Par mēnešreizēm

Aizsāka Annija.Z 

Par mēnešreizēm
15.08.2016 08:30
Sveiki! Man ir 13 gadi un mēnešreizes jau ir aptuveni gadu. Visu laiku ir bijušas neregulāras. Nu jau bija jābūt mēnešreizēm pirms 3 nedēļām, bet to nav. Vakar parādījās brūni izdalījumi. Vai ir vērts uztraukties? Kas tas varētu būt?
Re: Par mēnešreizēm
16.08.2016 18:37
Lielam uztraukumam nav pamata. Tavā vecumā mēdz būt mēnešreižu traucējumi.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Par mēnešreizēm
16.08.2016 19:32
No vienas puses- sākuma gados tā var būt, ka cikls mainās, pārbīdās, kādreiz kāds cikls pastiepjas garāks, vai saīsinās, kamēr pieregulējas un kļūst pastāvīgs.
No otras puses- Es teiktu, ka ar brūniem izdalījumiem labāk aiziet pie daktera parādītes. (Vai Tu jau esi kādu reizi bijusi pie ginekologa? Būtu labi, ja Tu varētu par to ar savu mammu aprunāties. Vai jautā kādai citai sievietei, kam uzticies. Iespējams, ka Te var pajautāt ginekologam, kā darīt: http://atceries.lv/lv/sos/gydytojo)
Ne es, nedz Ku! neesam ginekologi, tā ka mūsu padomi ir ņemti tikai no personīgās pieredzes un kaut kur lasītas informācijas.
Re: Par mēnešreizēm
18.08.2016 01:16
Iepriekš teicu mammai ka kavējas mēnešreizes jau 2 nedēļas pirms brūnajiem izdalījumiem. Teica lai neiuzucos. Tagad jau izdalījumi ir vairākas dienas un nezinu kā to pateikt mammai un arī kautrējos...
Re: Par mēnešreizēm
18.08.2016 06:03
Tici man, nav nekāda iemesla kautrēties. Katra sieviete iet tam cauri (ja neskaita ļoti retus gadījumus). Katra sieviete zin, kā tas ir, kad notiek kaut kas, ko nesaproti un nezini, vai tas ir normāli. Kad runa ir par mēnešreizēm un veselību, nekad nebaidies iet pie mammas un stāstīt, kas noticis. Ja mamma zinās, kas par vainu, viņa pateiks, ja nē, tad aizvedīs pie daktera un visu noskaidros. Neuztraucies un pastāsti mammai. Ja kautrējies, tad uzraksti uz papīra un iedod mammai, lai izlasa. Es pirmo reizi arī kautrējos teikt mammai, kad kaut kas nebija kārtībā un sūtīju sms, jo tā bija mazāks uztraukums. Mamma arī sapratīs, jo kautrēšanās arī ļoti daudzām ir bijis par to.

Te internetā ir grūti noteikt, kas par problēmām. Tas, ka nav regulāras, ir normāli tavā vecumā. Arī brūngani izdalījumi visticamāk nav nekāda briesmu lieta, dažreiz sieniņa, kas sadalās, kad ir mēnešreizes, nesadalās kārtīgi, bet tikai nedaudz, piemēram. Un tad asiņu daudzums ir tik mazs, ka tās netiek laicīgi ārā un līdz ar to kļūst brūnganas, kad izdalās. Tas nebūt nav briesmīgi vai traki, bet vajag aiziet pie ārsta, lai zinātu, kas tieši ir problēma un ko darīt. Es zinu, pirmo reizi to visu darīt ir bail un kauns, bet runa ir par veselību. Veselība ir svarīga. Centies par to daudz nedomāt,uzraksti mammai zīmīti, atdod un ej padarīt kaut ko, kas noņems domas, lai tu lieki neuztrauktos. :) Paies laiciņš un pati brīnīsies, ka satraucies runāt ar mammu. :) Viss būs kārtībā :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 12?
Ziņa: