Sporta uzturs - vai kaitîgs?

Aizsāka NEzinis 

NEzinis
Sporta uzturs - vai kaitîgs?
14.11.2006 01:15
Ir tâds jautâjums, vai sporta uzturs (proteîns, kreatîns, aminoskâbes u.tml.) ilgtermiòâ ir kaitîgas veselîbai ar nosacîjumu, ja tas netiek lietots vairâk kâ rekomendçts? Ja kaitçjums ir, vai tas ir bûtisks (piem., lielâks nekâ vienkârði neveselîgai pârtikai)?

Ir citi, kas baida ar kaut kâdâm nieru, aknu un sirds problçmâm.

P.S. Par sabalansçta uztura nepiecieðamîbu ðâdâ gadîjumâ zinu.
P.P.S. Steroîdi u.tml. preperâti ðeit netiek òemti vçrâ, par tiem skaidrs, ka 'viss ir slikti'.
deviln
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
14.11.2006 08:35
Nekas no sporta uztura nav kaitiigs, driizaak pat veseliigaaks kaa pashreiz maxima veidiigajos veikalos nopeerkamie modificeetie daarzenji un auglji, nerunaajot nemaz par kuucinjaam un cepumiem kas speejiigi nostaaveet vairaakus gadus.
Sporta uzturu ir ljoti labs daljeejs paartikas aizvietotaajs prieksh tuklajiem(riita un vakara eedienreizes aizstaajot ar kokteili) un bariibas bagaatinaataajs prieksh sportistiem.

Pat ja lietosi vairaak kaa rekomendeets , tas tev nekaitees, jo tur ir tiiras vielas kas kjiimiskaa preocesaa izshkjeltas no attieciigajiem dabas vai dziivnieku produktiem.
Aknu , nieru un sirds probleemas paraadaas tikai no stereoiidiem un tamliidziigiem. Ja tos saak lietot, tad jaareekjinaas ar to ka bariibas sisteema buus sakjakareeta. Un ljoti paveiksies ja peec to paartraukshanaas lietot, atgrieziisies sisteema normaalaas sleidees.
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
14.11.2006 10:21
deviln: vai tieshaam esi paarliecinaats par savu taisniibu?
Saaksim ar to, ka nav pareizi teikt, ka nekas nav kaitiigs. Driizaak viss ir kaitiigs!!! Arii biezpiens.

Proteiini jeb olbaltumvielas nedriixt tikt lietoti vairaak kaa nepiecieshams. Ja Netiek lietota kjiimija, tad nevajadzeetu lietot vairaak kaa 2-2.5g uz katru kjermenja kilogramu diennaktii. Pie kam te neiet runa par to ko iebeersi pulverii, bet kopumaa no visas paikas ko diennaktii apeediisi. Es piem papildus proteiinu dzeru tikai peec treninja un kopaa ar ogljhidraatiem (gainers). Retu reizi, kad nesanaak daeest 2g olbaltumvielu uz katru kg tad es iedzeru arii pulveri. Kaadeelj nebuutu veelams paarsniegt sho daudzumu? Kaa domaa, kas notiek ar olbaltumvielaam, kuras organisms neizmanto? Tieshi taa - taas tiek izvadiitas. Nieres paldies par to nepateiks ;)

Par kreatiinu arii ir staasts. Kreatiina monohidraats kaa taads ir KRUTA!!! Bet ir kaada niance: lielaakaa dalja no vinja organismaa paarveidojas par kreatiniinu un tikai mazaakaa dalja nonaak tur kur jaanonaak un piedalaat ATF sinteezee. Kreatiniins savukaart ir toksiska shlakviela un atkal jau - no organisma izvadaas caur niereem. BET - ja lietosi 5g dienaa 2nedeeljas un tad 2 ned atpuutiisies un Tev nav nieru probleemu, domaaju, ka nekas ljauns nenotiks.

Aminoskaabes jaalieto TIKAI (!!!) tad, ja ir tik ljoti vienveidiigs uzturs, ka taas netiek uznjemtas ar jamo. Jeb arii ja Tu zheeveejies, jo tas process pats par sevi ir pilniigs PSC.

"Aknu , nieru un sirds probleemas paraadaas tikai no stereoiidiem un tamliidziigiem. Ja tos saak lietot, tad jaareekjinaas ar to ka bariibas sisteema buus sakjakareeta. Un ljoti paveiksies ja peec to paartraukshanaas lietot, atgrieziisies sisteema normaalaas sleidees." Pilniigs BULSHITS!!! Nekaada sakara ar bariibas sisteemu (kas tas taads???) nav. Viss ir daudz sarezhgjiitaak kaa Tu domaa. Un LUUDZU - nemaaci cilveekiem muljkjiibas par lietaam, no kuraam zini tik cik viena tante teica!!!

"Sporta uzturu ir ljoti labs daljeejs paartikas aizvietotaajs prieksh tuklajiem(riita un vakara eedienreizes aizstaajot ar kokteili) un bariibas bagaatinaataajs prieksh sportistiem. " .....kaukaac PSC o_O Cik lielam IDIOTAM ir jaabuut, lai UB ieteiktu kaa uztura aizvietotaaju...

Lai veicas!



Edited 1 time(s). Last edit at 14.11.2006 11:11 by Mateus.
deviln
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
14.11.2006 16:57
sor es liekas par aatru sarkastiiju visu neprecizeejot :))
Jaa paarspiileet protams ka nevajag, vienkaarshi man neiet kopaa taas lietas kaa var paarspiileet ar eedienu, es ar gruutiibaam izdzeru vispaar to spaini ar UB liidz pieriebjas. Var jau buut kaads var riit spainjiem, bet tas man liekas ir attiecinaams tieshi uz tuklajiem,kas nezin meeru... neviss sportiskiem cilveekiem.
Es saprotu ka tu daudz esi njeemies ar taam lietaam , es gan vairaak esmu lasiijis kaa njeemies un buuries krustaam un shkjeesaam par shiem te uztura bagaatinaataajiem, par paarejiem kaa kreatiinu, aminoskaabes un tamliidziigi nemaaceeshu teikt nekaa, nav bijusi vajadziiba izzinaat.
...ar uztura bagaatinaataaju biju domaajis taadu kaa piemeeram Weider Super Mega Mass 2000 ..tajaa ir viss vajadziigais lai aizstaatu cilveekam eedienreizi ar noslieci uz aptaukoshanos, protams dienaa jaabuut veinaam saatiigaam pusdienaam uz 100%
Ja netici man varu iedod pakonsulteeties ar gudriem cilveekiem ;) kuri nodarbojas ar svara veerotaajiem. Ja preciizaak, tad tie kas ber shos uztura bagaatinaataajus savaas burkaas un paardod krietni daargaak tuklajiem ;) un ir redzami rezultaati, esmu bildes redzeejis ;) Gada laikaa taadaa veidaa shie nomet liidz pat 15 kg un tas ir pilniigi normaali, jo paaraak strauja svara nomeshana var izraisiit taadiem cilveekiem daudz citas probleemas.
Ja esi mekleejis tiiras olbaltumvielas tad varbuut esi pamaniijis ka aptiekaas shiis leitas vairs nav dabujamas, jo aarsti suuta uz sporta uztura veikaliem iegaadaties shos uztura bagaatinaataajus ar vairaak kaa 30 komponentiem ..u.t.t
Es nestriidos bet tomeer arii tagad zinu par ko runaaju. ;) Un neviss teica bet forumi, raksti, u.t.t
Ko tad pa tavam taads kaa Naposim bojaaa..ja ne bariibas sisteemu???(saakot no kunjgja, liidz zarnaam, tai skaitaa aknas). Varbuut kaadam ar to viss kaartiibaa un neizjuut nekaadas blaknes, bet ljoti daudziem ir probleemas ar aknaam.
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
16.11.2006 10:30
"Weider Super Mega Mass 2000"galiigi neko neaizvieto. Tas ir paredzeets peec treninja tuuliiteejai ogljhidraatu uznjemshanai - glikogeena rezervju atjaunoshanai un peechaakai olbaltumvielu uznjemshanai. Lietojot to bez slodzes tiks panaakta kaa reiz aptaukoshanaas - tas ir gainers. Labs eediena aizvietotaajs ir Uni Syn no Universal Nutrition.

Naposim spiezh uz aknu. Un Naposim kaa taads ir veca kjiimija. Tas ka jams tiek lietots ir tikai ekonomiski apsveerumi. Bet tas ko Tu deevee par bariibas sisteemu ir gremoshanas sisteema un nee Naposim (Matandienons aktiivaa viela) zarnas nebojaa un arii kungji nee. Suudiigi esi lasiijis.
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
16.11.2006 11:13
Bet ,ko jûs varat pateikt par tauku dedzinâtâjiem ? Tur sastâvâ sarakstîtas visâdas derîgas lietas. Smird gan tâs tabletes pçc suòu barîbas.
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
16.11.2006 11:19
Par kuriem tieshi tauku dedzinaataajiem iet runa?
Vieniigie kuri tiktieshaam dedzina ir ar efedriinu. Paarejie paliidz nedaudz. Tu kofeiins daudz ir, shaadas taadas aminoskaabes, bet nekas radikaals.
Par kuru tieshi Tu domaa? Nosaukums, razhotaajs...
deviln
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
16.11.2006 12:33
to Mateus
vai tad es nepiemineeju ka aizstaajot tikai brokastis un vakarinjas ar shaadu kokteili..pareekjini cik daudz eed kachoks un veel pa visrsu lieto shos vielu kompleksus..pilniigi nekaa kopiiga ar manis piemineeto dieetu. :P
Nu jaa..laikam nav jeega striideeties, paintereseejies dieta.lv , tur tev iedos pulveru izplatiitaajus, ja interesee vareesi aiziet uz konsultaaciju, un papeeti pulvera sastaavu -->100%tiigs gainers.Visi shie proteiini,ogljh. un vitamiini tie pashi taadaas pat devaas. Nu ok - veiniigi glikogeena tur nav. ;) Es pat apstulbu ko vinji smeeree cilveekiem par krietni uzskruuveetaakaam cenaam. Un reklamee kaa uztura aistaajeejus neviss bagaatinaataajus. Bet neskatoties uz to visu rezultaatus tuklie dabuuj. ;)
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
16.11.2006 13:50
Ko Tu te lej???
"Visi shie proteiini,ogljh. un vitamiini tie pashi taadaas pat devaas. Nu ok - veiniigi glikogeena tur nav. ;) " Tu vispaar zini kas ir glikogeens??? o_O

Un nestaasti man ka Weider produkciju, ka ir izteikts bodibilderu UB razhotaajs tirgo tukliishiem eediena aizvietoshanai.

Nevis nav jeega striideeties, bet gan es labraat uzklausiitu Tavu viedokli par sho teemu, ja vien tas buutu argumenteets ar kaut ko ticamu un es pamaniitu kaut mazaako maajienu uz to, ka zini ko runaa. Glikogeens vinjam neesot tur iekshaa... nez kaadeelj :D

Tu te atsaucies uz dieta.lv ...tad nu luuka TEv citaats no dieta.lv "îpaða nozîme ir ogïhidrâtiem, jo no tiem organismâ tiek veidots glikogçns, no kura muskuïi gûst enerìiju" :D

Nesmiidini tautu ;)
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
16.11.2006 13:56
www.dieta.lv
lai gan es esmu pashlaik notieveejis un nederu pat klasiskajam fitnesam...es izraadaas esmu 9kg par smagu :D :D :D :D :D tas jau nekas, ka grasos liidz vasarai 106kg sveert... jaapskataas ko tad man vinji teiktu.... tad es buushu 27kg par smagu :D labinieks 8) :D LABA programma ;) www.dieta.lv rullee :D
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
16.11.2006 14:34
Fat Burners 110. Sastâvâ holîns,metionîns,hroms,L karnitîns,lecitîns,bataîns,inozitols.
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
16.11.2006 14:39
Kas razho?
Nu karnitiins skaitaas, ka kaut ko tur dedzina :) Bet nu nez. Neviens PRO nelieto shaadus te, kur tikai aminoskaabes un kaut kaadi siikumi. Es laikam Tev driizaak ieteiktu atsevishkji L-carnitine un kofeiinu. Kofeiins ir ok taads dzeeries RedKick un arii leeti maksaa. Ja gribas kaut ko niknaaku tad jaameklee 'underground' ar efedriinu. Bet shaubos vai Tev vajag kaut ko niknaaku. Es vispaar iztieku tikai ar kofeiinu un kaartiigu kardio. BTW: tikai pliki tauku dedzinaataaji vispaar nekaadaa jeegaa nebuus, tik vien kaa deelj kofeiina vai kaa cita nomaaks apetiiti, bet ar dedzinaashanu izteikti nenodarbosies. Lai neko nedarot tauki degtu ir citas lietas, bet taas nav prieksh Tevis.
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
16.11.2006 14:45
Joko Wrote:
-------------------------------------------------------
> Fat Burners 110. Sastâvâ holîns,metionîns,hroms,L
> karnitîns,lecitîns,bataîns,inozitols.


http://www.universalnutrition.com/store/images/packaging/55.jpg shitas?
Sometimes, you don’t need all the thermogenic fat burners–the stimulants like ephedrine and caffeine. Maybe you’re a natural bodybuilder who wants to avoid these ingredients. Whatever the reason, Fat Burners and Easy-To-Swallow (ETS) Fat Burners have been made especially for you. Fat Burners is a lipotropic and metabolic complex which contains over 10 nutrients designed to help you reach your goals naturally. Fat Burners can help your body release stored bodyfat and then transport it into the mitochondria of the cells where it can be burned for energy. Fat Burners also comes in a smaller, easier-to-swallow size. ETS Fat Burners is available in either 55 or 100 tablet bottles.

Sorry, bet es tomeer saku, ka labaak ir panjemt kofeiinu, kas nebuus nekaads ljaunums. Lai gan nezinu Tavus meerkjus



Edited 1 time(s). Last edit at 16.11.2006 14:47 by Mateus.
deviln
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
16.11.2006 19:12
to Mateus
es neleju bet saku ko redzeeju un saliidzinaju saturu
Weider tikai piemineeju kaa vienu no...
Par glikogçnu kljuudijos, biju domaajis citu, ar saakaas ar g burtu, uz sitiena neatceros.
Nu un ja netici man, tad paprasi kaadam tur dieta.lv par shape works pulveri, vai kaut kaa taa vinjus sauca. Es Tev saku, ar savaam aciim redzeeju sastaavu.

Ja Tu logjiski padomaatu tad saprastu, ka var aizstaat kaadu no eedienreizeem, ja grib notieveet, jo paarsvaraa shie pulveri sastaav no taam pashaam vielam ko mees ieguustam ar eedienu. , vieniigi ikdienas uzturaa ir krietni vairaak tauku un ogljhidraatu un mazaak olbaltuvielu,bet pulverii otraadaak.
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
16.11.2006 19:18
Tu saproti ko pats saki? :)
Eed valmieras jauno vaajpiena biezpienu kur ir 250g iepakojumaa un uz katriem 100g 18g olbaltumvielu, taadat reaali viens iepakojums satur vairaak olbaltumvielas kaa vispaar organisms speej paarstraadaat ;) Un tauku tikai 0.5% so... vel jautaajumi.

Un piedod, bet teoreetikji, ka pashi neko nespeej pamatot ir buljlja kakas veerti ;) Beidz teoretizeet un pamato kaut ko no pasha saciitaa :)
Sporta uzturs plidz palielinat muskulu massu vai nodedzinat liekus taukus
Konsolteju par sporta uzturu ka pareizi lietot un kadu ieteiku labako !



rakstiet info@FitnessPower.lv
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
22.10.2014 12:58
Nu jā, konsolte...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
hmmaaas
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
25.10.2014 13:32
Svara nomešanai vislabāk palīdzot T3, kāds ir mēģinājis? ;dd
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
25.10.2014 22:46
www.FitnessPower.lv Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Konsolteju par sporta uzturu ka pareizi lietot un
> kadu ieteiku labako !
>
>
>
> rakstiet info@FitnessPower.lv


cerams, ka ne gūltā vai toletē... varbūt esi ķiurgs? vai sihātrs? ginakologs tak nebūsi?
Re: Sporta uzturs - vai kaitîgs?
31.10.2014 15:47
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 1?
Ziņa: