nedelas bija otra
arsti teica vixsadi bet par pipasu vvini teica gan ta ka pipat drikstbet ne kopa ar alkaholu , bet alkahols pats par sevi ir aiziliegts pec pusgada kad man nebiija bijushas lekmes saku dzert atkal itka vis kartibapipaju ari kad dzeru bet sespadzmit gados vienu dienu braucu uz skolu iznemt dokumentus mikrinja man uzpideja visu saule un man sakas ta noladeta lekme bija pagajis jau pusotrs gads man ta besi si slimiba viens no izrausitajiem ira spozha gaisma epileptikiem kura ira viena no sliktikam , ne kino ne lieli pasakumi diskotekas reali nekas un tagat vel epileptikus taisas uztaisit par indvalidiem tas nav normali es tiesam ceru ka si slimiba paries ka daudzi saka vienkarshi saja parejas posma vina daudziem uznak.man ir dazi draugi kuriem ir epilepsija tadi pati ka man tikai drusku smagaka ari pez putem uz lupam es savas zales dzeru loti vieglas un reti bet vinsh dzera stipras un pat biezhak nekas es aizgajam vinsh aizgaja uz kino un lekme klat, sak likties ka ta jau ir kautkada dieva sodiba! bet es tiesham ceu kad vis ar laiku bus labi un ka tas lekmes kuras man ir bijushas tikai 3 , zinu ka citiem ir daudz vairak vinas ka man vinas nesaksies regulari un vispar vairs neatgartosies, pec pedejas lekmes kas bija parsitu galvu un vel dabuju smadzenu satricinajumu. pld visiem kas sopenteri lasa. pakomentejiet ludzu velos dzirdet citu domas un komentarus!
Re: epilepsija
26.10.2008 01:31
man ir 19 gadi.arii man ir epilepsija.tas viss saakaas 14 gados.lielaas leekmes nebija,bet 17 gados es saaku dzert alkoholu,kaa jau visi jaunieshi...peec gada es sapratu ka taa bija kljuuda,jo saakaas lielaas leekmes,pus gadu mociijos,atmetu dzershanu jo citaadi nevareeja,mani ielika slimniicaa,man bija depresija,mociija bailju sajuuta,bija leekmes,zuda realitaates sajuuta,maniakaalaa depresija,apjukums...tas bija iists murgs...ja es nebuutu saakusi lietot alkoholu nekas taads nebuutu bijis,tas pusgada aarpraats bija tikai no alkohola...tagad alkoholu nelietoju vispaar,pat mazlietinj ne.vnk man bail ka tas murgs neatkaartojas.protams man ir visi ierobezojumi,nevaru vadiit auto un t.t....disenes,kino,saules gaisma-izsleegts...bet speeju ar to sadziivot.liekas ka no taa nevar izbeegt. taa sajuuta manii veel ir,kautkad buus,buus leekme...tiem kam ir epilepsija,nelietojiet alkoholu,itseviski alu,dzinus,sidrus,viinu,sampanieti,ja nevar bez alkohola istikt tad tikai 40 graadiigos...bet taapat...ja lietosiet...no taa neibeegsiet...buus..
Re: epilepsija
26.10.2008 01:37
veel piebilde...tie kuri domaa ka epilepsiju var izaarsteet...nevar...leekme taapat var uznaakt,vienalga kad,kautvai peec 20 gadiem...kad man vinju atklaaja 14 gados,man daktere teica ka peec 2 gadiem man paaries,tagad ir pagaajushi 5 gadi,un nekas nav paargaajis,encefolograafijaa taa paraadaas,cita daktere teica,ka zaales man buus jaalieto veel ilgi...tas nav tik vienkaarshi,taas nav masalinjas...
Re: epilepsija
19.02.2009 20:49
Man ar ir epilepsija,bet pārejoša.Sākās 2 gadu vecumā,un pēdējā bija 16 gadu vecumā.Tagad ir pārgājusi,bet daktere teica,ka atgriezīsies vecākai kļūstot.Tagad ir 25 gadi un ir 2 bērniņi.Paldies dievam bērniem nav iedzimts.
Re: epilepsija
30.09.2009 21:33
Man arī tāda pati proplema sakas 16 gados, jo mani nobiedeja, no sākuma lēkmes bija ļoti biezhas un smagas, bet dzerot intensivi zāles tās atkāpjas, bet ne pāriet, grūti dzīvot ar domu ka tu esi gluzhi atkarīgs kā narkomāns, jo ja tu neiedzersi zāles vai rītā vai vakarā tad būs bladāc.
Gribētos ja godīgi aiziet pie tautu dakteriem, tikai jau nezin pie kā lai iet un kur lai meklē, varbūt kāds zin kādu labu/spēcīgu kuram ir palīdzējuši tikt no kaitēm vaļā.
Re: epilepsija
22.07.2010 11:15
Si slimiba ir briesmiga!Redzu ka gandriz katru dienu mokas mana masa,tas ir baisi...un Mamma dara visu iespejamo,lai viss butu labi,masa dzer zales,kuras nosit apetiti,lidz ar to vina paliek arvien vajaka un vajaka,,,,un tas protams nemaz nav labi,bet ja nedzers zales,kuras ari maksa bargu naudu,tad lekmes bus katru dienu....Ir sausmigi skatities un apzinaties,ka nevari nekadi palidzet...bernam tas ir visgrutak....jo nedrikst darit..tik daudzas lietas,kuras veseli cilveki dara.......
Re: epilepsija
13.01.2011 11:36
Sveiciens visiem jaunaja gada!! Galvenais gaisas domas un viss bus kartiba. Man ari ir epilepsija un ar to esmu sadraudzejusies... viss sakas ar too, ka pirms trim gadiem man bija insults un visas kreisas puses paralize, laikam tur augsa mani neviens negaidija,jo izdzivoju un taja bridi,kad tas notika, es sev uzreiz teicu nu ta atkal jacinas, jo si bija dzive nu jau otra reize, kad sev biija tas jasaka.. nu ko milzigais gribasspeks un optimisms un speki no augsas man palidzeja un pec 3 menesiem, jau staigaju un roka saka stradat un ziniet tagad zinu,ka nekas nav neiespejams viss ir musu galva. un pec gada uznaca pirma epilepsijas lekme. un tagad tas ir bijusas 3 reizes, dzeru zales un baudu so sasoditi kolosalo dzivi. pati nedzeru, nesmekeju, daudz trenejos, braucu ar masinu, celoju saulojos un nekas nebiede, jo esmu vesela.. un tikai taa mees, varam sadzivot ar elektribas padeves traucejumiem galvaa. Velu visiem, mums veselibu un galvenais optimismu un MEES esam veseli un baudiet dzivi!!!UN viss buus labi!!!!!!!!! Rebeka....
Re: epilepsija
12.08.2014 10:02
sveika Rebeka.man ar ir epilepsija un man ir bail.man ir divi bērni,bail ja nu man uznāk kad piemēram nesu mazo lejā pa kāpnēm,bail braugt ar auto tagad....liekas bailes pašlaik ir no visa....pirmās lēkmes bij bērnībā,tad pārgāja,tad uz 19 gadiem skola,eksāmeni,tusiņi,alkahols gāju uz adatu terapijām pārgāja uz9 gadiem aizvakar atkal bija un tagad man ir bail,likās tas viss aiz muguras.tagad gaidu 4dienu iešu atkal pie sava ārsta kura lika adatu terapijas....mans uzskats kapēc lēkmes atkal atnāc?-alkahols,gimenē problēmas un lai nomierinātos dzēru laikam pāršāvu pār strīpu,tagad bail ļoti....29787107 vai vari mani meklēt draugos Linda Guseva....es negribu lai lēkmes atkārtojas.
kā ir tev tagad?
Re: epilepsija
12.08.2014 13:55
Linda, viens nobūtiskiem epilepsijas traucējumiem ir spriedze + neveselīgs uzturs + straujas izmaiņas apkārt. Diemžēl auto vadīšana ir viena no tām nodarbēm kur strauji viss mainās apkārt un var būt arī spriedze.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: epilepsija
22.05.2015 16:30
Pamataktivitāte disritmiska, nestabila, lēnākas aktivitātes periodi mainās ar ātrākas aktivitātes periodiem, bet pamatā reģistrējas alfa, beta aktivitāte ar vidējo frekvenci 12 - 14hz. Zonālās atšķirības vāji saglabātas. Bergera tests negatīvs. Aktivāciju ietekmē nedaudz pieaug amplitūdas, pastiprinās disritmija. Pēc 3min HV reģistrējas divas ģeneralizētas epileptoformas izlādes, kuras nebija iepriekšējā izmeklējumā. Pierakstā daudz artefaktu, kas apgrūtina analīzi. Kontrole dinamikā.
Re: epilepsija
22.05.2015 16:33
Ko tas nozīmē?!??!?!? slims vai vesals?
Re: epilepsija
22.05.2015 17:06
Dzimums,augums,svars un vecums? Tad,kāpēc nozīmēta Encefalogramma? Ir jau teikts,ka viens apraksts neko neizsaka.
Vai ir bijušas epilepsijas lēkmes? Ja gribi ko zināt, jābūt godīgam un izsmeļošam. Te nav ekstrasensi un zīlētāji.
Lai veselība un miers.
Re: epilepsija
22.05.2015 17:21
Encefalogramma jāskaidro pie sava ārsta, kam Tu maksā un kas Tevi zina. Bez simptomiem un slimības vēsturēm tai vsp nav nekādas jēgas.

Cilvēki, Jūs palasiet mazliet forumu un meklētāju, pirms postējat!!!!

Te tas ir entās reizes rakstīts :(



Edited 1 time(s). Last edit at 22.05.2015 17:22 by Runcene.
Re: epilepsija
22.05.2015 17:47
un ja ārsts ir mainījies rupji prasa pateicību... tad kaut ko pieskrebilēja un teica visu uzzināsi pie savas ģimenes ārstes!!! ko tad?!?!?
Re: epilepsija
22.05.2015 17:49
plus cik atceros katru reizi kad vajadzēja iziet pārbaudi viss tāpat bija sarakstīts te hop cits ārsts un nesaprotama rīcība pēc atteikuma utt... pie ģimenes ārsta prasiet tas ir normāli?
Re: epilepsija
22.05.2015 17:57
virietis 189 cm 110kg 28gadi nau bijušas kopš kādiem gadiem 14 vai 15 tika sadomātas tiesības dabūt... tur sākās riņķa dancis tur ejiet tur un tur
kad tika viss iziets tad tika nozīmēts katru gadu pārbaudes tobiš 5 gadi atpakaļ pirmā tad 4gadi otrā tad pirms diviem, kur tas pats bij rakstīts un laikam vārds vārdā gandrīz (kaut arī pateicības nebiju devis - neatbalstu tādu politiku) un nesen, kur, kautko norūca, kad pateicību nedabūja pie ģimenes ārstes redzēsiet... nu i ko tas lūk visa bilde pagātnes un tagadējā, ko darīt, jo auto baro mani un manus vecākus...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 19?
Ziņa: