Mirguïo gar acîm:(

Aizsāka sonija 

Mirguïo gar acîm:(
22.07.2007 22:04
Jau kâdus gadus desmit-sâkumâ gadâ divas reizes,tad bieþâk.Tagad jau ïoti bieþi pçkðòi kâdu pusstundu viss òirb(raibs)gar acîm-kad pâriet,tad sâp galva neilgi.Esmu griezusies pie mediíiem-nekas konkrçts.Nesaprotu kas tas ir?!
Re: Mirguïo gar acîm:(
22.07.2007 22:30
Migrçna. Mirguïoðana ir migrçnas aura.
Re: Mirguïo gar acîm:(
23.07.2007 09:55
Migrçnas lçkmes parasti turpinâs ilgi. Labâk izslçgt asinsvadu vainas. Es gâju uz kau kâdu skençðanu, tikai tad ârste bija pârliecînâta, ka tieðam ar migrçnu mokos.
ausmaa
Re: Mirguïo gar acîm:(
23.07.2007 17:43
Man ir tas pac, citreiz galva sâp pat ïoti neilgi, bet man ir arî VD
Tikko biju uz asinsrites - asinsvadu pârbaudi - vienîgais, ko pateica - esot daþâs vçnas galvâ paplaðin;atas, bet tas jau esot gandrîz visiem

Saki Sonija - ko ârsti Tev par to saka?
oss
Re: Mirguïo gar acîm:(
23.07.2007 17:57
Man arii ir liidziigi
Tikai man tas viss ir no iedzimtas epilepsijas. Pati epilepsija man gan nav, tachu uznaak taada leekme - pamirguïo gar acîm, tad kreisâ roka tirpst, tad galva sâp kâdu laiku.
Ârsti tikai saka, lai apmeklçju magnçtisko rezonansi (ikgadçjâ pârvaude)
Îerakstîja kaut kâdu Dþonsona sensoro lçkmi /apmçram, precîzi diagnozi neatceros/
Man ârsti visu noraksta uz VD-bet desmit gadi atpakaï man toèna VD nebija:))Uztaisija magnçtisko rezonansi-ârsts teica,ka nekas nopietns(a kas tâ arî nesapratu)Tagad pçkðòi man sliktas vairogdziedzera analîzes-tagad it kâ mirguïoðana no tâ:)Kas man îsti ir nezinu-kad nomirðu tad radinieki varbût uzzinâs:))Dzîvot gribas-bet veselîbas problçmas neïauj:(
Re: Mirguïo gar acîm:(
23.07.2007 20:28
Tâ ârsti parasti mçdz norakstît. Kad atrod kâdu vainu, tad visu cenðas norakstît uz to.
ausmaa
Re: Mirguïo gar acîm:(
23.07.2007 22:29
Jâ, bet baigi jocîgi - kamº mçnesi dzîvojos pa atvaïinâjumu- tâ mirguïoðana tieðâm pazuda, savukârt kad darbâ lielâka pârslodze, tad tâ mirguïoðana bieþâk.
Re: Mirguļo gar acīm:(
23.07.2007 23:45
Hm,man tā bijis pāris reizes,sajūta riebīga.Tas bija pirms migrēnas lēkmes un pie stipri paaugstināta asinsspiediena,tad ne tikai mirguļoja,bet visa bilde priekshā acīm kā mirguļojosha mozaīka-fui...:(
trr
Re: sonija
24.07.2007 08:12
Mana pieredze saka, ka tas par vairogdziedzera ietekmi mirguïoðanâ var bût tiesa.
Pagâjuðajâ septembrî man izgrieza 1/2 vairogdziedzeri dçï adenomas, bet pçc operâcijas man arî parâdîjâs ðî mirguïoðana acîs, pirms tam nekad nekas tâds nebija bijis.
Neirologs izrakstîja zâles galvas asinsvadiem, kuras arî dzçru vairâk kâ 1/2 gadu.
Radikâli mainîju dzîvesveidu - atmetu smçíçðanu, sâku regulâri vingrot, skriet, utml. Esmu tikusi vaïâ no vairogdziedzera pârmârîgâs aktivitâtes izraisîto simptomu lielâkâs daïas, t.sk. no mirguïoðanas acîs.
Tiki
Re: Mirguïo gar acîm:(
24.07.2007 10:31
Migrçnas lçkmes ne vienmçt ir ilgas!!!! Man pie migrçnas mirguïoðana ilgst aptuveni kâdu pusstundu un tad sâkâs rokas tirpðana, runas traucçjumi un tad tikai sâpes!
Re: Mirguïo gar acîm:(
24.07.2007 11:03
Nu ja par migrçnas auru runâjot, tad jâatceras, ka ir arî migrçna bez auras, un tad sâpes pârsteidz negaidîti, jo nav nekâdas mirguïoðanas, nekâdu pazîmju, ka tûlît bûs lçkme...un par to lçkmes ilgumu, laikam arî, kâ kuram. Man vienmçr, kad sâp, tad sâp vismaz dienu. Sliktâkâ gadîjumâ vairâkas dienas...nav tâ bijis, ka pasâpçtu, teiksim, 2 stundas, un viss. ;(
ausmaa
Re: Mirguïo gar acîm:(
24.07.2007 13:34
Man teiksim parbaudîja vairogdziedzeri - it kâ ok, asinsriti ar baudîja, nu nezinu, tad, kad ir tâ mirguïoðana - asinspiediens man arî ir normâls!!??
Es domâju,ka man vienai tâ mirguïoðana,bet izrâdâs-nç.Es nedomâju,ka tas no migrçnas,jo galva pçc tam pasâp kâdas 5-10 minûtes.No VD arî neticu,jo 20 gados dzîvojot bez stresa un slodzes,un labi jûtoties-VD nevarçja bût.No vairogdziedzera?Analîzes pâris reizes 10 gados tika nodotas-labas(tikai ðogad sliktas).Spieiens mirguïoðanas laikâ nemainijâs.Tad varbût mugurkauls ðíîbs,ostrohondroze-no tâ?Taisnîbu sakot gadu nogâju uz jogu un dzçru AD-tad mirguïoðana nebija-nezinu no kâ?!Bet tâ sajûta briesmîga:(((
laalll
Re: Mirguïo gar acîm:(
26.07.2007 09:06
jâ, sajûta shausmîga
Sakiet cik ilgi un cik bieþi jums tâ mirguïoðana ir?Man ja agrâk bija divas reizes gadâ-tad pa ðonedçïu jau divas reizes-esmu ðokâ!Bet tâ pat kâdas 20-30 minûtes un pçc tam galva pasâp neilgi vai citreiz pailgi.
oss
Re: Mirguïo gar acîm:(
27.07.2007 14:24
Nu man nav paaraak biezji - kaadas reizes 5 gadaa
Bet gadaas, ka pusgadu nekas un tad uzriez divreiz meenesii
neesmu noveerojis nekaadus speciaalus apstaalkjus lai tas notiktu vai ne.
ausmaa
Re: Mirguïo gar acîm:(
27.07.2007 14:32
Man ar ir tâ, ka var nebût pusgadu un tad pçkðòi vienâ mçnesî 3 reizes!!!

Man daþreiz uznâk bailes, vai tas nav no kâdâm galvas problçmâm.
Jo tâ mirguïoðana ilgst aptuveni 20-30 min. un tad arî daþreiz pasâp galva tajâ dienâ!

A kâ Jûs domâjat tas nevar bût no osteohondrozes saasinâjumiem?
Re: Mirguïo gar acîm:(
27.07.2007 19:20
Man nomirguljo, tad notirpst vaigs, tad meele,tad nevar parunaat un tad-neciesamas galvassaapes, man teica ka tie ir asainsrites trauceejumi, lika dzert-INSTENON-FORTE, jeb varot arii cinareziinu, sii leekme patreiz 1reiz gadaa.
ârprâts-vçl tik pietrûka,ka nevar parunât!Vispâr cik es skatos versijas ir daþâdas,bet îsta slçdziena mums nevienam nav.Man pat bija ienâcis prâtâ,ka kâds audzçjs galvâ vai kâda mirstamâ slimîba,bet kad izlasîju,ka jums arî tas pats-nedaudz nomierinâjos.Bet kâ lai to ârstç-neviens ârsts nav pateicis?!
Re: Mirguïo gar acîm:(
27.07.2007 20:07
Tradicionâlâ medicîna to laikam gan nevar ârstçt.
man arī
Re: Mirguļo gar acīm:(
27.07.2007 20:37
Man arī kas līdzīgs bija šomēnes 2x. Pēkšņi jūtu, ka īsti labi neredzu, sajūta tāda, ka būtu apžilbušas acis. Ja papēta smalkāk, tad var secināt, ka acīm ir radusies paliela zona, kur nekas nav redzams, tikai mirguļošana. Tā aklā zona man bija (ja skātās taisni) uz leju, un nedaudz pa labi. Un ja aiztaisa pēc kārtas abas acis, tad var secināt, ka tas ir apmēram vienādi abām acīm. Ilga šis efekts (defekts) kādas 50 min. Pašsajūta šajā laikā citādi lieliska. Pēc 50 min. mirguļošana pamazām sāk pazust, bet parādās galvassāpes pa visu pieres daļu. Galvassāpes ilga kādas 20 stundas. Interesanti bija izlasīt, ka citiem ir bijis līdzīgi.
Ja palasa: http://www.migrena.lv/lat/migrena/simptomi , tad ļoti velk uz migrēnu:

"Migrēna var sākties ar auru – migrēnas priekšvēstnešiem. Aura visbiežāk izpaužas kā redzes traucējumi: acu priekšā parādās punkti, riņķi, ņirbēšana, redzes lauka daļējs aptumšojums, izkropļota krāsu redze. Var būt arī jušanas traucējumi rokā, kājā vai vienā ķermeņa pusē. Aura var ilgt no dažām minūtēm līdz pusstundai.

Jāatceras, ka ne vienmēr migrēnas pacientiem lēkmes ir vienādas, piemēram, dažos gadījumos var nebūt visas migrēnai raksturīgās pazīmes. Lielākajai daļai pacientu galvassāpes ir vienpusējas, taču tas nenozīmē, ka, ja galva sāp abpusēji, tad tā nekādā gadījumā nav migrēna. Tas pats ir arī ar pārējām migrēnas pazīmēm, tāpēc, lai precīzi noskaidrotu galvassāpju iemeslu, ir jāapmeklē speciālists. Migrēnas diagnoze tiek uzstādīta tikai tad, kad ir izslēgtas visas pārējās iespējamās slimības, kas izraisa līdzīgas galvassāpes.
"
ausmaa
Re: Mirguïo gar acîm:(
29.07.2007 14:09
Mans dakters arî saka, ka tâ esot migrçna ;(
lindocka
Re: Mirguïo gar acîm:(
29.07.2007 14:10
Sakiet, esmu sabijusies, vai tas nav kâds audzçjs- sajûta pretîga,kas ilgst 30 min, pec tam galva sâp, bet ne pârâk stipri.
Tad mums visiem ir galvas audzçjs.Man pirmo reizi mûþâ tâ mirguïoðana bija trîs rîtus pçc kârtas-30 min.Bail iet uz darbu:(
Re: Mirguïo gar acîm:(
30.07.2007 14:04
Man tad no 15 gadu vecuma, bet nu tas audzçjs ir pârgâjis:)
Bet ir bijis arî tâ, ka mirguïoðana ir pat vienas dienas laikâ 2 reizes un pçc tam ilgâku laiku nav.
trr
Re: Mirguïo gar acîm:(
31.07.2007 04:21
Man mirguïoðana bija kâdas 5 reizes vienâ mçnesî pagâjuðâ gada oktobrî, Nekâdas îpaðâs galvas sâpes neatceros, ka bûtu bijuðas.
Tad sâku aktîvu pretdarbîbu visâdiem negatîviem pçcoperâcijas simptomiem, un mirguïoðana vairs nav atkârtojusies. Pieïauju, ka tas bija saistîts ar vispârçju organisma novârgumu pçc vairogdziedzera operâcijas. Pati operâcija ir viegla, bet mans organisms ilgi pielâgojâs izmaiòâm pçc 1/2 vdz izoperçðanas, tur tas process ir gana sareþìîts.
Man tikko tas viss bija - sākās ar nelielu laukumiņu ( mirguļojošu), pēc tam lēnām izpletās pa visu aci. Likās, ka tikai kreisajai, bet izrādījās, ka abām. Viss arī nedaudz satumsa. Pārgāja pēc 25 minūtēm. Esmu šokā.
Re: Mirguïo gar acîm:(
16.02.2017 16:18
Ko mēs vēlamies pateikt? Jautāt? To ka jūs esiet šokā?
mana
Re: Mirguïo gar acîm:(
16.02.2017 22:47
Pagooglē uz retinal migraine, scintillating scotoma ... Tas var būt arī parastās migrēnas prodroms - aura -kam seko galvassāpes utt,bet var arī nesekot.
Iemesls - stress, izlaistas maltītes, augsts asinsspiediens. Asinsvadu spazmas.
Nekas traks, arī ārstēšana nav nekāda specifiska, cik zinu ...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 7?
Ziņa: