no kâ dabûta roze?

Aizsāka palma 

palma
no kâ dabûta roze?
23.02.2007 16:55
Draugam kâjai ir ïoti nopietna vçnu slimîba. Tagad ir uzradusies arî roze, analîzes to apstiprinâja. Starp tâs kâjas pirkstiem nesen uzradâs sçnîte. Vai no tam varçja rasties roze? Pamatîgi ir piepampusi kâja pie pçdas un arî ir divi bumbuïi cirksnî. Kâja ïoti sâp un ir arî temperatûra. Padalieties ar info, ko zinât par rozi?
jsljsjs;kl
Re: no kâ dabûta roze?
23.02.2007 17:19
Cik zinu tad rozi var izaarsteet pie tantinjaam ejot liekot zilu papiiru ar krustinjiem un ko tur veel tikai jaaskataas vai tas cilveeks kurs vaardo ir pietiekami stiprs.
Neesmu dzirdeejusi, ka rozi izarsteetu medikji...
Parasti saka, ka rozi var dabuut izbijoties...
Ieteiktu paintereseeties un aiziet pie tantukiem, dziednieces...
sniedze1
Re: no kâ dabûta roze?
23.02.2007 19:42
Roze ir bakteriala saslimsana, ka arste ar antibiotikam. Jaiet pie arsta.
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 11:01
:)) Roze ir streptokokku infekcija âdâ un ârstç to ar antibiotiíiem precîzi izpildot ârstu norâdîjumus. Neesmu dzirdçjis ,ka kâda tantiòa ar zilo papîru vien bez antibiotiíu palîdzîbas bûtu izârstçjusi rozi:))) Bet - uz priekðu! Pçc tam varçsiet sûdzçties par ârstu! ( ne par sevu stulbumu un ne par dziedznieci tantiòu) ...:)))
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 11:12
Tieði tantiòas un dziednieki rozi izârstç, pie tam ïoti âtri. Tâ ir viena no slimîbâm, kas patieðâm ir dziednieku lauciòð.
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 11:16
ej nu , zemenît! Tikai nez kâdçï visi ,kas aiziet pie tantiòâm saòem arî antibiotiíus?
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 12:37
mistiskais baltais pulverîtis, ko tantiòas lieto paralçli zilajam papîram, ir streptocîds.
santuks
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 14:45
Man kâdus gadus atpakaï arî kâjai bija roze. Sâkâs ar ïoti stiprâm sâpçm cirksnî, tie bija limfmezgli. Sâpes bija tik spçcîgas, ka braucu pie ârsta. Nâkoðajâ dienâ bija augsta (40 grâdi) temperatûra un ïoti sâpîgs pleíis uz kâjas. Sâpes paasinâjâs, kad izkâpu no gultas un pieliku kâju pie zemes. Ârste izrakstîja antibiotikas un lika sameklçt tantiòu vaºdotâju, ieteica pat adresi. Dzçru antibiotikas, apmaklçju divas reizes tantiòu un roze pârgâja, bet kas palîdzçja - antibiotikas vai tantiòa - nezinu. Pret tantiòâm man ir diezgan ieturçta attieksme, bet nu... labâk palika!
santuks
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 14:46
Aizmirsu piebilst, no kâ rozi dabûju, nezinu. Ârsts arî nezinâja atbildi, veinîgi mani pavasarî bija sadzçluði kaut kâdu kukainîði, ârsts minçja, ka arî no tâ. Sabaidîjusies es nebiju katrâ gadîjumâ.
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 15:47
Haizivs, manam vîram bija roze. Viòð kâ apzinîgs pilsonis gâja pie ârsta. Viòam bija roze, kas jau bija ar èûlu, bet sâkumâ bez temperatûras. Viòu dakterçja, dakterçja, arî antibiotikas lika dzert, bet beigâs palika sliktâk, cçlâs temp, izmetâs bumbuïi visâs vietas, un tad viòu sûtîja uz slimnîcu. Es kâ îsts padomju produkts, apspriedos ar pazîstamiem, kas tas varçtu tâds bût un man kâda teica, ka tâ izskatâs pçc rozes un iedeva dziednieka telefonu. Patiesîbâ es pati tagad brînos par mûsu izvçli (jo stâvoklis bija nopietns), bet mçs ïâvâm dziedniekam, lai dziedina. Jau pirmajâs pâris stundâs palika labâk. Viòð uzlâdçja taukus un ûdeni, temperatûra kritâs, bumbuïi pazuda. Mans vîrs gâja arî pie savas ìimenes ârstes, pastâstîja, ko dara, un tad viòa daudznozîmîgi novilka: man jau tâ likâs, bet neiebilda, ka ârstçðanu uzòçmies dziednieks. Katru reizi, kad mans vîrs devâs pie ârstes, pagarinât slimîbas lapu (jo rozes vietâ bija liels puðums, un pagâja laiks, kamçr sadzija) viòa diplomâtiski apjautâjâs: ko dakteris saka?
Pçc tam es pie ðî paða dziednieka devos ar savu kaiti- man viòð nepalîdzçja (ja nu vienîgi tajâ ziòâ, ka teica, ka man jâmçìina paðai- un lai arî visticamâk, ka viòð to teica, tâpçc, ka nevarçja palîdzçt, tomçr man tas bija labs stimuls).
Tâds, lûk, stâsts. Tâpçc uzskatu, ka roze tomçr ir dziednieku lauciòð.
jsljsjs;kl
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 17:26
Mamma staastiija kaa Riigaa slimniicaa vienu paz puikinju aizlaida ar rozi, ilgi puika mociijaas ilgi, kad maa ieteica saa maatei aiziet pie dziednieka bija jau par veelu. Es zinu ljoti daudz aarstu, kuri ir ieteikusi griezties pie dzidniekiem, tai skaitaa arii manai draudzenei ar rozi paliidzeeja tikai dziednieks un mana maama vienu savu drusku taadaa veidaa aarsteeja jo aarsti meenesi dodot zaales neko nevareeja izdarit, bet ar vaardiem utt. viss bija o.k.
sniedze1
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 18:40
Roze ir slimiba, kas jaarste ilgi, un, diemzel, cilveki ari mirst. Galvenokart tapec, ka tie mikrorganismi, kas izraisa rozi, izdala toksinus. Un dziednieki iesaistas arstesanas procesa pec kada laika, ta ka nevar zinat, vai tas ir tradicionalas zales, kas beidzot dod efektu, vai tas ir dziednieka speks no ka pacientam paliek labak.

Strawberry, ja tas palidzeja (?) Tavam viram, nenozime, ka palidzes visiem.
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 18:43
Sniedze, palîdz ïoti daudziem. Visiem man zinâmajiem, kam ir bijusi roze. Ja tradicionâlâ medicîna kaut ko nespçj ârstçt, nu vajag to vismaz atzît, nevis muïíot cilvçkus.
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 18:51
Man zinaamajiem rozes slimniicaa it labi saaarsteetas...
sniedze1
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 19:07
Strawberry, tradicionala medicina loti labi var arstet rozi.
Vai visi Tev zinamie, kam bija roze, nesanema pilnigi nekadu tradicionalas medicinas palidzibu? Ja sanema, tad nevar teikt, ka tas ir tikai dziednieka nopelns, ka palika labak! Ka jau teicu, dziednieki parasti iesaistas velaka arstesanas posma un tapec viniem tiek piedeveti visi nopelni.
gâgâ
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 19:39
Roze ir streptokoku izraisîta infekcija-to var dabût ja piem âda bijusi ieskrâpçta, ieplçsta vai kâ citâdi sabojâta.

to nav jâârstç ar a/b ja vien nav smaga forma

Dr sûta pie dziedniekiem tikai tâpçc, ka ârstam jau tur nav ko ârstçt-tâ dziednieku fiðka ir tâda- tiek ieteikts zilais papîrs, jo tas ir reâli tâda lieta, kas uzsûc no tâs rozes vietas inficçto limfu- UN tas nav izgudrojums! Viss pârçjais protams ko tas dziednieks dara ir mâþoðanâs, bet zilais papîrs ir reâla lieta.

turklât- ja nav ðâda zilâ papîra var izmantot streptoc.pulveri vai sliktâkâ gadîjumâ miltus-uzber uz tâs vietas, lai sauss un pçc tam maina pçc kâda laika pârsçjus ar pulveri- galvenâ doma, lai uzsûktu!

Tâ ka tie dziednieki jau arî izmanto reâlas slimîbas gaitas analîzi un vispârpieòemtu ârstçðanas metodi, tikai pieliek vçl tur iedvesmu
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 19:52
Sniedze, tikai tos, kas nomirst, neizârstç, ja? Tu taèu rakstîji, ka mirst arî. Tos tâ vienkârði noraksta, lai tik nesadomâtu iet pie dziednieka?
Zilais papîrs nav vienîgais variants. Manam vîram rozi ârstçja sûtot enerìiju no attâluma un tâda pat veidâ uzlâdçjot taukus un ûdeni, jo tobrîd viòð nekur aizbraukt nevarçja. Nu es arî neticçtu, ja tas nebûtu noticis manu acu priekðâ.
Zinu arî cilvçkus, kam roze parâdâs atkal reizi gadâ, vai retâk, paaugstinâs temp lîdz 39 grâdiem un viòi tieðâ ceïâ dodas pie dziednieka- dienas laikâ viss atkal ir kârtîbâ.
sniedze1
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 20:00
gaagaa, pastasti kas tur isti ir ar to zilo papiru? ka notiek ta limfas izsuksana? Un ja ada ir vesela, bez brucem, ka notiek ta izsuksana? un kapec tiesi zils papirs?
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 21:11
tâpçc ka pad. laikos burtnîcâs bija dzçðpapîrs, kurð bija zils, tas labi uzsûca mitrumu, bet rozes skartâs vietas jâtur sausumâ :) tâpçc tieði zilais papîrs :)
sniedze1
Re: no kâ dabûta roze?
24.02.2007 22:23
ok, nu bet tagad, kad nav vairs padomju burtnicu? Un ja nav bruces, vai ta ir mikroskopiska?
Reiz viens experts teica, ka gaisma,ejot cauri zilajam papiram, laizot cauri kkadas ipasas frekvences gaismas vilnus, kam esot antiseptiskas ipasibas. vai kadam ir info par so lietu? Kads dziednieks varetu izliet gaismu par so jautajumu, bet tad laikam zustu mistiska migla un arstnieciskais efekts :)
Re: no kâ dabûta roze?
25.02.2007 00:19
Mistiskâ migla varbût zustu, bet ne ârstnieciskais efekts. Ne jau tikai zilo papîru lieto. Es domâju, ka spçjîgâkie dziednieki to nelieto vispâr.
nikvhdcvnc
Re: no kâ dabûta roze?
25.02.2007 17:15
Zini man gruuti spriest, kas un kaa, bet zinu, ka man maajaas ir vaardi un kaa to dariit un zinu, ja celveekam ir taas energjeetiskaas speejas un otram kaut nedaudz ticiibas paliidz...

Ja kas viss nemaz nav tik izskaidrojams un taa tam arii nav jabuut galu galaa arii dievu mees izskaidrot nevaram, bet ticam un ir reizes ka tas paliidz ne tikai kaa pieturas punkts, bet arii kaa padoms, kuru pirms tam nekaadiigi nevareeja rast...

Es esmu nedaudz maanticiiga, bet ko lai dara, labaak laikam taa nekaa iet pa dziivi bezjuutiigam un briiniities kaapec tas kjiegjelis regulaari kriit uz galvas un pa dziivi neiet va buut ir veerts dazkaart ieklausiities sevii un paardabiskajaas lietaas...
hibrîds
Re: no kâ dabûta roze?
01.03.2007 17:46
roze ir pârâk mistiska kaite, lai to 100% âtri izârstçtu ârsti. biezi vien viòi tâ un saka - ejiet pie babuljâm (nu vai deduljâm kâ manâ gadîjumâ). îsti un kvalitatîvi dziednieki to dabon nost. ak jâ, roze pilnîgi mierîgi rodas arî no nerviem, kâ arî no сглаза - *gadîjums iz dzîves: rakâm zemi, atrakâm ðíçres, ienesâm mâjâs. roze uz kâjas. palîdzçja dziednieks.* veiksmi!!
Re: no kâ dabûta roze?
18.08.2010 14:11
Man mamma ārstē rozi ar propolisa eļļu un zilo papīru. Neko citu. Ir nākuši cilvēki, kas ārstējušies ar zālēm, un ir tik tālu ielaista, ka ārsti sola amputēt orgānu, bet mamma ir izārstējusi. Nopietni. Bet tad kad viņa sāk ārstēt, tad ir jābeidz lietot antibiotikas, jo tās novājina organismu, un rozi nevar izārstēt. Regulāri ķirurgi sūta pacientus pie mammas, jo tā ir vienīgā iespēja.
Re: no kâ dabûta roze?
19.08.2010 17:28
Kārtējais reklāmas raksts. Dr.lv kļūst par pūšļotāju reklamētāju.Roze ir infekcijas slimība. Ārstējama ar pareizi piemeklētiem antibiotiķiem. Lai veiksme un izveseļošanās.
Re: no kâ dabûta roze?
20.08.2010 12:51
Pag, pag, vai tad rozes izraisītājs nav viena herpes vīrusa infekcija nervā?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: no kâ dabûta roze?
20.08.2010 19:50
Ieraksti www.google.lv vārdu: rozes infekcija,rozes ārstēšana. Ar visdziļāko cieņu.
Re: no kâ dabûta roze?
21.08.2010 15:31
ku! Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Pag, pag, vai tad rozes izraisītājs nav viena
> herpes vīrusa infekcija nervā?


Tu jauc ar jostas rozi (herpes zoster)
Re: no kâ dabûta roze?
21.08.2010 18:04
Nu tā jau laikam ir, ka es jaucu rozi un jostas rozi... bet domāju, ka ne es viens tāds kas jauc šīs divas rozes...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
verakoko
Re: no kâ dabûta roze?
24.08.2010 11:07
man bija nopietna roze kājā. divas nedēļas mocījos, gāju pie ārsta, uz pārsiešanām, laida man vēnā antibiotikas, vienas no spēcīgākajām. Rezultātu nebija, roze gāja plašumā, vairs jau nevarēju pastaigāt, kāja piepampa, sāpes drausmīgas, bija temperatūra. Pēc divām nedēļām domāju - ja nemēģināšu - būs beigas manai kājai - sameklēju tantiņu (pēc rekomendācijām). Viņa kādu stundu ar mani ņēmās, skaitīja vārdus, turēja roku uz rozes - kā viņa teica, - vilka to ārā. Tad paņēma sarkanu audumu, savilka uz tā krustus, skaitot kaut kādus vārdus, lika piesiet pie kājas. Teica, ka man esot ļoti nopietna un dziļa roze. Aizbraucu mājās. Pēc nedēļas sapratu, ka roze atkāpjas. Pēc pāris nedēļām viss bija o.k.
Rozes iemesls - trauma un ļoti novājināta imūnsistēma manā gadījumā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 1?
Ziņa: