Dzemdes kakla čūla

Aizsāka Pupsik 

Dzemdes kakla čūla
23.04.2010 13:42
Man konstatēja dzemdes kakla čūlu. Vai tā ir tiesa, ka dzemdes kakla čūla ir tā pati priekšvēža stadija un, ka esmu riska grupā uz vēzi? Paldies par atbildēm jau iepriekš!
Re: Dzemdes kakla čūla
23.04.2010 14:55
Tā gluži nav, ka čūla jau uzreiz ir priekšvēža stadija taču čūla un dzemdes kakla vēzis ir diezgan cieši saistītas lietas un pret to jāattiecas nopietni. Vajag painteresties par modernām analīzēm, vakcinācijas iespējām vai kādiem vietējas vai vvispārīgas iedarbības medikamentiem jo tās piesaldšanas un piededzināšanas nav nekāds risinājums. Svarīgi ir atrast un novrst cēloni kāpēc čūla tur ir un nesadzīst. Jo normālo jebkurš gļotādas defekts ja tāds ir izveidojies sadzīst 5 dienu laikā...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
yumis
Re: Dzemdes kakla čūla
19.06.2010 14:35
Čūla tur nav pasaules gals
Lauma Lūse, «Marta»
Pirmdiena, 13. jūnijs (2005) 00:02
Tas skan briesmīgi: «Uz dzemdes kakla jums ir čūla, tāpēc nepieciešama piesaldēšana vai piededzināšana… Vispirms paņemsim analīzes.» Brr… Gaisā virmo neskaitāmi jautājumi — kāpēc tur radusies čūla? Kas tās par veicamām eksekūcijām? Vai man sāpēs?
Ikvienai sievietei reizi gadā būtu ieteicams apmeklēt ginekologu, bet kā reaģēt, kad žurnālos la¬sītais par dzemdes kakla eroziju jeb čūlu pārvēršas īstenībā? Noklausīties spriedumu, nelikties ne zinis un dzī¬vot tālāk vai arī momentā likvidēt to briesmoni tur iekšā? «Ja neārstē čū¬lu, sievietei būs pastiprināti izdalīju¬mi, kas radīs diskomfortu,» stāsta ārstu prakses «Quartus» ginekoloģe Inguna Kārkliņa. Arī «Veselības centra 4» ginekoloģe Edīte Lazovska atzīst: «Ja čūla vai dzem¬des kakla iekaisums ir liels, tad var būt pastiprināti izdalījumi, un tā ir galvenā sūdzība. Praktiski citas sūdzī¬bas neesmu novērojusi.»
Ja neārstēsi čūlu, būs vēzis
«Galvenais ir noskaidrot, vai tā pa¬tiešām ir čūla, un noteikt ārstēšanos. Ne vienmēr apsārtumu uz dzem¬des kakla var saukt par čūlu,» stāsta I. Kārkliņa. Čūla parasti nav ļaundabīga, bet katru gadu ir jāveic apska¬tes pie ginekologa un jāveic analīzes, jo ar laiku var veidoties šūnu izmaiņas. Ginekologs paņems maksts uz¬triepi un, iespējams, veiks biopsiju (paņems gabaliņu no šūnas), pār¬baudot, vai nav radušās atipiskas šū¬nas. «Jo retos gadījumos čūla var būt arī priekšvēža vai dzemdes kak¬la onkoloģiska saslimšana, tāpēc bez uzmanības šo problēmu nevajadzē¬tu atstāt,» uzskata I. Kārkliņa. Ja onkocitoloģiskajā analīzē nav nekādu noviržu un sievietei nav sūdzību, ra¬dikāla ārstēšana var arī nebūt nepie¬ciešama; iespējams, tiks izrakstītas lokāli lietojamas smiltsērkšķu svecī¬tes. E. Lazovska uzskata, ka baidīt slimnieci ar vārdiem «Jums būs vē¬zis, ja neārstēsiet čūlu!» ir neparei¬zi. Protams, ja analīzes atklāj dzem¬des kakla onkoloģisku saslimšanu, sieviete tiek nosūtīta uz operāciju.
Ārstēt vai neārstēt!
Dzemdes kakla erozija ir virspusējo audu, precīzāk — epitēlija — bojā¬jums. Čūlas rašanās iemesli ir dažā¬di — to var izsaukt gan infekcija, gan endokrīnas (hormonālas) izmaiņas, gan arī traumatisks bojājums pēc dzemdībām.
«Visbiežāk dzemdes kakla iekaisums rodas pēc aborta vai dzemdībām, bet gļotādas defektu novēro arī meitenēm, kas nav dzemdējušas, un tad uzskata, ka en¬dokrīnajā sistēmā ir kādi traucēju¬mi,» skaidro E. Lazovska, piebilstot, ka ikviena slimības diagnoze skan satriecoši, it īpaši, ja cilvēks jūtas pilnī¬gi vesels.
«Čūla nav ne tik reti sastopama, ne arī vajadzētu pārāk uztraukties. Es neuzskatu, ka čūla ir kaut kas nopietns,» atzīst E. Lazov¬ska, apzinoties, ka ārstu viedokļi jo¬projām par šo jautājumu atšķiras. Vieni iesaka uzreiz pielietot radikā¬las metodes, citi atturas. E. Lazov¬ska atceras, ka padomju laikā uzska¬tīja, ka jebkura slimība ir jāārstē, un neatkarīgi no tā, vai sieviete bija dzemdējusi vai nebija dzemdējusi, vai viņai bija liels iekaisums vai mazs, obligāti bija jāārstē radikāli. «Personiski es sievietēm, kuras nav dzemdējušas un kurām čūla nav pā¬rāk liela, nepielietoju nevienu no ra¬dikālajiem paņēmieniem — ne čūlas piesaldēšanu, ne piededzinā¬šanu. Pamatojums šādai atturībai ir fakts, ka pēc radikālajām ārstēšanas metodēm izveidojas rētaudi dzem¬des kanālā, bet rētaudi sašaurina dzemdes kaklu,» stāsta E. Lazovska.
Nereti sievietēm, kurām ir kādas grūtības dzemdību laikā atvēršanās periodā (ja dzemdes kakls neatveras pietiekami ātri), tiek atklāts, ka kād¬reiz veikta dzemdes kakla čūlas piededzināšana vai piesaldēšana. Arī I. Kārkliņa norāda, ka «piededzināšanu nekādā gadījumā nevajadzētu pielie¬tot pirms pirmajām dzemdībām, jo tad var būt problēmas ar dzemdes kakla atvēršanos dzemdību laikā». «Meitenēm ārstēšana ar medika¬mentiem palīdz tīri labi. Protams, tā nav pilnīgi droša, bet tā apārstē čū¬lu, un, ja sieviete vēlas, pēc pirma¬jām dzemdībām var izdarīt radikālo terapiju,» uzskata E. Lazovska. Inte¬resanti, ka ginekoloģe praksē novē¬rojusi, ka pēc atkārtotām dzemdī¬bām čūlas vairs neatjaunojas.
Izvēlas saudzīgas metodes
Ja sievietei uz dzemdes kakliņa ir čū¬la, viņa drīkst dzīvot dzimumdzīvi, tāpat čūla neietekmē grūtniecības iestāšanos. Taču, ja ārsts pieņem lē¬mumu par čūlas ārstēšanu, tiek iz¬vēlēta atbilstošā terapija. Ja ir infek¬cija, vispirms tiek nozīmēta pretiekaisuma terapija. Tālāk ārsts var iz¬vēlēties medikamentozo apstrādi (ir speciāli medikamenti, ar ko apstrā¬dā dzemdes kakliņu), kas ir vissau¬dzīgākā metode. Piesaldēšanu ar šķidro slāpekli arī vēl uzskata par saudzīgu procedūru, bet termisko apstrādi jeb piededzināšanu ar elek¬trisko strāvu pielieto, ja ir lielas čūlas.
I. Kārkliņa stāsta, ka vairumā gadīju¬mu ārsti tomēr izmanto saudzīgās metodes. Ārstes apgalvo, ka nevie¬na no šīm procedūrām nav sāpīga, bet tas esot atkarīgs no sievietes sāpju sliekšņa, turklāt dažām sievie¬tēm procedūras laikā novēro dzem¬des muskulatūras kontrakcijas (arī nedzemdējušām sievietēm), kas sie¬vietei var radīt diskomfortu. Proce¬dūra ilgst pāris minūtes, un, ja čūla ir neliela, iespējams, būs nepiecieša¬ma tikai viena procedūra. Ārsti uz¬skata, ka galvenais sievietei ir nebai¬dīties, izrunāt visus jautājumus ar ār¬stu un viņam uzticēties. E. Lazovska iesaka arī neklausīties draudzeņu šausmu stāstos, jo, tāpat kā ikvienai sievietei atšķiras dzemdību sāpes, tāpat atšķiras arī čūlas ārstēšana. Ār¬ste vēl piebilst, ka bieži vien sievie¬tei tieši šī priekšspēle ir daudz nomā¬cošāka nekā pati procedūra.
sveiki!gribeju jums pajautat vai tas ir normali ka man 2 julija piededzinaja cuulu un tagat 7julija vakarpuse paradijas tumsi bruni izdalijumi!bet menesreizes tik jabut uz 24 juliju.....
Re: Dzemdes kakla čūla
08.07.2010 15:10
Piededzināšanas rezultātā ar būt gan izdalijumi gan nobīdīties mēnešreizes...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
hmmmmmm
Re: Dzemdes kakla čūla
05.08.2010 11:13
oi, man ļoti liels prieks bija izlasīt šito materiālu. Es jau pati esmu pārstresojusies, man ārsts arī pateica, ka man ir dzemdes kakla erozija 10 santīmu monētas lielumā. Man drausmīgs besis bija, jo es nesapratu, no kā tādas rodas? it kā jūtos taču labi, vesela, man ir viens vienīgs seksuālais partneris- vīrs, arī es viņam vienīgā, nekāds ekstrēmais sekss mums arī nav, lai tur rastos iekaisumi. vai tās čūlas var pilnībā izārstēt?
Re: Dzemdes kakla čūla
13.08.2010 23:06
Labdien!
Man daktere pateica, ka man ir dzemde kakla čūliņa, neteica cik liela, kad zvaniju lai noskaidrotu analizes reultātus vina teica, ka nekas traks, lai palietojus smiltsērkšķu svecītes uz nakti!
kā lai zinu cik dienas man jālieto? man drīz ir arī jāsākas mēnešreizēm, tajās dienā tak svecītes tur neliek vai ne? man ir tikai 20 gadi, kā tik jaunai var rasties čūlas, man jau 3 ar pus gadus ir patstāvīgs partneris un seks mums nav bieži!
Ceru uz saprati un atbildi!
Paldies!
sveiki mani loti uztrauc viena problema,, pedeja laika esmu noverojusi ka pec milesanas laika man sak tecet udeni ara ar traku smaku. un pati jutos loti slikti man ne garigais un psihe lielaka :(
Re: Dzemdes kakla čūla
07.01.2012 20:53
sveikas dāmas,man arī pirms 4 dienam pateica ka man ir ta čula ,man noņēma dz.kakla to šūnu paraugu un teica ka asinos to dienu mazliet,bet nu jau man smerejas kkadu 3dienu.
vnk gribu zinat vai tas ir normali vai javeršās pie daktera?
Vii
Re: Dzemdes kakla čūla
15.05.2012 23:42
Sveiki. Šodien arī uzzināju, ka man ir čūla. Bet nesaprotu vienu lietu - kāpēc ginekoloģe to neredzēja apskates laikā ar spogulīti, bet gan tikai kad saņēma analīžu rezultātus? Vai tad tas nau uzreiz pamanāms?
Re: Dzemdes kakla čūla
15.05.2012 23:47
Vajadzēja būt uzreiz redzamam...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Vii
Re: Dzemdes kakla čūla
15.05.2012 23:51
Nu tad man ir stulba ginekoloģe...

a kā notiek piededzināša? vai tas sāp?
Re: Dzemdes kakla čūla
16.05.2012 00:05
Par sāpem ir bijušas dažādas atsauksmes. Pakonsultējies ar citu ginekologu ja ir šaubas. Iesaku iespēju robžās atturēties no dedzināšanām un saldēšanām. Labāk mēģināt problēmu risināt medikamentozi bet vēl labāk ir atrast un noērst čūlas cēeloni. Tad čūla pazudīs pati.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Vii
Re: Dzemdes kakla čūla
16.05.2012 00:13
Man vēl ieteica lodītes, kas jāliek pa nakti.

Vai čūla var būt stresa, nervozitātes dēļ? Nepareizas vielmaiņas dēļ, vai tā ir kā sēnīte?

un kamēr ir čūla, laikam nevar ar seksu nodarboties, tas tak nau lipīgs kkas? (:
Re: Dzemdes kakla čūla
17.05.2012 08:30
Jap, stress arī var būt viens no čūlas veicinātājiem. Kā sēne tā nav bet arī vielmaiņa tur var būt iesaistīta. Iemeslu ir daudz bet visi ir diezgan mīklaini tāpēc parasti izvēlas vienkārši ārstēt čūlu nevis domāt kāpēc viņa tur ir.
Lipīga tā čūla nav kaut gan godīguma labad jāsaka, ka viņu var izrasīt infekcijas. Galvenais iemesls kāpēc iesaka būt uzmanīgiem ar seksu ja ir čūla, ir čūlas traumēšana seksa laikā ar sekojošu asiņošanu. Bet parasti jau cilvēki čūlas dēļ no seksa neatsakas :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
a man pēc tās krioterapijas pēc kāda laika izkrita tāds kā audu gabaliņš( balts)- vai tas ir normāli???????
Re: Dzemdes kakla čūla
04.07.2012 07:51
Grūti spriest. Tas ir jāredz vai vismaz jāaptausta (dzemdes kakliņš).

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Sveki!!

Maija beigās man piesaldēja dzemdes kakla čūlu. Pirms tam tika veikta histerezoskopija (cerams, ka uzrakstīju pareizi). Jūtos labi. Taču tagad labajā sānā jūtu tādu kā pulsēšanu. Daktare patlaban ir atvaļinājumā. Vai tas varētu būt saistīts ar to?

Jau iepriekš paldies par atbildi.
Tas ir normāli,ka izkrīt balts gabaliņš,tas var ilgt par 3 dienas,kamēr atdalās viss no piededzinātās čūlas.
sveiki, sodien man ari konstateja dzemdes kakla culu.izrakstija kaudz zales. bet man tads jautajums,no kaa vina rodas? ja pec dzemdibam viss bij ok, a dzimumdzive nav jau gadu ?
Re: Dzemdes kakla čūla
09.04.2013 15:11
Pēc vienas versijas vainīgs vīruss. Bet uz šo brīdi nav vēl īsti skaidrs no kā viņa rodas un kā viņu ārstēt.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Dzemdes kakla čūla
13.12.2014 11:08
Man bija culas piesaldesana pus otru nedelu atpakal, arste bridinaja par udenainiem izdalijumiem ar nepatikamu smaku. Lika attureties no dzimumdzives 6 nedelas. Tomer tas notika un sekoja maza asinosana, vai tas nozime ka culas piesaldesana bija velti un ta bus jaatkarto vai dziisanas process tomer turpinas pat pec tam paris asins pilem?? Paldies
Re: Dzemdes kakla čūla
13.12.2014 11:24
Čūlas piesaldēšana nedod pilnīgi nekādu garantiju, ka čūla pazudīs un neveidosies no jauna. Tā kā dzimumakts var arī nebūt pie vainas.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Dzemdes kakla čūla
13.12.2014 15:21
Paldies. Daktere kas veica piesaldesanu gan apgalvoja ka lielako tiesu tas ir jadara vienreiz, bet katram jau tas ir savadak. Ja bija nedaudz asinu tas varetu nozimet ka ta krevelite tika norauta vai varbut tikai aizskarta un viss?!
Re: Dzemdes kakla čūla
13.12.2014 17:08
Kas tur ir noticis, to attālināti pateikt nevarēs. Bet visa tā lieta ar tām čūlām ir daudz sarežģītāka kā pirmā brīdī šķiet. Jebkurš gļotādas bojājums normāli sadzīst 5, maksimums 7 dienās. Jā tur ir čūla un jau ilgi, tad vispirms būtu jāuzdod jautājums, kāpēc viņa tur ir un nav jau sen sadzijusi. Iemesls visbiežāk slēpjas imunitātē. Plus vēl jautājums, kas ir ar infekcijām un mikrofloru. Bet saldēšana, piededzināšana vai kāda cita drastiska ārstēšanas metode kas saglabājusies no seniem laikiem, čūlas cēloņus nenovērš (drīzāk pat pastiprina) un čūlu pēc būtības neārstē. Vienkārši iznīcina vecos audus cerībā, ka bojātā vieta brīnumainā kārtā sadzīs un būs kā no jauna.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Dzemdes kakla čūla
13.12.2014 19:51
Cula radas pec dzemdibam, tris reizes dedzinaja ar aptieka noperkamu skjidruminu, tagad piesaldeja. Kamer culu neizarste ginekologs neljauj likt spirali,tadelj ari ta tiek aiztikta
Re: Dzemdes kakla čūla
14.12.2014 10:36
Es visu saprotu. Es vienkārši mudinu domāt. Nevajag klausīt visam ko dakteri stāsta. Ja gribi tikt pie labas veselības, vajag meklēt cēloņus, nevis cīnīties ar sekām. Saproti pareizi. Piededzināšana vai piesaldēšana nav līdzekļi kas ārstē čūlu jo tie paši izraisa čūlu.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Sveiki. Man 14gadu vecuma sakas stipra piena senite .. Paarstejos divus menesus un tad skita ka pargaja . pectam atkal paradijas bet nearsteju .. Arsts teica ka tas esot normali. Tagad jau piecus gadus ir piena senite. Vel pirms tris gadiem atklaja chuulu dzemdes kaklaa. Teica ka neesot nekas traks. Ta ari nearsteju .. Pedejo gadu reizem ir stipras sapes lejasdala. Vai ir jasatraucas?
egle1
Re: Dzemdes kakla čūla
20.07.2016 09:01
Gummybear, nomaini tak ārstu, normāli vai nenormāli, bet dzīvot traucē, priekš kam ciest. Paskaties ēdienkarti, sēni var provocēt daudz saldumu, tāpat jāskatās vīrietis, vismaz ginekologi iesaka, ja sievietei nepāriet, jāpaārstējas arī vīrietim, jo piedošan, var pārnest. Dzemdes kakla čūla tiešām nav nekas traks, agrāk to piededzināja, tagad nē, jo dzemdībās traucē tad vērties dzemdes kaklam.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 17?
Ziņa: